Teknoloji Snapchat ikinci çeyrekte günlük 3 milyon aktif kullanıcı kaybetti

Snapchat ikinci çeyrekte günlük 3 milyon aktif kullanıcı kaybetti

08.08.2018 - 14:15 | Son Güncellenme:

Snapchat, ikinci çeyrek boyunca mesajlaşma uygulamasının üç milyon günlük aktif kullanıcı kaybettiğini açıkladı. Bunun ardından Snapchat'in günlük aktif kullanıcı sayısı 188 milyona geriledi.

Snapchat ikinci çeyrekte günlük 3 milyon aktif kullanıcı kaybetti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Snapchat, günlük 3 milyon aktif kullanıcı kaybetti Instagram, Hikayeler ile yaptığı gibi Snapchat özelliklerini kopyalamaya devam etti. Sorun şu ki, halk Snapchat’dan kopyalananların hangisinin daha iyi olduğunu düşünüyormuş gibi görünüyor.

Nisan ayından Haziran ayına kadarki üç aylık dönem için, Snap'ın geliri yıllık % 44 artarak 262 milyon dolar oldu. Wall Street, şirketin ikinci çeyrekte 250 milyon dolar gelir elde edeceğini öngörmüştü.

Snapchat kurucusu ve Snap CEO'su Evan Spiegel, düşüşle ilgili bu yılın başlarında Snapchat'in yeni tasarıma geçmesini suçladı. Kullanıcılar öylesine üzülmüştü ki, eski UI'nin geri gönderilmesini talep etmek için Change.org'da kampanya bile başlatıldı.

Snapchat, mesajlaşma uygulamasının yanı sıra şirket Spectacles olarak adlandırılan video kayıt özellikli güneş gözlüklerini de satıyor. Gözlükler 149.99 dolar.

Haberin Devamı

Evan Spiegel, "Uygulamamızın yeniden tasarlanmasını kapsamlı bir şekilde uygulamaya koymamızın üzerinden yaklaşık altı ay geçti. Snapchat'i topluluğumuzun geri bildirimlerine dayanarak yinelemek ve geliştirmek için çok çalışıyoruz. Şu anda sahip olduğumuz en büyük hayal kırıklıklarını ele aldığımızı düşünüyoruz." dedi.