Teknoloji Snapdragon 845 hız testine göre Galaxy S9 inanılmaz derecede hızlı olabilir

Snapdragon 845 hız testine göre Galaxy S9 inanılmaz derecede hızlı olabilir

12.02.2018 - 11:39 | Son Güncellenme:

Yaklaşan Samsung Galaxy S9'un hızlı olacağından hiç şüphemiz yok. Yeni gelen bir bilgiye göre Galaxy S9'un 2018'de Qualcomm'un Snapdragon 845 yonga setini kullanan ilk telefonlarından biri olması bekleniyor.

Snapdragon 845 hız testine göre Galaxy S9 inanılmaz derecede hızlı olabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung Galaxy S8, geçen yıl piyasaya sürülen en çarpıcı amiral gemisi cihazlarından biriydi. Şimdiyse Samsung'un yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve S9+ bekleniyor. Mobil Dünya Kongresi(MWC) 2018’de tanıtılacak Samsung Galaxy S9 ve S9+ hakkında sürekli sızıntılar geliyor.

Galaxy S9'un 2018'de Qualcomm'un Snapdragon 845 yonga setini kullanan ilk telefonlarından biri olması bekleniyor. Yonga seti telefonun beyni ve o olmadan işletim sistemini çalıştıramaz, internete bağlanamaz ya da fotoğrafları işleyemezsiniz. Snapdragon 845, daha renkli fotoğraflar ve videolar, daha uzun pil ömrü ve parmak izi ya da yüzünüzle gizliliğinizi koruyan biyometrik güvenlik sağlayacak gelişmiş özelliklerle birlikte geliyor.

Haberin Devamı

Düşük performans gösteren bir çip, telefonun tümünün yavaş çalışabileceği ve pilin uzun süre dayanmayacağı anlamına geliyor. Qualcomm, Snapdragon 845'in geçen yılki Galaxy S8'de bulunan Snapdragon 835'e kıyasla yüzde 25 daha hızlı çalışacağı iddia ediliyor.

Snapdragon 845, 2017'nin en üst düzey telefonlarından bazılarıyla teste sokuldu. Bu cihazlar arasında Galaxy Note 8, Pixel 2 XL ve LG V30 yer alıyor. Ve evet, üçü de geçen yılki Qualcomm yongası Snapdragon 835'e sahip.
Snapdragon 845 testlerde rakiplerinden yüzde 25 daha hızlı olduğunu gösteriyor. Test sonuçlarını aşağıdan görebilirsiniz.

Snapdragon 845 hız testine göre Galaxy S9 inanılmaz derecede hızlı olabilir

Yeni çip, dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi olan Qualcomm'un yoluna aynı istikararla devam edebileceğinin önemli bir göstergesi. Şirket, önce Apple ve sonra da Huawei ve Samsung gibi kendi yüksek performanslı yonga setlerini üreten firmalarla karşı karşıya kalıyor.

Qualcomm, Apple ile yapılan hukuk mücadelesinde şu an kaybedildiğini açıkladı. Snadragon 845, önümüzdeki yıldan itibaren 5G’li cihazlarda kullanılmaya başlanacağı için Qualcomm'a daha fazla çip satması ve ortaklıkları güçlendirmesi için gereken prestiji sağlayabilir.

Referans telefon nedir ve neden önemli?

Qualcomm'un Snapdragon 845 işlemcisini çalıştıran telefonlar prototip değil ve bunları asla satın alamazsınız. Bunlar, "referans cihazları" olarak bilinen, işyerinde kullanım amaçlı telefonlar.

Haberin Devamı

Bu durumda, Qualcomm, yeni çipleri gerçek dünyaya mümkün olduğunca yakın bir yerde test etmeye dayanıyor. Referans cihazları, çipi kullanan bir telefon ya da başka bir cihaz yapmayı düşünebilecek iş ortaklarının bir kanıtı olarak da çalışıyor.

Snapdragon 845 referans telefon özellikleri neler?

  • 2560x1440 piksel çözünürlüklü 5.5 inç LCD ekran
  • Çift arka kamera: 12 megapiksel ve 13 megapiksel
  • Ön kamera: 12 megapiksel
  • 2.8GHz Snapdragon 845 işlemci
  • 6GB RAM
  • USB-C
  • Kulaklık girişi yok
  • Su geçirmez değil

Samsung, Galaxy S9 ve Galaxy S9+'ı 25 Şubat’ta Barcelona’da tanıtacak. Biz de yerinden sizlere cihazları aktaracağız.