Gündem Soba 3 can aldı

Soba 3 can aldı

21.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve lodos hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Soba 3 can aldı

Gaziantep ve Ankara’da üç kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

-Bingöl’ün Viranşehir ile Suçatı köyünde iki hasta UMKE ekipleri, yola çıktı. Ekipler, kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu yolları aşarak alerjik reaksiyon hastası Enes Dilsiz (27) ile 9 aylık hamile Hazal Şimay UMKE ekiplerince hastaneye yetiştirildi

-İran’dan Van’ın Başkale ilçesine yasa dışı yollarla geçen ve donma tehlikesi bulunan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Afganistan uyruklu 37 kaçak donmak üzereyken Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

Köy yolları kapandı

-İzmir’de hava sıcaklığının gündüz 2 dereceye kadar düşmesinin ardından dün öğle saatlerinde başlayan kar, kent merkezinde de etkili oldu. Kar şaşkınlığı yaşayan İzmirliler, fotoğraf çektirdi. Yüksek noktalarda vatandaşlar kar topu oynadı.

Haberin Devamı

-Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van’da 600, Hakkâri’de 109, Muş’ta 220, Sivas’ta 230, Bitlis’te 262, Çorum’da 207, Kastamonu’da 167 ve Sinop’ta ise 4 köy yolu ulaşıma kapandı.

-Zonguldak ve Bitlis’te il genelinde; Van’ın da Çaldıran ilçesinde eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildi.

Bin 700 metreye direk taşıdılar

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle 18 gün önce hasar gören enerji hattının onarılması için seferber olan ekipler ve köylüler, ektrik direğini sırtlarında bin 700 rakımlı tepeye taşıdı. Karanlıktan kurtulmak için kar ve tipi dinlemeyen köylülerin azmi sayesinde direk yenisiyle değiştirildi.