Gündem Sobada patlayan dinamitli odunla yaralanan 7 kişiden 1’i öldü

Sobada patlayan dinamitli odunla yaralanan 7 kişiden 1’i öldü

12.02.2016 - 15:23 | Son Güncellenme:

MALATYA’nın Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Suluköy Mahallesi’nde, geçen 1 şubat günü odun içerisine yerleştirilen dinamit lokumunun patlamasıyla yaralanan 7 kişiden, bu sabah saatlerinde ölen 37 yaşındaki Zahide Özdal toprağa verildi.

Sobada patlayan dinamitli odunla yaralanan 7 kişiden 1’i öldü

MALATYA’nın Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Suluköy Mahallesi’nde, geçen 1 şubat günü odun içerisine yerleştirilen dinamit lokumunun patlamasıyla yaralanan 7 kişiden, bu sabah saatlerinde ölen 37 yaşındaki Zahide Özdal toprağa verildi. Malatya Büyükşehir Mezarlığında kılınan cenaze namazına çok sayıda yakınları katılırken, Zahize Özdal’ın Ağabeyi Mehmet Özcal gözyaşlarına hakim olamadı. 5 çocuk annesi Zahide Özdal, Suluköy Mahallesi Şahnahan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

SOBAYA ODUN ATTILCA PATLADI
Olay Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Suluköy mahallesinde, Adıyamanlı Özdal ailesinin oturduğu evde meydana geldi. Özdal ailesi, oturma odasında bulunan sobaya odun atıldıktan kısa bir süre sonra büyük bir patlama meydana geldi.

İKİSİ AĞIR YEDİ YARALI
Olay sırasında baba Mehmet Özdal, eşi Zahide ile çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Mehmet parçalanan sobanın metal parçaları ve bomba etkisiyle yaralandılar. Patlamayı duyan mahalleli, hemen olayın meydana geldiği eve giderken, jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdiler. Yaralılar ambulanslarla Malatya Devlet Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

ANNENİN İFADESİYLE ODUNLAR İNCELENMİŞTİ
Olay yerinde inceleme yapan Jandarma teknik ekibinin, patlamanın bombadan meydana geldiğini belirlerken, Emniyet Müdürlüğü’nden de bomba uzmanları olay yerine gittiler. Yaşamını yitirmeden önce hastanede ifadesi alınan anne Zahide Özdal, patlamanın bombadan kaynaklandığı yolundaki ilk tespitin kendisine iletilmesi sonucu, “Biz evde dut ağacı odunu yakıyorduk. Ancak, odunlukta birkaç tane farklı odun görmüştüm" deyince, odunluktaki odunlar incelendi. İncelemede, yarılarak bomba ve fünye yerleştirilmiş, sonra yeniden yapıştırılmış olan 3 adet daha bomba düzeneği bulunan odun ele geçirildi.