Gündem Şofben kazanı roket gibi fırladı

Şofben kazanı roket gibi fırladı

30.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de tek katlı bir evde patlayan elektrikli şofbenin çelik kazanı, çatıyı delip çıktı ve 500 metre uzaktaki bir apartmanın duvarını deldi

Şofben kazanı roket gibi fırladı

Eskişehir’de, Iraklı bir ailenin kaldığı tek katlı evin banyosunda bulunan elektrikli şofbenin patlaması sonucu fırlayan çelik kazan, çatıyı delip çıktı 500 metre uzaklığındaki başka bir evin dış duvarında delik açtı. Olay nedeniyle iki evde de büyük hasar meydana geldi.
Alınan bilgiye göre, Odunpazarı ilçesi Karapınar Mahallesi Terziler Sokağı’nda, Iraklı bir ailenin yaşadığı tek katlı evin banyosundaki elektrikli şofben, henüz belirlenemeyen bir nedenle bomba gibi patladı.
“Deprem zannettik”
Patlamanın etkisiyle şofbenin içinde bulunan çelik kazan, evin çatısını delip olay yerinden 500 metre uzaklığındaki bir apartmanın 5’inci katındaki evin duvarına delik açtıktan sonra yola düştü.
Olaydan yara almadan kurtulan iki Iraklı, ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Iraklı ailenin komşuları, gazetecilere yaptığı açıklamada, gürültüyü duyunca deprem olduğunu zannederek korktuklarını ve evlerinden dışarıya fırladıklarını söyledi.
Evinin duvarına çelik kazan isabet eden Barbaros Kılınç ise şunları kaydetti: “Evime yeni girmiştim. Televizyonu açtım. Bu sırada şiddetli bir ses duydum. Dışarıya baktım, kaza olabilir diye ancak yan odaya geçtiğimde duvarda büyük bir deliğin olduğunu gördüm. Sonra aşağıya inip polise haber verdim. Evimden 500 metre ileride bulunan bir evde şofben patlaması olduğunu duydum ve çok şaşırdım.”