İzmir Şoför Esnafından Pekdaş'a Teşekkür

Şoför Esnafından Pekdaş'a Teşekkür

10.02.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

.

Şoför Esnafından Pekdaşa Teşekkür

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ocak ayında yapılan oda seçimlerinde güven tazeleyen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık’ı ve seçilen yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
İzmir’in en çok esnaf odasına ev sahipliği yapan ilçesi Konak’ta belediye ile esnaf odaları arasındaki işbirlikleri sürdürmek istediklerini dile getiren Başkan Sema Pekdaş, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve yönetimine başarılar diledi. Sohbet havasında geçen ziyarette şoför esnafının sorunları görüşüldü.
Oda Başkanı Celil Anık, İzmir’de hizmet veren 2 bin 823 taksici esnafının 850’sinin Konak’ta çalıştığına dikkat çekerek, “Konak’ta hizmet veren 850 taksicimiz belediyemizden çok memnun. Bugüne kadar taksi durakları ile ilgili hiçbir şikayetimiz olmadı. Sağ olsun belediyemiz tüm sıkıntılarımızı giderdi. Konak Belediyesindeki görevli arkadaşlardan her konuda çok olumlu ve yapıcı bir yaklaşım görüyoruz. Bizimle birlikte hareket ediliyor ve bizi dinliyorlar. Esnafa bakış açıları çok iyi. Haklı olduğumuz konularda bizim yanımızda oldukları için bir kez daha size teşekkür ediyoruz” dedi.

“El birliğiyle kenti korumalıyız”
Başkan Pekdaş da motorlu araç sayısının son 20-30 yılda hızla arttığını, bunun da başta ulaşım olmak üzere pek çok sorunu beraberinde getirdiğini söyledi. Konak’ın 2 bin 500 yıllık tarihe sahip bir kent olduğunu dile getiren Pekdaş, “3 bine yakın tescilli yapısı olan, kentsel sit alanı olan bir bölgede hizmet vermeye çalışıyoruz. Daracık ve merdivenli sokaklarımız çok. Bu zorluklara rağmen kenti koruma sorumluluğumuz da var. Bu tarihi zenginliğin ekonomiye katkısını sağlamak ve aynı zamanda kent kimliğini korumak zorundayız. Bu yüzden çok işimiz var. Kent merkezinde birikmiş sorunları el birliğiyle çözeceğiz” diye konuştu.

“Kentin yükünü çekiyoruz”
Konak’ın İzmir’in merkez ilçesi olmasından kaynaklı kentin yükünü taşıdığını da dile getiren Başkan Pekdaş, “Belediye olarak günde en az 650 ton çöp topluyoruz. Yüz ölçümü bakıldığında 24 kilometrekare alanla İzmir’in en küçük ilçesiyiz ama bizden sonra en çok çöp toplayan ilçe olan Bornova 220 kilometrekare alana sahip olmasına rağmen 450 ton çöp topluyor. Kaldı ki bizim sokaklarımız daracık ve merdivenli olduğundan biz daha küçük araçlarla topluyoruz. Diğer belediyelerin bir araçla topladığı çöpü biz üç araçla topluyoruz ve her sokağa da araçla giremiyoruz. Bu yüzden daha emek yoğun bir çöp toplama işi var. Bir arabanın geçmesi gereken yoldan biz günde üç araç geçirdiğimiz için de yolların yıpranma oranı daha da artıyor. Bu nedenle hem kent merkezini koruma yükümlülüğümüz var hem de bu yoğun iş hacmine karşılık en iyi hizmeti vermek zorundayız” diye konuştu. Ziyaret sonunda Oda Başkanı Anık, Başkan Pekdaş’a üzerinde Türk bayrağı olan plaket armağan etti.