Edirne "Şoförlerin Tavrı Öğrencileri Etkileyebiliyor"

"Şoförlerin Tavrı Öğrencileri Etkileyebiliyor"

12.03.2018 - 13:06 | Son Güncellenme:

TÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Balkis: "Otobüs şoförlerinin tavrı gün içerisinde öğrencileri etkileyebiliyor. Şoförler; öğrenciler ve yolcularla gereksiz münakaşaya giriyor"

Şoförlerin Tavrı Öğrencileri Etkileyebiliyor

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed İkbal Balkis, "Otobüs şoförlerinin tavrı gün içerisinde öğrencileri etkileyebiliyor. Şoförler; öğrenciler ve yolcularla gereksiz münakaşaya giriyor." dedi.

Haberin Devamı

TÜ Kalite ve Strateji Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce "Kent İçi Ulaşım ve Toplu Taşıma Sorunları" paneli düzenlendi.

Öğrenciler, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'ne (ETUS) 24 saat ulaşım hizmeti nedeniyle teşekkür ederken, şikayetlerini de dile getirdi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İktisadi ve İdari Bilmler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, sıkça yaşanan sorunların ele alındığını söyledi.

Daha önce de benzer paneller ve konferanslar düzenlendiğini belirten Tabakoğlu, toplu taşıma ve ulaşımla ilgili alınacak kararları uygulamanın önemli olduğunu belirtti.

Panelde, TÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Güler, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Keskin, ETUS Başkanı Hakan Giyik konuşma yaptı, sistemi anlattı.

Haberin Devamı

Giyik, 1950'lerden bu yana taşımacılık yapan bir kooperatif olduklarını belirterek, "Kendimizi yenilediğimizi düşünüyorum. Sorunları yerinde çözüme ulaştırma felsefesiyle çalışıyoruz. Sorunlara da vakıfız. Mail adresimize ve WhatsApp hattımıza gelen sorunları biliyoruz. Bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşan TÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed İkbal Balkis, üniversite öğrencilerinin toplu taşıma ile ilgili çeşitli sorunlar yaşadığını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin taleplerini aktardığını belirten Balkis, "Minibüs şoförlerinin tavrı gün içerisinde öğrencileri etkileyebiliyor. Şoförler; öğrenciler ve yolcularla gereksiz münakaşaya giriyorlar. Öğrencilerin birinci temel şikayeti ETUS araçlarının hız limitine uymaması. Özellikle şoförlerin Olin kavşağı ve Balkan yerleşkesi arasında 110 kilometrenin üzerine çıktığını söyleyen öğrenciler var. İkinci temel sorun sabah saatlerinde planlanan hareket saatlerine uymamaları. Günde bir sefer, tren garından İstanbul'dan trenin geldiği saatte fakülte ve çarşı yönüne birer sefer kaldırılmasını talep ediyoruz. Durakların es geçilmesi, ETUS içi temizlik ve uzun hat ücretleri öğrenciler için sorun." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bazı şoförlerin yüksek sesle müzik dinlemesinden de şikayetçi olduklarını anlatan Balkis, kentte 24 saat ulaşım hizmeti sağladığı için ETUS'a teşekkür etti.