Ekonomi Sofya Ekspresi yola çıkıyor

Sofya Ekspresi yola çıkıyor

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacağını duyurdu.

Sofya Ekspresi yola çıkıyor

Arslan, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki yolcu taşımacılığının İstanbul-Bükreş arasında her gün karşılıklı olarak işletilen Bosfor Ekspresi ile sağlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Trakya bölgesindeki yol yenileme çalışmaları nedeniyle 3 Haziran 2014 tarihinden itibaren İstanbul-Kapıkule arasında otobüs aktarması gerekiyordu. Artık bu aktarmaya gerek kalmadı. Kapıkule-İstanbul demiryolu hattındaki yol yenileme çalışmaları tamamlandı. İstanbul-Sofya Ekspresi, Sofya-Halkalı arasında karşılıklı her gün işleyecek ve tren dizisi TCDD Taşımacılık Şirketi’ne ait iki yataklı vagon, bir adet kuşetli vagon ve Bulgar Demiryolları’na ait bir adet kuşetli vagon olmak üzere yüksek kalitede toplam dört vagondan oluşacak.”

İstanbul-Sofya Ekspresi’ne yaz aylarında İstanbul-Belgrad ve İstanbul-Bükreş bağlantısını sağlamak üzere vagonlar bağlanacağı bilgisini veren Arslan, trenin Halkalı’dan saat 22.40’da, Sofya’dan ise 21.00’de hareket edeceğini, seyahat süresinin yaklaşık 9 saat 50 dakika olacağını ifade etti.