Gündem Soğuk hava nedeniyle kilitler de dondu

Soğuk hava nedeniyle kilitler de dondu

09.12.2016 - 14:50 | Son Güncellenme:

Doğu Anadolu'daki kar yağışı sonrası etkisini artıran  soğuk hava yüzünden kapı kilitleri, süs havuzları ve bir nehir dondu, sürücülerin  araçlarını soğuktan korumak için battaniye ile örttü.

Soğuk hava nedeniyle kilitler de dondu

Doğu Anadolu'da bir süredir özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum'da 22 mahalle ile Ardahan'daki 6 köye ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve belediye ekiplerince kapalı yolların açılması için çalışmalar sürdürülüyor. Her iki kentte, belediye görevlileri, yol ve kaldırımlarda kar küreme ile tuzlama çalışması yürütülüyor. Yörenin en soğuk kentlerinden Erzurum'da kar yağışının ardından hava sıcaklarının da sıfırın altına düşmesi yüzünden süs havuzları buz tuttu, ev ve işyeri çatılarında buz sarkıtları oluştu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın alında 22 derece ölçüldüğü Ardahan'da yaşayanlar, soğuk hava dolayısıyla zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamayı tercih ediyor. Yollarda buzlanma da yaşanan ildeki Ardahan-Artvin Karayolu'nda bazı sürücülerin buzlanma nedeniyle yolda ilerlemekte güçlük çektiği gözlendi. Öte yandan Kura Nehri'nin büyük bir bölümünün de soğuk hava dolayısıyla buz tutması dikkati çekti.

Haberin Devamı

KAPI KİLİTLERİ BİLE DONDU
Havaların soğumasının ardından Sarıkamış'ta bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Ev, işyeri ve arabaların camları buz tuttu. Binaların kapı kilitlerinin dahi buz tuttuğu Sarıkamış'ta bazı vatandaşların araçlarını branda ve battaniye ile örterek soğuktan korumaya çalıştığı görüldü.Karayolları, bölge genelindeki buzlanmaya karşı sürücülerin yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istedi.

OTOGARIN ISITMA SİSTEMİ DONDU
Oltu'da şehirler arası otobüs terminalinin ısıtma sistemleri çalışmayınca, dondurucu soğuklar nedeniyle oldukça zorluk çeken terminal çalışanları ve yolcular yetkililerden yardım bekliyor. Otobüs terminalinde büfe işleten Hüseyin Cengiz, "Kışın ortasındayız, kapılarımız açık. Kaloriferimiz yanmıyor, yolcular içerde titriyor. Dışarda yakmış olduğumuz ateşle yolcularımızı ısıtmaya çalışıyoruz. Lütfen yetkililer garajımıza sahip çıksınlar. Oltu Erzurum'un en gelişmiş ilçesi. Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerindeki yolcularda buradan gelip biniyor" dedi.

Haberin Devamı

ARDAHAN EKSİ 28.3
Öte yandan Meteoroloji Erzurum 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisinde olduğunu belirtti. Sibirya soğukları nedeniyle Ardahan'ın Göle ilçesinde dün gece termometreler sıfırın altında 28.3 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklıkları yine sıfırın artında olmak üzere Erzurum'un Tekman ilçesinde 26.4, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde 25.5, Erzurum Havalimanı bölgesinde 25, Ardahan'da 22.4, Ağrı'da 20.9, Erzurum'da 18.7, Kars'ta 18.5, Erzincan'da 11.3, Muş'ta 9.8 ve Iğdır'da 9 derece oldu. Yetkililer, bölgede bugün etkisini gösterecek kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında artış beklendiğini bildirdi.