Trabzon Söğütlü Atletizm Sahası İlgi Görüyor

Söğütlü Atletizm Sahası İlgi Görüyor

18.08.2017 - 12:10 | Son Güncellenme:

.

Söğütlü Atletizm Sahası İlgi Görüyor

TRABZON (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca Trabzon'da yaptırılan atletizm sahası, geleceğin atletlerine yön verirken vatandaşlara da spor yapma imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Söğütlü atletizm sahasının 7 bin 200 seyirci kapasitesi ve judo, karate, fitness ve boks salonlarıyla hem yaz, hem de kış aylarında hizmet verdiği belirtilerek, olimpik standartlardaki sahanın saat 05.00- 21.00 arası sporculara ve sağlık için spor yapan vatandaşların hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, devletin Trabzon'a uluslararası özelliklerde tesis kazandırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu şehir de karşılığında atletizm sporunu daha çok sevdi, daha çok ilgi gösterdi. Birçok yarışmada Türkiye birincilikleri elde etti, disk atmada dünya ikincisi, ciritte Balkan üçüncüsü çıkardı. Spor otoriteleri, bu gençlerin ülkemize olimpiyatlarda altın madalya kazandıracağını açıklıyor. Tarihinde atletizmde önemli başarılara imza atan Trabzon, bu tesisin şehre kazandırılmasının ardından bu branşta birçok başarıya imza attı. Her geçen yıl ilginin arttığı bu branşta, ulusal ve uluslararası arenada büyük başarılar elde edildi. Sadece son bir yıl baz alındığında disk atmada Türkiye rekorunu Trabzon elde etti. Diskte dünya şampiyonu Trabzon'dan çıktı, ciritte Balkan üçüncülüğü geldi. Türkiye şampiyonalarınaysa Trabzon damgası vuruldu. Son bir yıl içinde çeşitli kategorilerde yapılan yarışlarda Trabzonlu atletler, 16 birincilik, 18 ikincilik, 15 de üçüncülük elde etti."