Soho House’da farklı kültürler buluşuyor!

Geçenlerde sosyal medya hesabımda ki mesaj kutuma düşen bir mesaj dikkatimi çekti. Supermarket Events’in kurucusu Aslı Sak Soho House’da yeni başlattığı ‘’Cultural Business Nights’’ etkinliklerinden biri olan Japon gecesine davet ediyordu. Etkinlik bi hayli ilgimi çekti. Hemen iletişime geçtim ve tüm detayları sizler için öğrendim.

Supermarket Events’in business networking alanındaki projesi olan ‘Cultural Business Nights’ dünyanın farklı kültürlerini konu alarak bir dostluk ve ticari buluşma imkanı sunan Soho House’un ev sahipliği yaptığı her 15 günde bir gerçekleşen bir etkinlik projesi. Katılımcılar ise ülkemizde yaşayan yabancı misafirlerimiz ve çalışan kesim Türkler diyebilirim.

Haberin Devamı

Gelelim benim katıldığım kültürel etkinliklerin ikincisi olan ’’ The Japanese’’gecesi detaylarına...

Japon gecesine yakışır bir dekorasyon vardı. Ana kapıda doğru yönlendirme olmadığı için parti katını bulmam biraz zor oldu. Aslı Sak ve Soho house’un üye ilişkileri müdürü Ahmet Kayalarlı beni kimonolarla karşıladılar. Etkinlik sahiplerinin İstiklal caddesinde tanıştıkları Akira Takeguchi ve Shingo Masuda isimli genç Japon sokak müzisyenlerini gecenin ilerleyen saatlerinde dinledik. Kabinde Japonya’da sıkça çalan ve İstanbul’da Japon festivalleri gerçekleştiren bir Türk; Semih Akay vardı . Network bazlı bir etkinlik olduğundan dolayı sohbet havasını koruyan bir müzik ile etkinlik devam etti.

Geceye renk katan bölüm ise günün özel konuğu olan Dr. Yener Sonuşen’in konuşmasıydı. Tokyo ICU University'de master yapan, Harvard Law School'da, "The Program On Negotiation"a katılıp, Marmara Üniversitesi, İşletme Ana Bilim Dalı'nda doktora çalışmasını tamamlayan Dr. Yener Sonuşen’nin Japon imparatorundan, Japonya’nın en önemli ailelerine daha öğrenci iken uzanan hikayelerini dinlemek nefisti. ‘’Fuji dağı ile konuştum’’ kitabından alıntılar yaptı. Bir insanın hayatının komik tesadüfler ile nasıl değiştiğini duymak çok eğlenceliydi, soluksuz dinledik. Kısa bir süre kalmayı planladığı Japonya’da yıllarca nasıl kaldığını, bir kelime dahi japonca bilmeden misafir kaldığı ailedeki maceralarını dinlerken hiçbir şeyin imkansız olmadığını ve doğru zamanda doğru kişiler ile tanışmanın önemini bir kez daha anladım.

Haberin Devamı

Birçok kültüre ev sahipliği yapan Türkiye’de bu tarz etkinliklerin olması gerektiğine inanlardanım. Etkinliklere katılmak için Super Markets Event yetkilileri ile sosyal medya mecralarından temasa geçmenizi tavsiye ederim.