Teknoloji ŞOK! Google Glass’ın Satışı Durduruluyor!

ŞOK! Google Glass’ın Satışı Durduruluyor!

16.01.2015 - 16:29 | Son Güncellenme:

Piyasaya çıktığı günden bu yana pek çok olumlu/olumsuz reaksiyonla karşılaşan Google Glass‘ın satışı durduruluyor.

ŞOK Google Glass’ın Satışı Durduruluyor

Giyilebilir teknolojilerin atası diyebileceğimiz Google Glass, çok kısıtlı bir kitleye ulaşmış ve 1500$ gibi bir fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Satışa sunulduktan sonra ise gözlük, kişisel güvenlik ve gizlilik konularında yaratabileceği tehlikelerden ötürü epey bir sıkıntı çekmiş ve pek çok yerde yasaklanmıştı.

Haberin Devamı


Gizlilik konusunda çıkan tartışmalardan önce de Google Glass’a yöneltilen tepkiler vardı. İlk etapta insanlar üzerinde çok fazla heyecan ve beklenti yaratan Glass, genel olarak bu heyecan ve beklentileri karşılamaktan çok uzak bir ürün oldu. Tüm bunların üzerine Google, ortaya çıkan haberlere göre Glass’ın -şimdilik- fişini çekti. Peki bu ne anlama geliyor?


Firma, giyilebilir teknolojiler geliştiren grubu alıp ayrı bir ekip kurmuş durumda. Kısacası Google, Glass’ın satışını durdurdu; ancak bu, bundan sonra yeni model Glass’lar (ya da giyilebilir herhangi başka bir ürün) görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor Hâlihazırdaki Glass da, bu yeni gelecek olan ürünlerin temelini oluşturmuş oldu böylelikle.

Haberin Devamı