Ege Sokağa dökülüp haklarını aradılar

Sokağa dökülüp haklarını aradılar

24.05.2017 - 06:32 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’da lüks yaşam vaadiyle vatandaşlardan topladığı 150 milyonla kayıplara karışan A.Y’ye öfke dinmiyor. Dün mağdurlar eylem yaptı, “Onu bir an önce yakalayın” diye haykırdı

Sokağa dökülüp haklarını aradılar

İzmir Karşıyaka’da, zengin olma ve lüks yaşam vaadiyle dolandırıldıklarını öne süren mahalle sakinleri, seslerini duyurmak için yürüyüş yaptı. Mahalleli, “Size lüks hayatlar yaşatacağım” diyerek paralarını aldığı iddia edilen A.Y. (26) ve onunla birlikte hareket ettiğini öne sürdükleri R.A.’nın bulunmasını istedi.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre aynı bölgede oturan ve kentsel dönüşümle birlikte müteahhitliğe başlayan A.Y., finans şirketi kurduğunu söyleyip kendisine para verenlere lüks evlerde, lüks bir hayat vaat etti. Güvenlerini kazanmak için mahalleliyi lüks mekânlara yemeğe götüren A.Y., önceleri topladığı paraların fazlasını dağıttı.

Evini sattı

Mahalle sakinlerinden, Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği Başkanı Emin Karameşe (37), çok sayıda kişinin A.Y.’ye güvenip evini, otomobilini ve parasını verdiğini belirtti, “Bu insana o kadar güvendiler ki, evinin tapusunu veren de aracını bu kişinin üzerine yapan da oldu. Şimdi insanlar mağdur durumda. Neredeyse bütün mahalle dolandırıldı. Yaklaşık 150 milyon lira para topladılar. Bu kişi bu mahalleden başladı ve duyduğumuza göre Ege’nin birçok yerinde bu şekilde para toplamışlar. Evini veren çok sayıda aile var. Bir o kadar da borçlandığı için evini satmak durumunda kalan insan var.”

Haberin Devamı

‘300 bin lira verdim’

Mahallede galericilik yapan ve 300 bin lira parasının dolandırıldığını öne süren Gökhan Etkatmış (33), “Bu kişi bizim kapı komşumuzdu. Kimliklerimizi toplayıp, ‘Sizi kaydettim’ dedi. Ben 300 bin lira verdim. Borçlu olanlar, alacaklılarıyla kanlı bıçaklı hale geldi” dedi.