Kocaeli Sokak Hayvanlarına 5 Yıldızlı Bakımevi

Sokak Hayvanlarına 5 Yıldızlı Bakımevi

19.10.2018 - 15:06 | Son Güncellenme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce 170 dönümlük arazide kurulan, ultrason ve röntgen cihazlarından özel kuvözlere kadar birçok donanıma sahip "Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi"nde sokak hayvanlarının steril ortamda bakımları yapılıyor

Sokak Hayvanlarına 5 Yıldızlı Bakımevi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce 170 dönümlük arazide kurulan, ultrason ve röntgen cihazlarından özel kuvözlere kadar birçok donanıma sahip "Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi"nde 4 yılda 22 bin 488 sokak hayvanının bakımı yapıldı.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamada, merkezin sokak hayvanlarına 5 yıldızlı hastane konforunda hizmet verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti MYK toplantısında hayvanlara yapılan işkence ve hayvan barınaklarının durumu hakkındaki söylemleriyle sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların önemini bir kez daha hatırlattığına değinilen açıklamada, "Başkan Erdoğan, özellikle belediyeleri bu konularda çok fazla çalışmaları konusunda uyarırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kendi alanında benzeri bulunmayan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2014 yılından itibaren hayvan sağlığı ve hakları kapsamında önemli bir görevi yerine getiriyor." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Merkezde bugüne kadar 22 bin 488 sokak hayvanının tedavisinin yapıldığı vurgulanan açıklamada, tedavi ve rehabilite edilen 4 bin 59 hayvanın, isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak sahiplendirildiği, 20 bin 142 sokak hayvanın kısırlaştırıldığı, 22 bin 26 sokak hayvanına da kuduz ve karma aşı uygulandığı bildirildi.

Açıklamada, sokak hayvanlarının sağlığı için her türlü imkanın sağlandığı merkezde, kafeslerin hijyeninin ön planda tutulduğu, bakteri üretmeyen antibakteriyel fayanslarla kaplı kafeslerin, hayvanların hastalık kapmasını önlediği kaydedildi.

- Yavrular için kuvöz

Alttan ısıtmalı olarak tasarlanan kafeslerde, hayvanların üşümemesinin sağlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Merkezde, ilgi çeken bir hizmet ise hayvan yavruları için kullanılan kuvöz. Yavru köpek ve kedilerin ameliyat sonrası gibi zayıf kaldığı dönemlerde kullanılabilen kuvöz, hayvanların daha sağlıklı olmasını sağlayarak, olumsuzlukların önüne geçiyor. Özel kliniklerde bile çok az bulunan kuvöze alınan yavru hayvan, optimum ısı, nem ve havayı alarak sağlıklarına daha erken kavuşturuluyor. Ameliyatlarda kullanılan alet ve teçhizat ise özel sterilizasyon cihazından geçiriliyor. Merkezde dermatolojik yönden sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına özel küvet ile hizmet veriliyor. Uyuz gibi hastalıklara karşı özel şampuanlarla bu küvette yıkanan hayvanlar, iğneleri yapıldıktan sonra tekrar normal odaya alınıyor. Bir dakikadan az bir sürede sonucun alındığı röntgen cihazı, gebelik ve iç organlarındaki hastalık tespiti için kullanılan ultrason cihazı ise son teknolojik aletlerden seçilmiş. Kan testi cihazı ise sokak hayvanlarının tedavisi başlamadan önce kan sayımı yapılmasını sağlıyor."

Haberin Devamı

Her gün 24 saat boyunca kamerayla izlenen merkezde, hayvanların tedavi edildiği bir bölümün de mevcut olduğu belirtilen açıklamada, bu bölümde kanserli hayvanların da sağlıklarına kavuşturulduğu aktarıldı.

Açıklamada, hijyenin ön planda tutulduğu merkezde ayrıca ameliyathane, karantina odası, yürüme parkurları gibi bölümlerin de bulunduğu bildirildi.