Sokak Modası: Bohem Tarzı

Yeterince sıcak geldiyse artık serin rüzgarların hayalini kurmaya başlayabiliriz. Yumuşak bir kumsalın başlangıcında aheste aheste yürürken denize doğru, bahsedilen hayalden hızlıca uzaklaşmak bir refleks gibi doğabilir. Ani ama hiç de şaşılacak bir durum değildir bu uzaklaşma pek tabii. Deniz, kum ve güneş üçlüsü birbiri ile bu kadar samimi olmaya başlamışken de rahat giyim, biraz daha esnek kostümler, az daha tiril tiril kıyafetler en çok arananlar arasına sızdı bile çoktan. Bolluk ve incelik günlük hayatın lüksü olarak adlandırılacak boyutlara ulaştı artık. Hele bir de 70’ler furyasının esen havası da bu kadar yoğun olunca, boheme teslim olmamak oldukça samimiyetsiz bir tercihi destekleyecektir.
Sokak modası bohem tarzı gündeme getirdikçe 70’lere doğru açılan yelkenler çoğalıyor. Çoğaldıkça güçlenen bir tarzı ortaya çıkaran bohem, farklı stillere de hitap etmekten geri kalmıyor. İşte bu durumda da, herkes özgür ruhlarını kıyafetlerine yansıtıyor. Sokaklar adeta şenlik havasını yaşıyormuş gibi coşkuluyken, renkler birbiri ile yarışırken, yaz geldi geliyor!

Haberin Devamı

Geçmişe dönüp bakıldığında 60’ların sonu 70’lerin başlangıcında özgür stilleri temsil eden bohem, lüks ile harmanlanıp, renklere bulanarak ve desenlere dikkat çekerek 2015 trendleri arasında bir yıldız gibi parlıyor. Doğal, sade ama bir o kadar renkli ve gösterişli lüksü ile sokaklardaki stillere yayılıyor. Peki, bu nasıl bir bohem böyle, durma katıl sende bence!

Çabasız Şık Stil Kraliçesi

Durmadan dört bir yandan yankılanan çabasız şık söylemi bohem tarzı için dillere dolanmış olabilir mi? Salaşlığın zirvesindeyken aslında bir taraftan da parmakla gösterilecek kadar şık olma durumlarının kısaca tanımı ile tanışın. Şifonların dantellerle sarmalanması, Jean şortlarla uydurulması öyle çok da kafadan atma bir durum değil!

Anvelop Elbise Bağımlılığı

Bol ve dökümlü elbiselere kucak açma vakti çoktan geldi çattı. Hep bir tarafı daha da düşük omuzları gündeme getiren anvelop elbiselerle, boho akımına kapılmak mümkün. Aslında bu 2015 sonbahar kış trendlerinde gündeme gelen oversized modasına da gönderme yapma imkanı sunabilir, tabii kemer ayrıntısını atlamadan. Özellikle bol ve dökümlü elbiselerde o çok dillere pelesenk olmuş vücut proporsiyonu davasını yok saymak olmaz. Kemer aksesuarı ile hemen ince bir bel kıvrımını ortaya çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dantelden Vazgeçme

Lüks bohem denildiğinde dantel olmazsa olmazların başında gelen bir ayrıntı. Hatta ayrıntı olmaktan çıkan ve komple vücudu saran bir tercihe dönüşüyor. Elbise, etek, bluz ve hatta pantolon ve şort modellerini de içine alan kapsamlı bir alternatif haline geliyor. Şık bir bohem stile sahip olmak istiyorsanız eğer dantele sarıp sarmalanmaktan sakın kaçınmayın!

Eteklere Özgürlük

Yaz ayının nadide seçimi olan etek modelleri uzadıkça uzayan modelleri ile gündemde. Maksi etek modelleri bohemin özgürlüğünü destekleyen, rahat ve bir o kadar da şık seçimlerini oluşturuyor. Üstelik olaya biraz salaşlık serpiştirmek için basic tişört modelleri, atleti anımsatan bodyler kullanılabilir.

Haberin Devamı

Abartılı Aksesuar Kombinleri

Birkaç sezondur aksesuar kombinleri çoklu görüntüsüyle aldı başını gidiyor. Çoklu yüzük, tekli küpe, uzunlu kısalı kolye modelleri derken abartı çizgisini aşmamak için biraz dikkatli olmakta fayda var. En azından abartının da bir ölçüsü olması gerektiğini uygulamasak da hatırlamakta yararlı. Geriye ise takıp takıştırmak kalıyor, tabii hep bir yeri es geçerek. Kulağınıza küpe, saça aksesuar, parmaklara yüzükler, boyunda kolyeler, bileklerde bilezik, aman ha halhallar unutulmasın ama yine de takı vitrini gibi olmasın!

Sokak modası ve trendlerde stillerin son durumu hakkında daha fazla fikir edinmek için blogum - - 'ye de göz atmayı unutmayın!