Sokak Modası: Oversized Kaban

Sanki üzerinize bir beden büyük gelmiş, ahbabınızdan ödünç almış gibi emanet duran kabanlar, kış mevsiminde sokak modası trendleri ile karşımızda. Hatta karşımızdan üzerimize, üzerimizden de düşecek gibi duruyor. Ama sadece "gibi" duruyor; çünkü üstümüzden hiç çıkacağa benzemiyor. Uzun, geniş, kimine göre kaba, kimisine göre ise heybetli duran oversized kaban modelleri bu senenin modası olup çıkıyor. Bazen tüylü, bazen zımbalarla seksi, oldukça da bornoz vari. Her daim sarıp sarmalayan, sıcacık tutan seçenekleri ile de bol alternatifli. Peki, neyi nasıl giymeli?

Haberin Devamı

Oversized Kaban Modelleri

2015 yılını 2016'ya bağlayan soğuk mevsim birçok kaban, palto, ceket, pardesü ya da ne derseniz işte farklı dış giyim modellerini çoktan açığa çıkardı. 2015'i 2016'ya bağlayan kış mevsiminin modası kaban, palto, ceket, pardesü ya da ne derseniz işte birbirinden ayrı dış giyim seçimlerini genişletiyor. Omuzlarımızdan dökümlü kesimi bazen bele kadar çekiştirip bırakıyor, bazen ise ayak bileklerine kadar uzatıyor. Kış bilindiği üzere soğuk, yağmurlu, kapalı ve karanlık. Bu kış oversized kabanların bol alternatifli görünümleri ile renkleniyor.

Pastel Boya

Yumuşak pastel renk etkisini geniş kabanlara ilerletiyor. Gündelik kullanıldığı gibi çok şık bir elbisenizin üzerine samimi pembenin tozunu attırabilirsiniz, sevimli bir duruşunda dozu kendiliğinden ibreyi yukarıya doğru çekecektir. Peki şeker pembe kaban nasıl giyilir? Tabii ki sade ve nötr renklerle. Gri de fena olmazdı ama baştan aşağıya siyah kombin fikri pembenin büyüsünü arttıracaktır.

Banyodan Fırladı

Sıkı sıkıya bağlanmış bir kuşak, omuzlardan aşağıya düşmüş bir yaka ve oversized kabanların bornoza benzetilen halleri. Gündelik kombinler için gayet yerinde bir salaşlık, şık seçimler için ise sade bir alternatif. Kombin meselesi ise tamamen sıkı sıkıya bağlanmış kuşak ve içinde ne olduğu muamma bir görünüm. Muamma yerine önemli olmayan kelimesini de yerleştirebilirsiniz, tabii tüm gün kabanla dolaşmayı göze alıyorsanız.

Hat Çek

Oversized denildiğinde dökümlü yapısı tüm vücudun hatlarını gizler. Hatta bu öyle ürkütücü bir gizdir ki, tüm kıvrımlar birden bire yok olur. Bazen bu durum hoş gözükse de bazı kombinler için iç karartan bir havayı da estirebilir. Bu esintiye kapılmak yerine sezonun favori parçası olan kemerleri ortaya çıkarabilir ve belinize bir hat çekebilirsiniz.

Haberin Devamı

Peluş Kaban

Yeni sezonda tüylendiğimizi her defasında dile getiriyorum. Bu seferki geniş bir tüy yumağı. Olduğunuzdan daha geniş ve heybetli duracağınız bir görüntüye ne kadar hazırsınız bilmiyorum; fakat 70'ler kombini bu seferde bohemi lüks yerinden vuruyor. İspanyol paça kotlar üzerine peluşları alıyor.

Puf Kapsül

Geçtiğimiz sezona damga vuran puf montlar yeniden sinsice yaklaşıyor. Üstelik yine büyük, geniş, oversized halleri ile. Hemen ürkmeyin, görmezden gelmek tabii ki sizin elinizde...

Sokak modası, trend meseleleri ve kombin önerileri için blogum - - adresine de beklerim.