Sokak Modası: Teferruat

Detaylar kimi zaman bütünün dikkat çeken tek tarafıdır. Bir pantolonun düğmesi ayrıntıya girer ama her zaman için göz önünde olmaz; ya da mesela bir elbisenin deseni bazen hiçbir şekilde anlaşılmaz. Aslında bu tamamen elbise ya da pantolonla ilgili değildir. Ayrıntının dikkat çekmesi baştan aşağıya yine kendiyle alakalıdır. ‘Bir düğme, bir fermuar, bir desen stili ne kadar değiştirebilir ki?’ demeyin. Öyle bir değiştirir ki, buna ilk inanan yine siz olursunuz!

Fermuar Çılgınlığı!

Pantolonlar, etekler ve hatta kazaklarda bile artık fermuar kullanılıyor. Pantolonlar da zaten kullanılıyor diye bir düşünce geçebilir akıllardan; fakat bu bambaşka bir detay. Dizlerde, paçalarda, ceplerin üzerinde olanlar yeni sezonun biker tarzıyla eşleşiyor. Motorcu pantolonları, ceketleri kış sezonunun ayrıcalıklı tarzlarını şenlendirdi. Bahar gelince de bunu eteklere de geçirme fikrine şimdiden alışmalı. Dekoltelere, ceketlere bir tane fermuar yetmez, iki de az gelir, üç fermuara da yok canım abartı denmez! Üç dört veya beş, ayarla kendini, coştur stilini…

Haberin Devamı

Sivrilen Burunlara Ne Demeli?

Uzun zamandır ortalıkta görünmüyordu sivri burunlu ayakkabılar. Stilettoların popülerliği ile yeniden gündeme gelmeyi başardı. Uzun lafın kısası sivri burunlar yeniden bir geldi, pir geldi! Stiletto ayakkabı modelleri ile de kalmadılar üstelik. Sokak modası sivrilen trendlerinde bu sefer babet modelleri var. Hem herkese uygun, hem de her stili yansıtabilen bir nitelikte. Hazır bahar sezonu trendleri yavaş yavaş sokak stillerine sıçramaya başladığına göre, bunu sivri burun babetler ile kutlama zamanı! Alarmı kurmaya gerek yok, vakit sivrilen trend için tamamdır!

Leopara Hoş geldin!

Desenlerin yeri 2015 senesinde bir başka. Desen desen üstüne kombinler, sene başında oldukça geniş bir yelpazede adından söz ettirdi. Lafı açılmışken de bir başka trendi geçmişten günümüze tetikledi. Tabii ki leopardan söz ediyorum… Aslında pek geçmiş demek ne kadar doğru emin değilim; çünkü leoparın modası hiçbir zaman silinmeyen bir tarafta. Sadece trend sıralamasında biraz daha zirveye yaklaşıyor demek daha doğru olur. Leopar deseni artık gün geçtikçe daha çok görmeye başlayacağız. Leopar ayakkabılar, ceketler, aksesuarlar, çantalar derken dört bir tarafta bu asil desen kendini gösterebilir. Bu arada artık leoparı zor kombinlenen desenler arasından çıkarın. Her renkle ayrı bir ahengin çıkacağı gerçeğiyle yüzleşin. Uyumsuzluğun zıtlığı ve göze batan ayrıntının şıklığı dört dörtük ayarladı!

Haberin Devamı

Puantiyeye 10 Puan

Yuvarlak desenlerin tüm kıyafetin üzerinde kendini sürekli olarak sıkılmadan tekrarlamasıdır puantiye… Göz yormayan desenler arasında nadidedir, tektir. Yeniden sokak trendlerine geçmesi ise an meselesidir. 2015 sezonunda bahar sonu, yaz başı eleganlığını üstlenen puantiye desenler, spor stillerin şık seçimleri arasında yer alıyor. Bluzlarda, gömleklerde ve elbiselerde net tavrını kanıtlıyor adeta. Güneş sıcak yüzünü göstermeye başlandığında değerlendirmek için bekletilmeli ama asla unutulmamalılar.

Sokak stilleri, moda ve trendleri bloğum üzerinden de okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı