Gündem Soma’da madende kompresör arızası

Soma’da madende kompresör arızası

27.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Soma ilçesinde Demir Export Madencilik Şirketi’nin ocağında dün sabah yaşanan kompresör arızası meydana geldi.

Soma’da madende  kompresör arızası

Maden ocağına yeterli oksijen verilemeyince işçiler acil olarak tahliye edildi. Oksijen eksikliğine bağlı olarak 9 işçi Soma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Madende üretim dururken, arızanın da giderilmesi için harekete geçildiği bildirildi.
Yedek de çalışmadı
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, madencileri hastanede ziyaret etti. Madencilerle teker teker konuşan Kaymakam Altıntaş, “Bu ocakta 2 tane aspiratör bulunuyor. Bu asprotörlerden birisi arıza yapınca 2. aspiratör devreye girmesi gerekiyor. Fakat 2. aspiratör de 16 dakika sonra devreye girdiği için ocakta karbonmonoksit gazı zehirlenmesi meydana geldi. Şimdi firma yetkilileri 2. aspirtörün niçin devreye girmediğini araştıracak. Hepimizin sevinci can kaybımızın olmaması. Ben ve belediye başkanımız madenci kardeşlerimizle görüştük. Hepsinin durumu iyi. Kendileri de zaten önemli bir rahatsızlıklarının olmadığını belirttiler. İşçilerimize geçmiş olsun. Allah şifa versin diliyorum” dedi.
Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlker Çokboz, madencilerin hiçbirinin hayati tehlikesi olmadığını, tedavilerinden sonra taburcu edileceklerini söyledi.