İstanbul SOMA'YA YARDIM FUTBOL TURNUVASI'NIN ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ

SOMA'YA YARDIM FUTBOL TURNUVASI'NIN ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ

09.08.2014 - 02:20 | Son Güncellenme:

.

SOMAYA YARDIM FUTBOL TURNUVASININ ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ

Geliri, Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanmak üzre organize edilen 'Soma'ya Yardım 3'lü Futbol Turnuvası'nda Beşiktaş 1. oldu. Maçın ardından turnuvaya katılan 3 kulübün teknik adamları açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Güzel ve hayırlı bir sebep için buradaydık. Çok önemli bir organizasyondu. Yardımı her zaman hak eden insanlar için buradaydık. Maden kazasında ailelerini kaybedenlerin aileleri ve özellikle de çocuklarına yardım etmek için harika bir fikirdi" dedi.
"ÖNEMLİ BİR GECEYDİ"
Güzel bir turnuva olduğuna dikkat çeken Bilic, "Turnuvada iki tane 45 dakika oynadık. Oldukça yarışmacı bir ortamda geçti. Açıkçası dostluk maçı gibi değildi. Çünkü üç takımın da yeni sezonla ilgili çok büyük beklentileri var. Biz bu üç takım içerisinde buraya gelirken en zor durumda olan takımdık. Feyenoord'la çok önemli bir maç yapmıştık. Bu sebeple karma takımlar yaptık. Ortaya koyduğumuz oyundan kazanma isteğinden, iki büyük rakibe karşı gösterdiğimiz dirençten gerçekten çok memnunum. Fenerbahçe'yi yendik çok büyük rakibimiz. Chelsea'yı yendik; Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden. Bu da bizim özgüvenimizi yükseltti. İvmemizi korumamız için de önemli bir sonuçtu. Fenerbahçe ve Chelsea'yi yenerken tamamıyla hak ettik. Doğrusunu söylemek gerekirse Chelsea'ye attığımız golde biraz şanslıydık. Sonuçta kazandık, bu ivmeyi korumak için önemli bir geceydi" şeklinde konuştu.
"EN ZOR KURAYI ÇEKTİK"
Başarılı teknik adam, Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Arsenal ile eşleşmelerini ise, "Hiç şüphesiz çekebileceğimiz en zor kurayı çektik. Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyle eşleştik. Sürekli Şampiyonlar Ligi'nde bulunan bir takım. Söylemeye bile gerek yok bu eşleşmenin favorisi Arsenal. Bunu söylemekte de bir sakınca görmüyorum. Ama sadece umut, sadece rüya götürmeyeceğiz. Onları eleyebilmek için bir fikrimiz planımız var. Bunu uygulamaya çalışacağız. Hiçbir zaman havlu atmayacağız, kaçmayacağız. Cesur bir şekilde Arsenal'a karşı oynayacağız. Arsenal'ı eleyebilmek için hayatınızın maçlarını, sezonun maçlarını, oynamamız gerekecek. Ama bu gece burada ortaya koyduğumuz performans bize iyi bir sinyal oluşturdu. Chelsea ile baş edebildiysek, Arsenal'le de edebiliriz. Elimizden gelip bu turu geçmeye çalışacağız" şeklinde değerlendirdi.
HOLLAND: "BÖYLE BİR GOL YEDİĞİMİZ İÇİN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"
Chelsea Yardımcı Antrenörü Steve Holland ise, turnuva ile ilgili olarak, "Dünya Kupası'nın ardından bu etkinliği yaptık. Birçok oyuncumuz Dünya Kupası'ndaydı. Bu akşam olumlu bir adım oldu. Hazard ve Oscar ilk maçlarına çıktılar. Biz de performanslarından çok memnun kaldık. Bence birinci 45 dakikada ekip çok iyi oynadı. Bu da sonuçlara dönüşebildi ikinci oyunda kontrolde olduk. Skor açısından fırsatlar oldu. Böyle bir gol yediğimiz için hayal kırıklığına uğradık" değerlendirmesinde bulundu.
"DRGOBA'YI GERİ ALDIĞIMIZ İÇİN MEMNUNUM"
Drogba ve Demba Ba ile ilgili sorulan soru üzerine Holland, "Drogba ve Demba Ba son dakikada Chelsea'ya geldi. Şampiyonlar Ligi finalinde gol atmıştı. Chelsea'dan ayrıldığında Avrupa futbolunun zirvesindeydi. Galatasaray'la başarılı bir sezon geçirdi. Kendisini geri aldığımız için çok memnunum. Kendisinin bu sezon oynayacağı rol ne kadar önemli olacağını göreceğiz. Demba Ba ilk olarak profesyonel bir oyuncu. Modern bir profesyonel bir oyuncu. Chelsea'da bir hayal kırıklığı oldu. Aslında tutarlı bir şekilde devam ediyordu. Chelsea'da dünyanın en iyi oyuncularıyla rekabet halinde oluyorsunuz. Chelsea'nın taraftarları kendisini hep hatırlayacak. Çok önemli bir Avrupa oyuncusu. Kendisinin Liverpool'a attığı golü de herke hatırlayacak. O sırada bizim yarışta kalmamıza katkı sağladı. O olmasıydı, Liverpool ligi kazanacaktı. Kendisi harika bir profesyonel oyuncu. Eminim ki tutarlılığını burada da gösterecektir. Hali hazırda kanıtladığı üzere performansını sürdürecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.
YANAL: "EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK"
Fenerbahçe Teknik Direktör Ersun Yanal da güzel bir turnuva olduğuna değinerek, "Elim kazada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Onların anısını burada yaşatmak için Türkiye'de ilk defa yapılan güzel bir organizasyondu. Beşiktaş'ı kutluyorum. İki maçı kazanarak turnuvayı birinci olarak tamamladılar. Biz de eksiklerimizi gördük. Yarından itibaren çalışmalara devam edeceğiz" dedi.