Ankara SOMALİ CUMHURİYETİ YARGIÇLARINA, TÜRK YARGI SİSTEMİ TANITILDI

SOMALİ CUMHURİYETİ YARGIÇLARINA, TÜRK YARGI SİSTEMİ TANITILDI

01.12.2015 - 12:23 | Son Güncellenme:

.

SOMALİ CUMHURİYETİ YARGIÇLARINA, TÜRK YARGI SİSTEMİ TANITILDI

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde Somali Cumhuriyeti Yüksek Yargı Mensuplarına yönelik olarak Ankara’da Türk Yargı Sistemi ve İşleyişine ilişkin mesleki seminer ve çalışma programı düzenlendi.
Somali’de birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA, Somali’ye yönelik projelerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA ile Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen adalet alanında mesleki eğitim ve teknik işbirliği projeleri kapsamında Somali Cumhuriyeti’nden 15 yüksek yargı mensubuna yönelik olarak bir hafta sürelimesleki eğitim semineri ve çalışma ziyareti düzenlendi.
Mesleki eğitim semineri ve çalışma ziyareti kapsamında Somalili heyete ‘Türk Yargı Sistemi ve İşleyişi’ tanıtıldı. Somalili Yargıçlar,Anayasa Mahkemesi,Adalet Bakanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Batı Adliyesine inceleme ve çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Söz konusu proje, Türkiye ve Somali arasında hukuk ve adalet alanında iki ülke yargı kurumları arasında mesleki bilgi ve tecrübe paylaşımını geliştirmeyi hedefliyor.
Somali’de 2011 yılında doğrudan insani yardımlar ile başlayan TİKA kalkınma yardımları, idari ve sivil altyapıların geliştirilmesi, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor.