Dünya Somali'de çarşı yanında patlama

Somali'de çarşı yanında patlama

26.11.2016 - 15:05 | Son Güncellenme:

Başkent Mogadişu'yu sarsan patlamada aralarında polis ve sivillerin de bulunduğu en az 10 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Somalide çarşı yanında patlama

Sık sık Eş Şebab örgütünün saldırılarına hedef olan Somali'de, bir kez daha bombalar patladı.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı, başkent Mogadişu'daki sebze meyve satılan bir pazar yeri yanında gerçekleşen patlamada en az 10 kişinin öldüğünü aktardı. Ölenler arasında hem polis hem de siviller var.

Görgü tanıkları, patlamanın çarşı yanında yer alan polis kontrol noktasında meydana geldiğini söylüyor.

Reuters'a konuşan polis yetkilisi Muhammed Hüseyin, saldırının Waberi semtinde olduğunu ve yaralıların hastanelere taşındığını bildirdi.

Terör örgütü, Afrika Birliği Barış Gücü askerlerinin çekilmesinin ardından geçen ay Somali'nin ortasındaki kentlerden Halgan'ı ele geçirmişti.

Eş Şebab örgütü, son olarak yaz mevsiminde Mogadişu'da büyük bir bombalı saldırı düzenlemişti. Afrika Birliği barışgücünün önünde infilak ettirilen iki bomba yüklü araç, en az yedi kişinin ölümüne neden olmuştu.

Haberin Devamı

Askeri bir darbe ile 1969 yılında iktidarı ele geçiren Devlet Başkanı Mohamed Siad Barre'nin 1991 yılında devrilmesinden sonra çalkantılı bir süreç yaşayan Somali'de, aşırı dinci terör örgütü Eş-Şebab 2006 yılında kuruldu. Arapça'da gençlik anlamına geliyor.

Ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde tutan El Kaide ile bağlantılı örgüt, hakim olduğu alanlarda 'şeriat kuralları' dediği kuralları hayata geçiriyor.

Ülkede son dönemde örgüte ait karargahlar insansız hava araçları ve özel hükümet güçleri operasyonlarının hedefinde. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor.