Ekonomi Sömestir vakti tekno etkinlik

Sömestir vakti tekno etkinlik

28.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

19 Ocak’ta başlayan sömestirin bitmesine daha bir hafta var. Bir hafta daha çocuk ve gençlerin hem eğlenceli hem de öğretici zaman geçirmelerini sağlamak gerekiyor. Onlar için yararlı olabilecek teknolojik etkinlikleri toparladık

Sömestir vakti tekno etkinlik

Sömestir vakti tekno etkinlik
Yarıyıl tatilinde çocuklarına yararlı vakit geçirtmek isteyenlerin arayışı sürüyor. Havalar soğuk, çocuk ve gençleri bir şekilde meşgul etmek gerekiyor. 19 Ocak’ta başlayan sömestirin bitmesine daha bir hafta var. Sinemaya gidildi, ev oyunları oynandı. Şimdi sıra farklı etkinliklerde.

Haberin Devamı

Eğlenceli oyun fuarı

Dijital eğlence ve oyun fuarı Gaming İstanbul’un üçüncüsü ‘İçinde Oyun Olan Oyun Fuarı’ sloganıyla 1-4 Şubat tarihlerinde Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 14 bin metrekarelik alanda e-spor karşılaşmalarının yanı sıra retro oyun alanı, alışveriş alanı ve çocuk parkı ile herkese hitap edecek. Gaming İstanbul2da Ubisoft da yerini alacak. Uzun süredir merakla beklenen oyunu Far Cry 5’in ön oynamasını yaptıracak. Piyasaya 27 Mart’ta çıkacak oyun, son sürüme yakın hâliyle İstanbul’da oynanacak. Kostüm ve aksesuarlarıyla dijital oyun ve eğlence dünyasının meşhur karakterlerini en iyi yansıtanlar, GIST Cosplay yarışmasında büyük ödülü kazanma şansını yakalayabilecek. Üçüncüsü düzenlenen fuardaki yarışmanın büyük ödülü ise 10 bin TL olacak.

Haberin Devamı

Sömestir vakti tekno etkinlik

Sömestir vakti tekno etkinlik

Sömestir vakti tekno etkinlik

EN GÜZEL HEDİYE

Casper, öğrencilerin farklı ihtiyaçlarına göre alternatifler sunuyor. Casper’da taşınabilir, hafif ve güçlü modellerden, yüksek işlemci gücü isteyen modellere kadar her beklenti ve ihtiyaca uygun bilgisayarlar ve tabletler yer alıyor. Excalibur dizüstü serileri, zarif tasarımlarının yanı sıra, Nvidia GeForce GTX 1060 ve GTX 1050 ve i7 HQ işlemcilerden güç alıyor. Öğrencilerin mobilite imkanlarını artırdığı için dizüstü bilgisayarlar tercih nedeni oluyor. Nirvana F750’nin Intel 8. nesil işlemcisi ve ekran kartı performans arayan öğrencilere hitap ediyor. Nirvana F300 ise 16.88 mm incelik, 1.3 kg hafifliği ve 3960 mAh’lık uzun pil ömrüne sahip.

Sömestir vakti tekno etkinlik

YÜZDE 70 İNDİRİM

Bilgisayar ve konsol oyunlarının distribütörü Aral A.Ş., sömestir tatili nedeniyle birçok popüler ve yeni oyun için özel bir indirim kampanyası başlattı. Aksiyon, strateji, yarış, futbol ve daha pek çok kategoride en yeni ve en popüler oyunları kapsayan kampanya, fiyatlarda yüzde 70’lere varan indirimler sağlıyor. FIFA 18, Call of Duty World War II, Assassins Creed Origins, PES 2018, Dishonored 2, The Evil Within 2, Sonic Forces Bonus Edition ve Destiny 2 gibi birçok popüler oyun için de geçerli olan kampanya, sömestir tatiline çıkan öğrenciler için karne hediyesi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Sömestir vakti tekno etkinlik

YOUTUBE'DA DİJİTAL KAMP

Pınar Kido yeni açılan YouTube kanalında sömestir tatili boyunca çocukları dijital kampta eğlence dolu içeriklerle buluşturacak. Çocukların sevdiği YouTube fenomenleri Buğra Kazancı ve Furkan Yaman’ın da yer aldığı videolarla çocuklar hem el becerilerini geliştirecek hem yeni lezzetler keşfedecek hem de anne babalarının 90’lardan kalan oyun ve teknolojilerini öğrenecekler. Çocuklar, Pınar Kido Sömestir Kampı’nda Tetrisi tanıyacak ve ekran kaydırmak yerine tuşa basıp çalıştırdıkları Walkman’in ne olduğunu görecekler. Kanalda çocuklar ayrıca 3 Taş, Parmak Futbolu ve Tuzluk gibi eskimeyen oyunları öğrenecek.

Sömestir vakti tekno etkinlik
‘Oyun aksesuarı çok isteniyor’

İncehesap.com Kurucusu Nurettin Erzen, gençler ve çocukların hediye tercihlerini teknoloji ürünlerinden yana kullandığını belirterek, “Yeni neslin bu yılki favorisi dijital oyun ürünleri. Okulların tatile girdiği dönemde gaming aksesuarlarından mouse, klavye ve kulaklık satışlarının artış oranı bir önceki aya göre yüzde 103’e kadar çıkarken önceki yılların favorilerinden akıllı telefon ve tabletin gerilediği görülüyor. Oyunlar için ortalama 520 TL’lik aksesuar harcaması yapılıyor. Bilgisayar ve tablet tahtını oyun aksesuarına kaptırıyor” dedi.