Gündem 15 tatil ne zaman başlayacak? 2017

15 tatil ne zaman başlayacak? 2017

11.01.2017 - 07:53 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin merakla beklediği 15 tatil ne zaman başlayacak? sorusu yanıt buldu. MEB 15 tatil (sömestr) hakkında tarihi verdi. Milyonlarca öğrenci yarı yıl tatiline hazırlanıyor. İşte MEB'in 15 tatil için verdiği tarih...

15 tatil ne zaman başlayacak 2017

15 tatil ne zaman başlıyor? Öğrencilerin merakla beklediği 15 tatil için geri sayım başladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için yarı yıl tatili 20 Ocak'ta başlayacak. Öğrenciler 6 Şubat'ta tekrar ders başı yapacaklar.

Haberin Devamı

SÖMESTR TATİLİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

MEB'DEN AÇIKLAMA; KAR TATİLİNE TELAFİ EĞİTİMİ

İstanbul ve birçok ilde kar yağışı nedeni ile okullar tatil edilmişti. MEB programın aksamaması için harekete geçti. Milli eğitim Bakanlığı (MEB), başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde kar nedeniyle eğitime verilen arada programının aksamaması için harekete geçti.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği belirtildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek.Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir...”

Haberin Devamı

Tatil tarihinin öncesinde ve sonrasında bulunan hafta sonlarını da tatil günleri içerisine eklersek çocuklar ve çocuklarıyla birlikte veliler tam tamına 16 gün boyunca tatil yapabilecekler. 15 tatilin bitmesi ile başlayacak olan 2016 / 2017 Eğitim ve Öğretim Yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ikinci dönemin son bulacağı tarih ise 9 Haziran 2017 Cuma günü olarak belirtilmiştir.

15 Tatil 30 Gün Olacak Mı?

Halk arasında yayılan bir söylenti sebebiyle kulaktan kulağa sürekli 15 tatilin 30 güne uzayacağı haberleri yayılmaktadır. Bu haberlerin doğruluk payı bulunmadığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı’da sömestr tatilinin 30 gün olacağını hiçbir şekilde belirtmemiştir. Bu sebeple 15 tatilin 30 gün süreceği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

15 Tatil Nasıl Değerlendirilmelidir?

15 tatil diğer adıyla sömestr tatili yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar için bir dinlenme dönemi olduğu gibi konu eksikliklerinin giderilmesi için de büyük bir fırsattır.

Haberin Devamı

15 Tatil sürecinde öğrencilerin konu eksikliklerini giderebilmeleri ve anlamadıkları konuları tekrar etmeleri öğrenciler için oldukça faydalı olacak ve öğrencileri ikinci döneme hazır ve eksiksiz bir şekilde başlatmış olacaktır. Bu süreçte velilerin de çocuklarına yardımcı olmaları gerekmektedir. Bunun dışında çocukların söz varlığının gelişebilmesi ve daha pratik düşünebilmeleri, konuşma becerilerinin artması ve daha bir çok şey için bu süreç içerisinde bol bol kitap okumaya teşvik edilmelidir. Kitap okumayı sevmeyen çocuklar için kitaplar sevdirilmeye çalışılmalı gerekirse birlikte okunmalı ve çocuklar kitap okumaya özendirilmelidir 15 tatil boyunca en az iki kitap bitirmeleri sağlanmalıdır. Kitap okumak çocukların bütün hayatını olumlu yönde etkileyecektir.

Bütün bunların dışında sömestr tatili süreci çocuğunuzla iletişiminizi kuvvetlendirmeniz, beraber vakit geçirebilmeniz için büyük bir fırsattır.

2017 yılının resmi tatil günleri ise şu şekildedir:

Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar

Haberin Devamı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi

Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma

Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017

15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi

Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba

Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar