Dünya Son dakika: IŞİD bunu da yaptı! Bütün ilaçlar kullanılamaz halde...

Son dakika: IŞİD bunu da yaptı! Bütün ilaçlar kullanılamaz halde...

07.05.2017 - 16:18 | Son Güncellenme:

Irak askeri güçleri Musul’da terör örgütü IŞİD’e karşı yedi aydır süren mücadelede kentin kuzeybatısında bugün sert direnişle karşılaştı. Kentin doğusunda ise IŞİD’in yakıp yıktığı hastanelerden birinden arta kalan görüntüler ortaya çıktı. Hastanedeki bütün ilaçlar kullanılamaz halde…

Son dakika: IŞİD bunu da yaptı Bütün ilaçlar kullanılamaz halde...

Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’u terör örgütü IŞİD’den kurtarmak için başlatılan operasyonlar yedinci ayında… Irak güçlerinin ivme kazandığı kentte geçtiğimiz günlerde terör örgütüne karşı yeni bir cephe açıldı. Ancak Irak askerleri söz konusu cephede bugün IŞİD tarafından sert direnişle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Musul’da gittkçe alanı küçülen kaçacak yeri artık kalmayan IŞİD Irak askerlerine karşı bomba yüklü araçlarla, keskin nişancılarla savaşıyor. Örgüt hala binlerce sivili elinde rehine olarak tutuyor.

Bir Irak askeri yetkilisi cumartesi günü Musherfa’nın tamamen geri alındığını söyledi. Ancak Reuters haber ajansı doğu Musul’dan hala dumanlar yükseldiğini belirtiyor.

Öyle ki ajansın Musul’un doğusundan son geçtiği görüntülerde kentteki bir hastanenin Irak güçleri ve terör örgütü IŞİD arasındaki çatışmalarda ne hale geldiğini gözler önüne seriyor. Terör örgütü ardında tam bir enkaz bıraktı. Cam şişelerdeki serum ve ilaçlar patlamaların etkisiyle simsiyah…

Kentin batı yakasında ise dün akşam saatlerinde IŞİD 4 bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda 9 Irak polisi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, Haziran 2014'te terör örgütü IŞİD’in kontrolüne girmişti. Irak güvenlik güçleri, Kasım 2016'da kentin doğusunu geri alırken, 19 Şubat'ta da Musul'un batısını kurtarma operasyonu başlatılmıştı.