Dünya Son dakika... AB: Türkiye ile sığınmacı anlaşmasına bağlıyız

Son dakika... AB: Türkiye ile sığınmacı anlaşmasına bağlıyız

15.03.2017 - 14:08 | Son Güncellenme:

AB Komisyonu sözcüsü, Ankara'dan yapılan göçmen anlaşmasının devamı için bir sebep bulunmadığı yönündeki açıklamaya ılımlı bir yanıt verdi. Açıklamayı, uluslararası haber ajansları 'acil' koduyla verdi. Almanya ise, Türkiye'ye yeniden mali yardım yapılabilmesi için Ankara'nın yeni koşullar yaratması gerektiğini duyurdu.

Son dakika... AB: Türkiye ile sığınmacı anlaşmasına bağlıyız

AB Komisyonu sözcüsü, uluslararası örgütün Türkiye ile yaptığı sığınmacı anlaşmasına bağlı olduğunu söyledi. Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamayı, uluslararası haber ajansları son dakika olarak duyurdu.

Haberin Devamı

Ankara'dan anlaşmayla ilgili ilk açıklama sabah saatlerinde gelmişti. Reuters haber ajansına konuşan AB Bakanı Ömer Çelik, sığınmacı anlaşmasının sürmesi için bir sebep bulunmadığını söylemişti.

Avrupa Birliği'ne rest çeken Bakan Çelik, "Sığınmacı anlaşmasının sürmesi için bir neden yok. Yeni tedbirler üzerinde çalışıyoruz" demişti.

Söz verip tutmamanın AB'nin teamülüne dönüştüğünü vurgulayan Bakan Çelik, "Bu şartlar altında terör mevzuatını genişletemeyiz" ifadesini de kullanmıştı.

AB'den gün içinde yapılan açıklamalarda, Hollanda'ya destek verilmişti.

Almanya: Türkiye yeni koşullar ortaya koymalı

Almanya ise, Türkiye'ye yeniden mali yardım yapılabilmesi için Ankara'nın yeni koşullar yaratması gerektiğini duyurdu. Alman Finans Bakanlığı'na göre, yardım ancak bu aşamadan sonra konuşulabilir.