Dünya Son dakika... ABD'de ölü sayısı artıyor! Mahsur kalan 2 bin kişi kurtarıldı

Son dakika... ABD'de ölü sayısı artıyor! Mahsur kalan 2 bin kişi kurtarıldı

28.08.2017 - 09:55 | Son Güncellenme:

Teksas eyaletinin güneydoğu kıyılarını vuran Harvey Fırtınası, Houston ve çevresinde çok büyük çapta sele neden oldu. Mahsur kalan yaklaşık 2 bin kişi kurtarılarak güvenli yerlere götürüldü. Felakette ölü sayısı ise yükseliyor. 5 kişinin öldüğü ancak su altında kalan araçların içinden çok sayıda ceset çıkabileceği belirtiliyor. Bu arada Türh Hava Yolları aşırı yağış nedeniyle bugün gerçekleşecek Houston seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiğini açıkladı.

Son dakika... ABDde ölü sayısı artıyor Mahsur kalan 2 bin kişi kurtarıldı

Harvey Kasırgası sonrası Teksas eyaletinin en büyük kenti olan Houston sular altında kaldı. Ölü sayısının beşe yükseldiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Meksika Körfezi üzerinden gelen kasırga 4'üncü kategoriden 1'inci kategoriye düştü ve tropikal fırtınaya dönüştü. Ancak durumu daha da vahim. Tropikal fırtına beraberinde aşırı yağış getirdi. Meydana gelen seller de can kayıpları yaşanmasına neden oldu.

Caddeler nehirlere döndü! 'Tıpkı Katrina gibi'

ABD'yi 1961 yılından bu yana vuran en güçlü kasırga olarak tarihe geçen Harvey, kasırgası sonrası nehirlere dönen cadde ce sokaklarda saatlerce arama kurtarma botlarıyla mahsure kalan insanlar kurtarıldı. Yollarda otomobiller yerine botlar geziyor.

Yaklaşık 2 bin kişi güvenli bölgelere yerleştirildi. Ancak sel altınd akalan araçlarda çok sayıda can kaybı olabileceği belirtiliyor.

Harvey'in ilk vurduğu 10 bin kişinin yaşadığı Rockport kasabasında ise ölü sayısı artabilir.

Haberin Devamı

Yaklaşık 248 bin kişinin elektriksiz kalmasına yol açan kasırga, evlerin çatılarını uçurdu. Bazı evleri tamamen yok edne kasırga ağaçların devrilmesiyle yolların kapanmasına ve enerji hatlarının kopmasına da yol açtı.

Petrol üretiminin yüzde 24'ü durdu

Ülkenin petrol endüstrisinin kalbinde meydana gelen felaketin ekonomik boyutunun büyük olması bekleniyor.

Teksas'ın körfez kıyısındaki önemli petrol ve doğalgaz tesisleri geçici olarak kapatıldı. ABD'nin en büyük petrol şirketi Exxon Mobil, Baytown'daki ikinci büyük rafinerisini kapattı.

Harvey, ABD'nin körfezdeki petrol üretiminin yüzde 24'ünün durmasına neden oldu.

Son dakika... ABDde ölü sayısı artıyor Mahsur kalan 2 bin kişi kurtarıldı

Teksas'ta Houston, Dallas, Corpus Christi, Austin ve San Antonio'daki havaalanlarında bir günde en az bin 140 uçuş iptal edildi.

Faciayı yaşayanlar New Orleans'ta 2005'te yaşanan Katrina Kasırgası'nı hatırlatan görüntülerin ortaya çıktığını söylüyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın salı günü felaket bölgesine gidecek.

THY seferleri iptal etti

Türh Hava Yolları bugün gerçekleşecek Houston seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiğini açıkladı.