Dünya Son dakika... ABD ordusu, Körfez ülkeleriyle tatbikatları durduruyor

Son dakika... ABD ordusu, Körfez ülkeleriyle tatbikatları durduruyor

06.10.2017 - 09:08 | Son Güncellenme:

Amerikan Associated Press haber ajansı, Haziran ayı başında patlayan Katar krizinin ardından ABD ordusunun Körfez ülkeleriyle bazı askeri tatbikatları askıya almaya hazırlandığını bildiriyor.

Son dakika... ABD ordusu, Körfez ülkeleriyle tatbikatları durduruyor

Katar krizinin başlangıcında Doha yönetimini suçlayan ABD, geçen dört ayın ardından bu kez farklı bir adım atıyor. Amerikan Associated Press ajansının son dakika haberine göre, ABD ordusu Körfez ülkeleriyle bazı askeri tatbikatları durduruyor. Washington'un amacı, Katar'la diğer Körfez ülkelerinin arasındaki aylardır süren gerginliği azaltmak.

Haberin Devamı

5 Haziran’da Bahreyn, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, teröre ve İran politikalarına destek vermekle suçladıkları Katar’a ekonomik ambargo başlatmıştı. İddiaları reddeden Katar, söz konusu tarihten bu yana Suudi Arabistan'ın başını çektiği komşuları tarafından tecrit edilmiş durumda. Kara, hava ve deniz sınırları kapatılan ülkeye en büyük destek Türkiye ve İran'dan gelmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, krizde düğmeye kendisinin bastığını attığı Twitter mesajıyla ilan etmişti.

Trump'ın Mayıs'ta yaptığı Suudi Arabistan ziyaretinde 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının yanı sıra enerji ve teknoloji gibi alanlar dahil toplam 380 milyar dolarlık anlaşmalar yapıldığı duyurulmuştu. Kriz başlamadan önce Suudi Arabistan’la bu ölçekte anlaşmalar yapan ABD, krizden sonra da Katar’a 12 milyar dolarlık F-15 savaş uçağı satmıştı.

Haberin Devamı