Dünya Son dakika... ABD-YPG konvoyuna saldırı!

Son dakika... ABD-YPG konvoyuna saldırı!

21.01.2019 - 13:54 | Son Güncellenme:

Suriye'nin kuzeyinde ABD askerleri ve PKK/YPG'li teröristlerin konvoyuna bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. Yerel kaynaklar, en az sekiz YPG/PKK'lı teröristin öldüğünü, iki ABD askerinin de yaralandığını bildiriyor. Anadolu Ajansı, yaralı ABD askerlerinden birinin durumunun ağır olduğunu duyurdu. Sosyal medyadaki hesaplarından açıklama yapan terör örgütü DEAŞ, intihar saldırısını üstlendi.

Son dakika... ABD-YPG konvoyuna saldırı

Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'teki saldırının ardından ABD askerleri bir kez daha hedef alındı.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK/YPG'lilerle birlikte ilerleyen ABD konvoyuna Haseke yakınlarındaki Şeddadi'de intihar saldırısı düzenlendi.

Anadolu Ajansı, bombalı aracın infilak ettirildiği saldırıda beş PKK/YPG'li teröristin öldüğünü duyurdu. Yerel kaynaklar ise ölen terörist sayısını sekiz olarak veriyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG/PKK'lıların kullandığı bir kontrol noktasında meydana gelen saldırıda iki ABD askerinin de yaralandığını aktarıyor. Anadolu Ajansı'na göre, yaralı askerlerden birinin durumu ağır.

DEAŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon, Twitter hesabından "Bugün Suriye'de ABD-Suriyeli partner güç konvoyunun açık bir bombalı araç saldırısına karıştığını teyit edebiliriz. ABD ordusu kayıp vermedi. Durumu değerlendirmeye ve uygun güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada yayınlanan ilk görüntülerde, bir zırhlı aracın yandığı görülüyor.

Terör örgütü DEAŞ, sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak saldırıyı üstlendi.

Münbiç'te geçen hafta bir restoranın önünde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği intihar saldırısında dört ABD askeri hayatını kaybetmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 2018'in son günlerinde Suriye'deki 2 bin Amerikan askerinin çekileceğini duyurmuştu. Çekilme takvimi henüz netlik kazanmış değil.