Gündem Son dakika | Adıyaman'da PKK'nın sözde bölge sorumlusu öldürüldü

Son dakika | Adıyaman'da PKK'nın sözde bölge sorumlusu öldürüldü

17.10.2018 - 19:37 | Son Güncellenme:

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından 'Gri' kategoride aranan, terör örgütü PKKnın sözde bölge sorumlusu 'Zülfikar' kod adlı Yusuf Tunç (34), beraberindeki başka bir teröristle birlikte ölü ele geçirildi.

Son dakika | Adıyamanda PKKnın sözde bölge sorumlusu öldürüldü

Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesi kırsalında 16 Ağustos'ta, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle 1, dost ateşiyle ise 3 askerin şehit olduğu olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan Şehriban Tunç'un evindeki aramalarda terör örgütüne ait dökümanlar bulundu. Güvenlik güçlerinin incelemesinde kadının oğlunun da İçişleri Bakanlığı'nca aranan teröristler listesinde 'Gri' kategoride aranan, örgütün sözde bölge sorumlusu 'Zülfikar' kod adlı Yusuf Tunç olduğu saptandı. Annesine yazdığı mektuplarda ilaç ve gıda istediği belirlenen teröristin yakalanması için bölgede hummalı çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri bugün Kömür Beldesi kırsalında yürüttüğü arazi arama taramasında iki terörist ile karşılaşıldı. Askerlerin 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren iki terörist, çıkan çatışmada öldürüldü. Yapılan incelemede etkisiz hale getirilen teröristin, terör örgütünün sözde bölge sorumlusu Yusuf Tunç, ikinci teröristin ise "Sorej Semsur" kod adlı Murat Özdemir olduğu anlaşıldı.

Son dakika | Adıyamanda PKKnın sözde bölge sorumlusu öldürüldü

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Gri' kategoride aranan, terör örgütü PKKnın sözde bölge sorumlusu 'Zülfikar' kod adlı Yusuf Tunç (34), beraberindeki başka bir teröristle birlikte ölü ele geçirilmesine ilişkin Adıyaman Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Jandarma tarafından teröristlerin etkisiz hale getirilerek şehitlerin kanlarının yerde kalmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"14 Ağustos 2018 tarihinde İlimiz Kömür beldesi bölgesinde bir mermer ocağına yapılan saldırıyı ve 16 Ağustos 2018 tarihinde yine aynı bölgede el yapımı patlayıcı ile yapılan eylemi gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensubu iki terörist (biri sözde bölge sorumlusu ve gri listede aranan Yusuf Tunç) 17 Ekim günü jandarma timlerince gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiş, şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, intikamı alınmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir."

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden ikincisinin de kimliği belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kömür beldesi ile Kaş köyü arasındaki bölgede yürütülen operasyonda ölü ele geçirilen söz konusu teröristin, cebinden "Top gol oldu, 15 Ağustos 2'nci yer" yazılı not kağıdı çıkan ve daha sonra tutuklanan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in oğlu "Sorej Semsur" kod adlı Murat Özdemir olduğu anlaşıldı.

Teröristlerin üzerinden iki silah, şarjör, el bombası, telsiz, pil bloğu, güneş paneli, tıbbi ve yaşam malzemesi, kıyafet, hücum yeleği ve şemsiye çıktığı da öğrenildi.

Son dakika | Adıyamanda PKKnın sözde bölge sorumlusu öldürüldü

Bu arada, kaçan iki teröristin yakalanması için bölgede operasyon sürüyor.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Kömür beldesi ile Kaş köyü arasındaki bölgede PKK'lı teröristlerle girilen sıcak temasta iki terörist ölü ele geçirilmişti. Bu teröristlerden birinin, İçişleri Bakanlığının Aranan Terörist Listesi'nde gri kategoride yer alan ve örgütün sözde bölge sorumlusu olan "Zülfikar" kod adlı Yusuf Tunç (34) olduğu tespit edilmiş, diğerinin kimliğinin de belirlenmesi için çalışma başlatılmıştı.

Adıyaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da 14 Ağustos'ta Kömür beldesi bölgesinde bir mermer ocağına yapılan saldırıyı ve 16 Ağustos'ta yine aynı bölgede el yapımı patlayıcıyla yapılan eylemi gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensubu iki teröristin jandarma timlerince gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildiği belirtilerek, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, intikamı alınmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

Beldede 14 Ağustos'ta, terör örgütü PKK tarafından bir mermer ocağında bulunan 13 iş makinesi ateşe verilmiş, ihbar üzerine olay yerine giden askeri aracın geçişi esnasında ise yola döşenen el yapımı patlayıcı (EYP) patlatılmış, olayda 2 asker yaralanmıştı. 16 Ağustos'ta ise merkeze bağlı Dağkuyucak köyü yakınında yine terör örgütü PKK tarafından yapılan hain saldırıda 1 asker yola döşenen EYP'nin patlatılması sonucu, 3 asker de dost ateşiyle şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.

Haberin Devamı

17 Ağustos'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında "terör örgütüne kuryelik yaptığı" iddiasıyla gözaltına alınan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in üzerinden ''Top gol oldu, 15 Ağustos 2'nci yer'' yazılı not kağıdı bulunmuştu. Mahmut Özdemir daha sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.