Gündem Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

11.02.2018 - 14:48 | Son Güncellenme:

Afrin'de devam eden harekat sırasında şehit düşen askerler bugün memleketlerinden son yolculuklarına uğurlandı.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Afrin’de şehit düşen Hüseyin Şahin Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninin kalabalık olması nedeniyle bazı vatandaşlar namazı binaların çatılarında kıldı. Şehidin eşi Çiğdem Şahin eşinin askeri üniformasıyla cenaze törenine katıldı.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda Samsun'un Havza ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin, teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. 8 aydır evli olduğu öğrenilen şehidin naaşı, Samsun’un Havza ilçesinde bulunan baba ocağına getirildi. Burada alınan helalliğin ardından ilçede bulunan Kevser Cami'ye getirilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin için, cenaze töreni düzenlendi.

EŞİNİN ASKER ÜNİFORMASINI GİYDİ

5 kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in cenaze törenine 10 bine yakın vatandaş katıldı. Şehidin eşi Çiğdem Şahin ise cenaze törenine eşinin askeri üniformasıyla katıldı. Eşine karşı son görevini yerine getiren Çiğdem Şahin gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Öte yandan, cenaze töreninin kalabalık olması nedeniyle bazı vatandaşlar namazı binaların çatılarında kıldı.

Cenaze törenine, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ahmet Demircan, Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Samsun Valisi Osman Kaymak, eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı ve Hasan Basri Kurt, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçe kaymakamları askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

MERSİNLİ AFRİN ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, Mersin'in Anamur ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un cenazesi, ilk olarak Göktaş Mahallesi’ndeki evine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra şehidin naaşı Otogar Camisi’ne götürüldü.Mersin Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Akine Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve eşi Zeliha Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri, askeri erkan, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve eşi Zeliha Elvan, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Aile, taziyeleri kabul etti.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Törende, şehidin annesi Ümmü ve Babası Mehmet Ali Kuş, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Evli ve bir çocuk babası şehit Hasan Kuş'un eşi Alime Kuş, ise Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre taşıdı. Eşinin tabutuna sarılarak, "Sen benim sınıf arkadaşımdın. Hayat arkadaşımdın. Ben seni 15 yıl bekledim. Bu son demiştin. Ben seni çok seviyorum. Senin emanetine çok iyi bakacağım" diye ağlaması cami önündeki herkesi ağlattı. Bakan Elvan şehidin eşi ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ EKİZ'İ SON YOLCULUĞUNA 10 BİN KİŞİ UĞURLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin kentinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz'in (27) cenazesi, memleketi Hatay'ın Erzin ilçesinde, 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Hastane morgundan alınan Şehit Uzman Çavuş Ekiz'in naaşı ilk olarak baba evinin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi'ne getirildi. Burada helallik alınırken, şehit oğlu Ekiz'in Türk bayrağına sarılı tabutunu gören babası Mehmet ve annesi Suna Ekiz, kız kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bekar ve 4 yıllık uzman çavuş olan Şehit Ekiz'in cenazesi, daha sonra törenin yapıldığı Mahmutlu Mahallesi Mülümün Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Hatay Valisi Erdal Ata, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, protokol üyeleri, şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz, ilçedeki asri mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

KUZENİ DE ŞEHİT OLMUŞ

Hatay'ın Zeytin Dalı Harekatı'nda verdiği 4'üncü şehit olan Ekiz'in ablası Gülşah Ekiz'in Eskişehir'de polis olarak görev yaptığı, amcasının oğlu olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz'in de 2010 yılında İstanbul Halkalı'daki servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olduğu belirtildi.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

ADANA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Halis Koca, (28) memleketi Adana'nın İmamoğlu ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Halis Koca'nın cenazesi, helikopterle getirildiği ilçe stadından alınarak ailesinin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada alınan helalliğin ardından şehit Koca'nın cenazesi, törenin yapıldığı Ayvalı Mahallesi Mezarlığı'na getirildi. Törene, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Halis Koca'nın babası Hidayet ve annesi İmran Koca'nın rahatsızlıkları nedeniyle çok önceden yaşamını yitirdikleri ifade edildi. Şehit Koca'nın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

ŞEHİT ENES SARIASLAN'IN CENAZESİ, ADIYAMAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Sarıaslan için Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesindeki Merkez İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Törene, şehidin babası İmam, annesi Hatice, kız kardeşi Esra, ağabeyi Eyüp ile yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti milletvekillerinden Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde şehit annesi Hatice Sarıaslan tabutun başına gelerek, "Seni vuran eller kırılsın." dedi.

Bekar olduğu ve 4 kardeşi bulunduğu öğrenilen şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Suvarlı beldesindeki mezarlığa defnedildi.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

AFRİN ŞEHİDİ PİLOT YÜZBAŞI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Suriye Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye Afrin’de yürüttüğü operasyon sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (33) için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, öğle namazını müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Duygu Karaman, annesi Ayşe Karaman, babası emekli emniyet müdürü Uğur Salim Karaman, şehidin kardeşleri Harika Cebrenur Karaman ve Ahmet Türker Karaman gözyaşları içinde tabuta sarıldı. Şehidin annesi feryat ederken, baba ise "Kahraman oğlum, yakışıklı oğlum" diyerek gözyaşı döktü.

AĞLAYAN ASKERİN GÖZYAŞINI ŞEHİDİN YAKINI SİLDİ

Şehidin cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Şehit Karaman için düzenlenen geçiş töreninde ise aile ayakta durmakta güçlük çekerken, çok sayıda vatandaş da gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreninde sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı. Cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamayan askerin gözyaşlarını ise şehidin yakınlarından biri sildi.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

OĞLUNU TOPRAĞA VEREN ŞEHİT ANNESİ: VAZİFESİNİ YAPTI, MUTLUYUM

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nda PKK/YPG'li teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Serdar Ege, memleketi Eskişehir'de, törenle toprağa verildi. Törende şehidin annesi Gülten Ege, kendisine başsağlığı dileyen subaylara "Oğlum vazifesini yaptı, mutluyum" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Ege için Eskişehir'de Reşadiye Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Özdemir Çakacak, CHP miletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ile şehidin annesi Gülten Ege (61), eşi Dilek Ege (41), kızları Elif (17) ve Elvan (13), şehidin kardeşleri Serkan (38) ve Betül (31) ile yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Şehidin babası Sedat Ege'nin ise 1991 yılında vefat ettiği belirtildi. Törende anne Gülten Ege ile şehidin eşi ve çocukları şehit Uzman Çavuş Serdar Ege'nin tabutuna sarıldı.

Reşadiye Camii yanında kurulan taziye çadırında anne Gülten ve şehidin eşi Dilek Ege taziyeleri kabul etti. Şehidin annesi Gülten Ege kendisine başsağlığı dileyen Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kuvvet Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Taner Uysal'a "Oğlum vazifesini yaptı, mutluyum" dedi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Uzman Çavuş Serdar Ege'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Şehit Serdar Ege, götürüldüğü Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Tören sırasında kalabalık, sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı


GİRESUN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı


TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu'nun (27) cenazesi memleketi Giresun'un Çamoluk ilçesindeki gözyaşları arasında toprağa verildi.

TSKnın Afrin'de terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerin saldırısında şehit düşen Şehit Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu'nun naaşı Erzincan Havalimanından alınarak konvoy eşliğinde Giresunun Çamoluk ilçesi Kılıçtutan köyüne getirildi. Şehit Karacaoğlu için burada cenaze töreni düzenlendi.

Çamoluk Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına şehidin babası Süleyman annesi Muazzez ile eşi Kıymet, kardeşleri Ramazan, Hakan ve Rabia Karacaoğlu ve yakınlarının yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Bakan Canikli şehit ailesi bireylerine sarılarak taziyelerini iletti.

Cenazede, şehidin kardeşleri de tabut başında dua etti. Cenazeye, Zeytin Dalı Harekatında 3 Şubatta şehit olan ve memleketi Giresunun Şebinkarahisar ilçesinde toprağa verilen Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağın (26) babası Mehmet Akdağda katılarak ailenin acısını paylaştı.

İl Müftüsü Muhittin Oral'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Hamza Karacaoğlu, Çamoluk Şehitliğinde toprağa verildi.

ŞEHİT EŞİ: AĞLAMAYIN

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı sırasında kırıma uğrayarak düşen ATAK helikopterinde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut'un (32) cenazesi, Kırıkkale'de düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit eşi Gizem Mut'un, Ağlamayın. Lütfen sevindirmeyin onları. Bakın ben ağlamıyorum şeklindeki sözleri, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mutun cenazesi, Çalılıöz Mahallesi'nde oturan baba evine getirildi. Burada dualar okundu ve helallik alındı. Ali ve Ayşe Mut çiftinin 3 çocuğundan ortancası Pilot Üsteğmen Erdem Mutun cenazesi, buradan cenaze namazının kılınacağı Nur Camisi'ne götürüldü.

Şehit Pilot Üsteğmen Mutun buradaki cenaze namazına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehidin yakınları ve binlerce Kırıkkaleli katıldı.

Cenaze töreni sırasında Şehit Erdem Mutun yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görülürken, babası Ali ve annesi Ayşe sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti ve getirilen sandalyelere oturtularak teskin edilmeye çalışıldılar.

Şehit Pilot Üsteğmen Mutun polis ağabeyi Ertuğrul, kız kardeşi Şefika da ayakta durmakta güçlük çekerken kardeşlerinin fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Şehidin eşi Gizem Mut ise törende gözyaşı döken yakınlarına seslenerek, Ağlamayın. Lütfen sevindirmeyin onları. Bakın ben ağlamıyorum dedi. Şehit eşinin sözleri, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası bir süre askeri araçta taşınan şehit Üsteğmen Erdem Mutun Türk bayrağına sarılı tabutu, ardından cenaze aracına alınarak Şehitlik Mezarlığına götürüldü. Şehit Mutun cenazesinin arkasından yürüyen binlerce Kırıkkaleli, tekbir getirip, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Şehidin cenazesi ardından Şehitlik'te toprağa verildi.

Son dakika: Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ KORAY KARACA İSTANBUL'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
AFRİN'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca'nın (25) cenazesi, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Üzülmemesi için annesi Hamide Karaca'ya görev için Hatay'a gittiğini söylediği öğrenilen Uzman Çavuş Karaca'nın tabutuna sarılan annesi, Sen beni niye kandırdın yavrum. Gel oğlum evimize gidelim. Bir daha seni göremeyeceğim" diye gözyaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, baba evinde alınan helalliğin ardından Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi'ne getirildi. Şehidin babası Ramazan Karaca, annesi Fadime Karaca ve dedesi Efe Karaca taziyeleri kabul etti. Şehidi son yolculuğuna, yağmurlu havaya aldırış etmeyen binlerce vatandaş uğurladı. Cenazeye, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Hayati Yazıcı, CHP İstanbul milletvekilleri Akif Hamzaçebi ve Mahmut Tanal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da katıldı. Şehit Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla cenaze arabasına konuldu. Karaca'nın cenazesi törenin ardından Kartal Kurfalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yazarlar