Gündem Son dakika... Ankara'dan düğmeye basıldı! 5 Milyonluk şok iddia

Son dakika... Ankara'dan düğmeye basıldı! 5 Milyonluk şok iddia

06.12.2017 - 08:39 | Son Güncellenme:

Ankara polisi, FETÖ'nün gaybubet evi olarak adlandırılan 65 adrese düzenlediği operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 87 şüpheliden 57'sini gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Salman Gülen de var. Ankara merkezli bir diğer operasyon kapsamında da 8 ilde 83 firmaya ait 99 adrese baskın yapıldı. İşte yapılan operasyonlarla ilgili flaş ayrıntılar...

Son dakika... Ankaradan düğmeye basıldı 5 Milyonluk şok iddia

Ankara'da gözaltına alınanların sayısının 57 olduğu gözaltına alınanların arasında da Fethullah Gülen'in yeğeni Salman Gülen'in de yer aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

DEVLETİ 5 MİLYON ZARARA UĞRATTILAR İDDİASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından toplam 8 ilde 83 firmaya ait 99 adreste arama ve 90 şüpheliye yönelik yakalamaya yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında yeminli Mali müşavirler, serbest Mali müşavirler ve şirket sahiplerinin bulunduğu öğrenilirken şüpheliler tarafından kurulduğu iddia edilen paravan şirketler aracılığıyla naylon fatura düzenleyerek devleti ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü.

GAYBUBET EVLERİNE OPERASYON

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 87 şüpheli şahsın kaldığı ve gaybubet evi olarak adlandırılan 65 adrese operasyon başlatıldı. Gözaltına alınan 57 kişinin arasında Fetullah Gülen'in yeğeni Salman Gülen'in de olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyetbassavcılığı anayasal düzene karşı işlenen suçlar Soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, istihbari çalışmalar neticesinde halen örgüt adına faaliyette bulunan şahıslar ile haklarında yakalama kararı bulunan toplam 87 şüpheli şahsın kaldığı ve gaybubet evi olarak adlandırılan 65 adreste şahısların gizlenerek faaliyetlerine devam ettikleri ve toplantılar yaptıklarının tespit edilmesi üzerine sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon başlatıldığı bildirildi. Operasyonda, gözaltına alınan 57 kişinin arasında Fetullah Gülen'in yeğeni Salman Gülen'in de olduğu bildirildi.