Gündem Son dakika... Antalya'da 4.1 büyüklüğünde deprem!

Son dakika... Antalya'da 4.1 büyüklüğünde deprem!

21.12.2018 - 11:42 | Son Güncellenme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.31'de Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yaklaşık 31.28 kilometre derinlikte meydana geldi.

Son dakika... Antalyada 4.1 büyüklüğünde deprem

Öte yandan Yalova'nın Çınarcık ilçesinde dün meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede son 24 saatte 22 deprem daha kayda geçti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) da Yalova'da dünden itibaren meydana gelen depremlerin haritasını resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaştı.

Haberin Devamı

'ANORMAL BİR DURUM DEĞİL'

Öte yandan Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, "4.5'lik depremin ardından 20-25 depremin olması anormal bir durum değil. Şu anda biz de verileri inceliyoruz. Orada hem karasal ikincil faylar var hem de farklı bir fay hattı var. Marmaranın içinde olacak olan beklediğimiz fay hattı üzerinde değil bu. Bu Çınarcıkta meydana gelen ardından Armutluya doğru Çanakkaleye doğru giden bir fay. Verileri takip ediyoruz. O bölge yani Armutlu Yarımadası, çok farklı bir yapıya sahip. Termal kaynaklar var ve sıcak su çıkışları oluyor. 99 depreminden sonra da aynı bölgede bir deprem fırtınası olmuştu. Şu an meydana gelen 20-25 deprem için deprem fırtınası diyemeyiz. Biz de izliyoruz ve takipteyiz. Bir müddet daha o bölgede hareketlilik devam edecektir. Bu meydana gelen deprem, bizim asıl beklediğimiz depremi yaratacak fay hattı üzerinde değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HER HANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI"

Antalya Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Timur, Akdeniz'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Deprem denizde olduğu için kara çok etkilenmedi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı." dedi.

Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini hatırlattı.

Kaymakam ile görüşme yaptıklarını, kendilerine ulaşan bir olumsuzluk olmadığını aktaran Timur, "Deprem denizde olduğu için kara çok etkilenmedi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı." dedi.