Siyaset Son dakika: Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti

Son dakika: Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti

30.10.2017 - 17:02 | Son Güncellenme:

İstifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hem AK Parti hem de belediye başkanlığı görevinden istifa etti.Uğur, açıklaması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Edip Uğur'un istifasıyla ilgili "Öncelikle Ahmet Edip Uğur Bey'in istifasının hayırlı olmasını diliyorum.Partiden istifa etmesi kendi bireysel kararıdır"dedi.

Son dakika: Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti

İstifası istenen belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Avlu Balıkesir Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, partisinden ve belediye başkanlığı görevinden ayrılma noktasına geldiğini söyledi. Daha önceki açıklamasında "veda ve vefa" vurgusu yaptığını anımsatan Uğur, şunları kaydetti: "Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. İnancım ve itikadım gereği olanda hayır vardır. Üzgünüm, kırgınım fakat huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım bütün görevlerde Balıkesir sevdalısı olarak şehrime, hemşehrilerime hizmet etme gayreti içinde oldum. Bütün hemşehrilerime, siyaset yaptığım yol arkadaşlarıma ve bu uzun mesai yıllarında bana destek olan aileme teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Uğur'un istifasını açıklarken, duygulanıp gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

5 BELEDİYE BAŞKANI İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

AK Parti'de daha önce istifaları istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifalarını açıklamıştı.

HÜKÜMETTEN İSİTİFAYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Öncelikle Ahmet Edip Uğur Bey'in istifasının hayırlı olmasını diliyorum. Bugün partiden ve belediye başkanlığından istifa etmiş olması bu gerçeği değiştirmez. Yeni dönemde başarılar diliyorum. Değişim esasında halkımızn hem talebi hem de beklentisidir. Giden belediye başkanlarımız bizim başkanlarımızdır. Gelen başkanlar da bizim başkanlarımıdır. Yol arkadaşlığımız mezara kadar devam edecektir. Partiden de istifa etmesi kendi bireysel tercihidir. Tek taraflı bir alınacak karardır, onu almıştır. Bizim ona dair söyleyecek bir şeyimiz yok. AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi veya herhangi bir tehdit yöneltmesi de asla kabul edilemez. Öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Varsa öyle bir şey tabii, bununla ilgili yasal yollar açıktır, ona ilişkin adımlarını elbette atıp atmama konusunu kendisi değerlendirecektir" dedi.