Dünya Son dakika: Barzani'nin komutanı konuştu! Çekildik...

Son dakika: Barzani'nin komutanı konuştu! Çekildik...

13.10.2017 - 14:25 | Son Güncellenme:

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi ve Peşmerge Komutanı Şeyh Cafer Mustafa, Haşdi Şabi ve Irak ordusuyla çatışmaya girmemek için bazı temas noktalarından çekildiklerini açıkladı.

Son dakika: Barzaninin komutanı konuştu Çekildik...

Irak ordusu ile Haşdi Şabi birliklerinin Kerkük etrafında yığınak yapmaya başlaması ile birlikte peşmergeye ait askeri noktalar ele geçirildi. Herhangi bir çatışma olmadan Bağdat'tan Tazehurmatu bölgesinden Kerkük'e giden yollardaki ve bölgelerdeki Peşmerge noktalarını ele geçiriyor. Kürtçe yazılı olan tabelalardaki yazılar siliniyor. Peşmerge bayrakları indiriliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin fotoğrafları da yırtılarak yerlere atılıyor. Fotoğraflarda ayrıca Celal Talabani’nin büyük bir fotoğrafının bulunduğu peşmerge ofisinin ele geçirildiği ve Irak ordusuna bağlı komando askerinin de hatıra çektirdiği görülüyor.

DHA Muhabiri İrfan Sapmaz'ın Kerkük'teki askeri kaynaklardan aldığı haberlere göre Peşmergeler panik içerisinde bulunuyor. Irak Ordusu ve Haşdi Şabi Birlikleri Kerkük etrafında pozisyon alarak özellik Beşir bölgesinde Kerkük istikametine doğru yığınak yapmayı sürdürüyor. Kerkük içerisinde ise çeşitli mahallelerde Kürtlerin, Türkmenlerin, Irak polisin olası çatışmalar için hazır halde bekledikleri haberleri ulaşıyor.

Haberin Devamı

BARZANİ'NİN KOMUTANI: BAZI NOKTALARDAN ÇEKİLDİK...

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi ve Peşmerge Komutanı Şeyh Cafer Mustafa, Haşdi Şabi ve Irak ordusuyla çatışmaya girmemek için bazı temas noktalarından çekildiklerini açıkladı.

"Beşir ve Tazehurmatu kasabalarına askeri sevkiyat yapıldıktan sonra Peşmerge'ye saldırmak istediler. Tüm imkânlarımızı seferber edip olası bir çatışmadan uzak durmaya çalıştık. Ancak Haşdi Şabi komutanları, 2 saat içinde bazı noktalardan, havalimanı, petrol kuyuları ve askeri üslerden çekilmemizi istedi. Bunun bir emir olduğunu ve gereğini yapacaklarını söylediler. Peşmerge de temas hattı olan bölgelerden askeri bir taktik gereği çekildi. Mevzilerin teslim edilmesi söz konusu değildir."