Siyaset Son dakika...Başbakan Yıldırım OHAL konusundaki kararı açıkladı!

Son dakika...Başbakan Yıldırım OHAL konusundaki kararı açıkladı!

14.07.2017 - 12:59 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını teklif edeceklerini söyledi. Afşif tartışmaları ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Alınganlık gösterecek bir şey yok. TSK'yı hedef alma düşüncesi yoktur" dedi. "Cumhurbaşkanı'na suikast" davasında darbe sanığının "Hero" yazılı tişört giymesi nedeniyle yaşanan gerginliğe de değinen Yıldırım, "Adalet Bakanı'na gerekli talimatı verdim, bütün detaylarıyla konu araştırılacak ve bunun failleri ortaya çıkarılacaktır. Tek tip kıyafet adil yargılamaya engel değil. Bir daha böyle bir durumun olmasına izin verilmeyecek. Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye giden bir alçağın üstünde "kahraman" yazması kabul edilemez” dedi.

Son dakika...Başbakan Yıldırım OHAL konusundaki kararı açıkladı

Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu. Habertürk'ten Alican Türkoğlu'nun haberine göre Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in 3 ay uzatılmasına için teklifte bulanacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ AFİŞİ TARTIŞMASI

15 Temmuz'un yıl dönümüne ilişkin hazırlanan afişlerle ilgili tartışmaya değinen Yıldırım şunları söyledi: "Bizim ilk günden dediğimiz şey bellidir, 'asker kılığına girmiş teröristler', bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmiyor, bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin, askerin tankını, topunu, helikopterini, uçağını çalan ve bunlarla millete bombalar, mermiler yağdıran, akıllarını kiraya vermiş katillerdir. Bu kadar basit. Onun için alınganlık göstermeye gerek yok. Bu, kaldı ki çok belirli, emekli olmuş TSK mensuplarının, küçük bir grubun köpürtmeye çalıştığı bir konudur. Burada hiçbir zaman TSK falan, kimseyi hedef alma düşüncesi yoktur.Vatan savunmasına karşı zaafiyet yaratmaya kalkışmasınlar. TSK'yı yıpratmaya kalkışmasınlar. İlk defa mı böyle fotoğraf görülüyor, daha vahimlerini bu halk gördü."

Haberin Devamı

ABD'DE AFİŞ YASAĞI

ABD'nin başkenti Washington'da 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme ilanlarının asılmasına izin verilmemesini değerlendiren Yıldırım, "ABD'nin bu tavrı kabul edilemez. Darbe kalkışmasını eleştiren afişleri engellemek samimiyetsizlik" diye konuştu.

MAHKEMEDEKİ "HERO" GERGİNLİĞİ

"Cumhurbaşkanı'na suikast" davasında darbe sanığının "Hero" yazılı tişört giymesi nedeniyle yaşanan gerginliği değerlendiren Yıldırım "Bu suçun itirafıdır, milletin öfkesini kabartan tutumdur. Adalet Bakanı'na gerekli talimatı verdim, bütün detaylarıyla konu araştırılacak ve bunun failleri ortaya çıkarılacaktır. Tek tip kıyafet adil yargılamaya engel değil. Bir daha böyle bir durumun olmasına (HERO tişörtlü FETÖ'cü krizi) izin verilmeyecek .Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye giden bir alçağın üstünde "kahraman" yazması kabul edilemez, cezaevleri gerekli tedbirleri alacaktır, bir daha böyle görüntüler olmayacaktır" açıklamasında bulundu.

MECLİS'TE DAVETİYE POLEMİĞİ

15 Temmuz anmasıyla ilgili davetiye polemiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Yürüyüşten sonra duygusallaştılar, milletin Meclis'ine davet olmaz, o gece davetle mi gittiler, çağrı herkese yapıldı, gelmemek için dolambaçlı yollara girmeye gerek yok" dedi.

Haberin Devamı

"103 BİN 844 KİŞİ KAMUDAN ATILDI"
Başbakan Yıldırım, kamudaki FETÖ soruşturmalarına yönelik şu bilgileri verdi: "Bugün itibarıyla memuriyetten uzaklaştırma alan 38 bin 202, memuriyetten çıkarma 103 bin 844, toplam 142 bin 46. Bu arada 34 bin 320 kişi de iade edilmiş, ayrıca hakkında işlem yapılan şüpheli sayısı 168 bin 796, (OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuna) itiraz başvuru sayısı 296 bin 350. Burada mükerrerlik olabilir, valiliğe de itiraz etmiş olabilir, Bakanlığa da Başbakanlığa da itiraz etmiş olabilir. Bunlar tasnif edilecek."

"DARBE BAŞARILI OLABİLİRDİ"
Yıldırım, 15 Temmuz gecesini kastederek, "Biz o gün, 'Ölmek var dönmek yok, ya bizi alırlar ya da biz onları alırız' dedik" dedi ve şöyle devam etti:"Bu kararı Cumhurbaşkanımızla verdik. Bu darbe başarılı olabilirdi, ne zaman başarılı olabilirdi? Cumhurbaşkanını da bizi de ortadan kaldırırlarsa başarılı olabilirdi. Bu kadar açık söylüyorum. Bizde bu kararlılık vardı."

Haberin Devamı