Dünya Son dakika... Çöküşün görüntüsü! Yolda soydular...

Son dakika... Çöküşün görüntüsü! Yolda soydular...

18.07.2017 - 15:51 | Son Güncellenme:

Venezuela'da bir şeker kamyonunu takip eden motosikletli grup, molotofkokteyli atarak aracı durdurdu ve şoförü aşağı indirdi. Silahlı grubun yaptığı soygun sosyal medyada paylaşıldı.

Son dakika... Çöküşün görüntüsü Yolda soydular...

Çalkantılı aylar geçiren Güney Amerika ülkesi Venezuela'da çekilen bir görüntü, ekonomik çöküşün geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Birçok ürünün bulunamadığı ülkede ellerinde silah olan bir grup motosikletli, bir yolda takip ettikleri şeker kamyonunu pusuya düşürüyor. Aracı molotofkokteyli atarak durduran grup, şoförü aşağı indiriyor.

Mad Max filmini hatırlatan görüntülerde kamyon anında yağmalanıyor.

Enflasyon oranının yüzde 1600'e çıktığı Venezuela'da, halk gıda, ilaç, süt gibi temel ihtiyaç ürünlerine ulaşmakta büyük güçlük çekiyor.

Ülkede Nisan ayından bu yana gerçekleşen gösterilerde 100'den fazla muhalif öldü. Hugo Chavez'in yerine geçen Nicolas Maduro'nun Mart ayı sonunda parlamentoyu devre dışı bırakan adımı atması, ülkedeki gösterilerin fitilini ateşledi. Karar daha sonra geri çekilse de kalabalıkların öfkesi dinmiş değil.

Haberin Devamı

Trump'tan referanduma destek

Muhalifler, son olarak hafta sonu 7 milyon kişinin oy kullandığı sembolik bir referandum düzenledi. Söz konusu oylama, 30 Temmuz'da Başkan Maduro'nun kurucu meclis oluşturmak için gitmeyi hedeflediği referanduma yanıt olarak hayata geçti.

Sandığa giden yedi milyon seçmenden yüzde 95'i Maduro'nun anayasanın yeniden yazılmasını sağlayacak teklifine karşı oy verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada Maduro'yu topa tuttu. Referanduma desteğini açık bir şekilde belirten Trump, "Venezuela halkı bir kez daha demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana olduğunu açıkça gösterdi ancak onların güçlü ve cesur eylemleri, diktatör olma rüyası gören kötü bir lider tarafından gözardı edilmeye devam ediyor" dedi.

ABD lideri Trump, Maduro'nun 30 Temmuz planının başarılı olması halinde Washington'ın çok güçlü ve süratli ekonomik adımlar atacağı uyarısını yaptı.

Nicolas Maduro, Mayıs ayı sonunda yaptığı açıklamada "Bundan daha fazla demokrasi imkansız" demişti.