Siyaset Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Almanya intihar ediyor...'

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Almanya intihar ediyor...'

05.07.2017 - 16:05 | Son Güncellenme:

Haftalık Die Zeit medya organına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın kendisini konuşturmaması halinde intihar edeceğini söyledi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya intihar ediyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın gideceği Almanya'ya son mesajını haftalık Die Zeit medya organına konuşarak verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Türklere hitap etmesine izin verilmemesi halinde Almanya'nın intihar edeceğini söyledi.

FETÖ üyeleri Türkiye'ye iade etmeyen Berlin yönetimine tepki gösteren Erdoğan, "Sayın Merkel'den Türkiye'ye teslim edilmelerini talep ettim. Neden onları bize iade etmiyorlar? Alman hükümeti bunu yapmadığı sürece Türkiye Almanya'yı 'teröristleri koruyan bir ülke' olarak görecektir" ifadesini kullandı.

Gerhard Schröder'in başbakanlığı döneminde Almanya ile Türkiye ilişkilerine de değinen Erdoğan, "O zaman ilişkiler gerçekten çok farklıydı" dedi ve o dönemleri özlediğini vurguladı. Erdoğan, "Umarım yeniden o ilişkilere kavuşuruz" diye konuştu.

'Merkel'le bir problemim yok'

Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir problemi olmadığını aktaran Cumhurbaşkanı, Berlin ve Ankara'nın birbirine ihtiyacı olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

Merkel ve Erdoğan, yarın bir araya geliyor. Merkel'in sözcüsü randevunun saatiyle ilgili ayrıntı vermedi.

Almanya'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçok cuntacı askere kucak açmasıyla başlayan krizde son olarak Berlin yönetimi İncirlik'ten çekilmek zorunda kalmıştı.

Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkede miting yapmaması için çaba gösteriyor.