Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek, gelin bunun hesabını soralım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek, gelin bunun hesabını soralım!

16.06.2018 - 17:25 | Son Güncellenme:

Antalya'daki mitingde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin komutanına 'apoletini sökeceğim' diyor. Sen kimsin? O apoleti sen mi taktın? Benim milletim o kahramanına sahip çıkacaktır. Anayasanın amir hükmüne göre, ben başkomutanım. 24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek. Gelin bunun hesabını soralım" dedi. Erdoğan, "Suruç'ta acı bir olay yaşandı, milletvekilimizin ağabeyi bölücü örgüt yandaşları tarafından şehit edildi. Karşı taraftan olanların PKK üyesi olduğu tescilli. Hangi boyaya boyanırsa boyansın, bölücü terör örgütü gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Bunlar kandan beslenen birer vampirdir. İşte şimdi adayları var, nerede bu aday, Edirne Cezaevi'nde. Bu aday terörden beslenmedi mi?" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı, "(Ücretli köprüler) Bir dahaki bayrama ayrı bir formülle onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem.Biz Türkiye'yi 3,5 kat büyütmüş bir iktidarız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Haziranda kim kimin apoletini sökecek, gelin bunun hesabını soralım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde kürsüye çıktı. 24 Haziran'a sekiz gün kala Seyhan Bulvarı'nı dolduran kalabalığa hitap eden Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şöyle:

Haberin Devamı

"Antalya'ya yapacağımız bin yataklı şehir hastanesinin ihale süreci devam ediyor.

Toplam uzunluğu 10 kilometreyi bulan 14 tünel yaptık. Bay Kemal, Bay Muharrem ne anlar tünelden. Konya'yı Antalya'ya bağlayacak Demirkapı Tüneli bitmek üzere. Açıldığında tüneli kullananlar dört dakikada karasal iklimden deniz iklimine geçecek.

(Ücretli köprüler) Bir dahaki bayrama ayrı bir formülle onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem.Biz Türkiye'yi 3,5 kat büyütmüş bir iktidarız.

Maliyeti 4,5 katrilyon olan Antalya, Alanya ve Gazipaşa yolunda çalışmalar devam ediyor.

Antalya-Alanya otoyolunun uzunluğu 155 kilometre. Ön proje çalışmaları bitti, yakında başlıyoruz.

Antalya'yı hızlı tren projeleriyle tüm Türkiye ile kucaklaştıracağız. Biz projelerle konuşuyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz.

Haberin Devamı

Antalya Havalimanı'nı büyüterek yıllık 35 milyon kapasitesine ulaştırdık. Biz iktidara geldiğimizde, bu rakam 11 milyondu. Artık Antalya bir dünya devi olma yolunda.

2017'de Antalya'ya gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 57'lik artış gösterdi. Nereye çıktı? 10,5 milyona çıktı. Bir sıkıntı yaşadık ama bu yıl turist hedefimiz 14 milyon. Bak nereden nereye geldik? Ülkemiz genelinde ise bu sene 40 milyon turist bekliyoruz. 32 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz, şu anda hızla bu hedeflere ilerliyoruz.

(Muhalefet) Turizmde Türkiye'de 40 bin odadan bahsediyor. Biz ise 1,5 milyon yatak kapasitesinden bahsediyoruz. Bunlar nal topluyor nal.

Şimdi Batı Antalya Havalimanı'nı yapmak için kolları sıvadık. İnşallah 2022 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz.

Demre'de bir kruvaziyer limanı yapmayı planlıyoruz. Seneye inşallah bu limanın yapımı için çalışmaya başlıyoruz.

Doludan dolayı zarar gören çiftçi kardeşlerimiz için valiyle de konuştuk selden zarar görenlere yapılması gereken neyse yaparız.

Bay Muharrem, ben yaptıklarımla konuşuyorum. Sen ne ile konuşuyorsun, onu söyle? Dördüncü köprüyü nereye yapacaksınız? Bir hazırlık yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Haziranda kim kimin apoletini sökecek, gelin bunun hesabını soralım

Onlar istedikleri kadar yaptırmayız desinler, biz yapacağız. Kruvaziyer limanı yapmazsak varlıklı turisti paraşütle, belediye otobüsüyle mi getireceğiz.

Haberin Devamı

Bu CHP zihniyeti Kanal İstanbul'da da 'yaptırmayız' diyor. Kim, Bay Muharrem. Ya Bay Muharrem, sen kimsin de yaptırmıyorsun? Biz Allah'ın izniyle, benim milletim 24 Haziran'da bu evladına 'yürü' dediği zaman, Kanal İstanbul'u nasıl yaptıracağız göreceksin.

Antalya'da bira festivali yapmak dışında başka bir şey yapmayan bir belediye başkanı vardı. CHP'li başkan, bedava su vereceğini vaat etmişti. Bedava su kullanan var mı?

Yurt dışındaki kardeşlerimiz, büyük fedakarlık göstererek sandıklara gidiyor... Bu sabah Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştüm. 'Bak, bizim insanımız orada biraz çile çekiyor, lütfen demokratik haklarını kullanmada yardımcı olun' dedim. Bakalım, söz verdi, 'Elimizden geleni yapacağız' dedi.

Suruç'ta acı bir olay yaşandı, milletvekilimizin ağabeyi bölücü örgüt yandaşları tarafından şehit edildi. Karşı taraftan olanların PKK üyesi olduğu tescilli. Bu hadise bir gerçeği tüm çıplaklığı ile ortaya koymuştur, bölücü terör örgütü ister siyasi parti ister sivil toplum kuruluşu isterse başka bir kılıf olsun fark etmiyor. Hangi boyaya boyanırsa boyansın gerçek yüzünü bir şekilde ortaya çıkartıyor. Bunlar kandan beslenen birer vampirdir. İşte şimdi adayları var, nerede bu aday, Edirne Cezaevi'nde. Bu aday terörden beslenmedi mi?

Haberin Devamı

Selo'yu ziyarete kim gitti, Bay Muharrem. Bay Muharrem, siz el ele İstanbul'dan Ankara'ya da yürürsünüz. Bugüne kadar CHP'nin terörle mücadeleyle ilgili tek bir açıklamasını duydunuz mu?

Yeri gelir Kandil'e gireriz, Sincar'a gireriz. Bay Kemal, Bay Muharrem isteseniz de istemeseniz de nerede bizim için bir tehdit varsa Mehmet'imizle oraya gireceğiz.

Afrin komutanına 'apoletini sökeceğim' diyor. Sen kimsin? O apoleti sen mi taktın? Benim milletim o kahramanına sahip çıkacaktır. Anayasanın amir hükmüne göre, ben başkomutanım. 24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek. Gelin bunun hesabını soralım. 24 Haziran arkalarındaki kiralık katillere güvenenlerin tarihe gömüldüğü bir dönüm noktası olacak. Bize inanan kardeşlerim, inanıyorum ki PKK'dan ve destekledikleri partiden daha fazla çalışarak açık ara önde çıkacağız.

Haberin Devamı

CHP'nin oylarının HDP'ye savrulduğunu, aktığını ve oralara doğru bir destek verilmesi için çalışmalar yapıldığını, bunların hepsini takip ediyoruz, öğreniyoruz.

Bizi bu yollara düşüren, şehir şehir, meydan meydan gezdiren de Kuvvayı Milliye ruhudur. Dün ecdadımız Kuvvayı Milliye ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolu açtı, istiklalimizi bağımsızlığımızı kazandı. Bugün de millet olarak biz istikbalimizi kurtaracak yeni bir değişimi gerçekleştiriyoruz.

24 Haziran'da inşallah bir kere daha ülkemize ve geleceğimize sahip çıkacaksınız. Cumhur İttifakı'nın karşısında saf tutanların halini görüyorsunuz. Bu ülkenin, milletin yararına hiçbir iş yapmışlar mı, hiçbir hayır sözleri var mı bunların? Memleketin hiçbir şehrinde 'biz de şunu yaptık, şu eserlerimiz var' diyorlar mı? Diyemezler. Çünkü yaptıkları bir şey yok.

24 Haziran'da Türkiye ile beraber 60 ülkede hep birlikte bayram yapacağımıza inanıyorum. Yurt dışında rekor bir katılımla tüm dünyaya demokrasi dersi vermelerini bekliyorum."