Siyaset Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesut Özil açıklaması

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesut Özil açıklaması

24.07.2018 - 12:06 | Son Güncellenme:

AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılmasının ardından Türkiye'de bir daha bedelli kanununa ihtiyaç olmayacak şekilde düzenleme yapacağız" dedi. Grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan,bedelli askerliğin 21 günden aşağı düşmeyeceğini söyledi. Erdoğan, Mesut Özil'le ilgili şunları söyledi: (Mesut Özil) Dün akşam aradım. Milli bir davranış, hazmedemiyorlar. Takındığı tavır yerli ve milli, gözlerinden öpüyorum.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Mesut Özil açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Haberin Devamı

İhtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu Yunan bakanlara ilettik. Bu elim hadise konusunda ülkem ve milletim adına tüm Yunan halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum.

Yemin törenimizin ardından bakanlarımızı kamuoyuna açıkladık, bakan yardımcılarımızın bir kısmını belirledik. Bakanlarımız kendi sorumluluk alanları ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli eylem planları hazırlıyor. Seçim sürecindeki taahhütlerimizi de hemen uygulamaya geçireceğiz. 100 günlük program çalışmalarımız devam ediyor. OHAL konusunda söz verdik, sözümüzü yerine getirdik.

BEDELLİ ASKERLİK MESAJI

Çünkü her zaman dediğimiz gibi, ne aldanan olacağız ne de aldatan dedik ve bu gerçeği bir kez daha uygulamaya geçirdik. Terörle ilgili tüm düzenlemeler ve bedelli askerlik kanunlarıyla ilgili meclisten geçirerek sözümüzü tutmuş olacağız. Askerlik meselesini yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılmasının ardından Türkiye'de bir daha bedelli kanununa ihtiyaç olmayacak şekilde düzenleme yapacağız. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK'nın gücünü uzman hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışacağız.

Haberin Devamı

OHAL İLAN ETME YETKİMİZ VAR

İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur.

TERÖRE DESTEK OLANLARI UNUTMAYACAĞIZ

Güvenlik güçlerimizin bir süredir gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar doğru yolda ilerlediğimizin ispatıdır. Suriye'yi adım adım güvenli hale getireceğiz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı büyük bir alanı Suriyeli kardeşlerimize tahsis ettik. Tüm Suriyeli kardeşlerimiz huzur içinde ülkelerine dönene kadar operasyonlarımız devam edecektir. Gerçek dostlarımız bu mücadelede yanımızda yer alanlardır. Teröristlere destek olanları da unutmayacağımızı belirtmek isterim.

Haberin Devamı

HİTLER'İN RUHU BAZI İSRAİL YÖNETİCİLERİ ARASINDA HORTLAMIŞTIR

Bu coğrafyada çekilen her acının sızısını yüreğimizde hissediyoruz. Hiç şüphesiz bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin'dir. Karşımızda kendisi dışında hiç kimsenin hukukunu tanımayan bir devlet vardır. Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki, en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır.

Hitler ruhu İsrail'in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. Bütün sivil toplum kuruluşlarını İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırıyorum. Bugün yaşananlara susanlar yarın yaşanacakların müsebbibi olacaktır.

TÜRKİYE HER ALANDA İTİBARLI BİR ÜLKE HALİNE GELMİŞSE...

Günümüz dünyasında bağımsızlığın, hedeflere ulaşmanın yolu imandan, inançtan, çalışmaktan geçiyor. Bir de siyaseti, diplomasiyi, ekonomiyi eklemek gerekiyor. Bugün Türkiye her alanda itibarlı bir ülke haline gelmişse bunda en büyük pay milletimize olan inancımızdır. Hem milletimize hem kendimize inandık, güvendik hem de ülkemizi büyüttük. Son 5 yılda maruz kaldığımız her saldırıyla birlikte ekonomik hançerin sırtımıza saplanma nedeni budur. Tüm milletimiz emin olsun ki kazandıklarımız karşısında bu faturanın hiçbir kıymeti yoktur.

Haberin Devamı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Mesut Özil açıklaması

EKONOMİK OLARAK BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE EDECEĞİZ

Çok yakında, ekonomik olarak da çok büyük kazanımlar elde edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin büyümesini, kalkınmasını engelleyemiyorlar. Şöyle sağlam bir hamleyle bu sıraları öne taşımanın önünde hiçbir mani yoktur. Çalışanlarımızdan yıllarca kesilen konut edindirme yardımını kim gerçekleştirdi, biz gerçekleştirdik. Bunlar öyle ufak, basit rakamlar değil.

BİZ BUNU YAPTIK, NEREDEYDİ CHP?

Doların çok düşük seviyede olduğu dönemde, bu kesintiler için 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira konut edindirme yardımı için de 8,5 milyon kişiye 3,5 milyar lira ödeme yaptık. Bunu biz yaptık; neredeydi CHP, neredeydi diğerleri? Onlar memuru, işçiyi sömürdüler. Biz geldik, bu devletin memuruna, işçisine borcu biz ödedik. 15 yıl geçti bunlar unutuldu.

Haberin Devamı

TURİZMDE ÇOK HAREKETLİ BİR SEZON YAŞIYORUZ

Turizmde çok hareketli ve bereketli bir sezon yaşıyoruz. Turizm gelirlerinde rekor kıracağız. Merkez Bankası rezervlerimiz şu an itibariyle 102 milyar dolara çıkarak yeniden toparlanma başlamış vaziyette. Bizden önceki iktidarların hepsi IMF'e borçlandı, biz bunları sildik süpürdük.

ULUSLARARASI YATIRIMCILARI TÜRKİYE'YE DAVET EDİYORUM

Buradan uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye davet ediyorum. Türkiye'ye bugün yatırım yapanlar yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde bu yüzden ofisler oluşturuyoruz. Ekonomide hedeflerimize koşar adımlarla ilerleyeceğiz.

18 AĞUSTOS'TA KONGREMİZİ YAPIYORUZ

Bundan sonra önümüzde mahalli idareler seçimi var. AK Parti olarak 18 Ağustos'ta olağan büyük kongremizi yapıyoruz. Kongrenin ardından çalışmalarımızı hemen başlatacağız.

BAŞKA PARTİLER OLAĞANÜSTÜ KONGRELERLE UĞRAŞABİLİR

Özellikle 1 Kasım'a göre oy kaybettiğimiz yerleri anlamaya çalışıyoruz. Çıkardığımız sonuçları bir sonraki seçim için ders haline dönüştürüyoruz. Başka partiler kendi iç çekişmeleriyle olağanüstü kongreleriyle uğraşabilirler. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Milletimiz bizden dertlerine derman olmamızı bekliyor. Ben buradan milletimize sesleniyorum, partimizin teşkilatlarına sesleniyorum. Milletimizin verdiği mesajlarım almaz eksikleri gidermeden sandığa gidersek bu bize yakışmaz.

Şu anda diğer partilerin halini görüyorsunuz değil mi? Biz onların durumuna asla düşemeyiz bize yakışmaz. Bize gururlanmak, kibir asla yakışmaz. Biz tevazuu elden bırakmayacağız. Mütevazi olacağız Mevlana'nın dediği gibi toprak gibi olacağız.

EHLİYET LİYAKAT ARIYORUZ

Kimlerin devam edeceğini kimlerin değişeceğini buna göre belirleyeceğiz. Elbette ehliyet liyakat aradığımız niteliklerdir. Şu anda önümüzde 7 aylık bir süreç var. Pazar günü Meclisimiz kapanıyor. Bütün arkadaşlarım seçim bölgelerine dönüyorlar. Mart'ın hazırlıklarına başlamış olacağız. Bizim için durmak yok.

Gençler 25-26 Ağustos anma törenlerine hazırlanın. Teşkilatımız zaten her türlü hazırlığı yapıyor. Hep birlikte arazide el birliği içerisinde Türkiye'yi büyütmek için çalışacağız.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, temel askerlik eğitimi ile ilgili, "Tartışılır bir şey yok. 21’den aşağı düşmeyecek. Süre olarak yaş noktasında asgari 25 yaş. 38 yaşı kaldırıyoruz, önü açık. Bakaya olayını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Zorunlu askerlik millet dedik ya asker. O konuda mevcut durum devam ediyor" diye konuştu.

F-35 uçaklarının Türkiye’ye teslimatının durdurulmasına ilişkin soruya Erdoğan, "Bu konu ABD Başkanı’nın oradan geçtikten sonra tasarrufunda olan bir şey. Sayın Trump bize gösterdi; böyle bir şey söz konusu değil. Bugüne kadar 900 milyon odlar ödeme yaptık. İki tanesinin teslimatı orada yapıldı. Pilotlarımız eğitim uçuşları yapıyorlar. Olumsuz endişe konuşa taşımıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mesut Özil’in Alman Milli Takımı’nı bırakmasına ilişkin Erdoğan, "Dün gece Mesut ile görüştüm. Mesut'un açıklaması bana göre takındığı tavır, tam millidir, yerlidir. Her türlü takdirin üzerindedir gözlerinden öpüyorum. Takımına bu denli her şeyini veren başarılarında onun da katkısı olan bir gence böyle bir ırkçı yaklaşım, dininden dolayı böyle bir yaklaşım kabul edilebilir değil. Kaldı ki kökeni itibarıyla Türk olan Mesut'la, İlker'le, Cenk Tosun'la Londra'da resim çektirmeme tahammül edemeyen bu anlayışı, neyle izah edeceksiniz? Bu hazımsızlıktır. Bunu da zaten hakikaten, yerli yerine oturmuş olan siyasetçiler takdir ediyorlar. Onlar da Mesut'un yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar" şeklinde konuştu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Mesut Özil açıklaması

Cumhurbaşanı Erdoğan, Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Mahir'i böyle sevdi.