Gündem Elazığ'daki şoke eden patlama! şehit ve yaralılar var

Elazığ'daki şoke eden patlama! şehit ve yaralılar var

18.08.2016 - 15:22 | Son Güncellenme:

Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. Patlamada 3 polisin şehit ve 217 yaralının olduğu bildirildi. Yaralılardan 14'ünün durumunun ağır olduğu açıklandı. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise yaptığı açıklamada "09.15’te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüze saldırı düzenlenmiştir. Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır." dedi. Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'daki hain saldırı ile ilgili açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamaya göre, 3 polisin şehit olduğunu 217 kişinin de yaralandığını söyledi.

Elazığdaki şoke eden patlama şehit ve yaralılar var

Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü resmi kabullerinin tümünü iptal ederek olay yerine hareket etti.Başbakan Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Elazığ'a gitti.Başbakan, saldırının düzenlendiği Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde incilemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alıyor.Bu arada olay yerine ellerinde Türk bayraklarıyla giden Elazığlılar terörü protesto etti.

Haberin Devamı

YILDIRIM: 217 YARALI YARALI VAR

Başbakan Binali Yıldırım, saldırıya uğraya Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı incelemenin ardından açıklama yaptı. Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında bombalı saldırıda 3 polisin şehit olduğunu 217 kişinin de yaralandığını söyledi. Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Bu sabah 9 civarı gördüğünüz gibi Emniyet binasının tam karşısında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anca 3 polisimiz şehit ve toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. 72 yaralı taburcu oldu.145 yaralı 5 hastanede tedavi görüyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içinde nispeten durumu biraz daha ağır olanların sayısı 20.

FETÖ GÖREVİ PKK'YA DEVRETTİ

FETÖ 15 Temmuz'da işlevini kaybetmiş ve görevi PKK'ya bırakmıştır. Başından beri söylüyoruz. Bu terör örgütlerinin arkasındaki akıl aynı. Bu yola başkoyduk. Hiç bir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Milletimizin hissiyatını anlıyoruz, hepimizin canı yandı. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var ama bir başka gerçek var. O gerçek Türkiye'nin geleceği ve aydınlık yarınlarıdır.

SON DAKİKA HABERLERİ: Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre, 3 polis şehit düştü, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişinin yaralandı.

Haberin Devamı

Bazılarının durumu ağır olan yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Saldırı sonucu İl Emniyet Müdürlüğü binası ve çevredeki birçok binada hasar oluştu. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da zarar gördü. Patlama bölgesinde büyük bir çukur oluştu. Saldırının ardından Vali Murat Zorluoğlu, olay yerinde incelemelerde bulundu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASININ İÇİ BU HALE GELDİ

BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜSLE İNTİHAR EYLEMİ

Elazığ’da bugün Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen 3 polisin şehit olduğu, 60’ı polis 170 kişinin yaralandığı intihar saldırısının, bomba yüklü minibüsle gerçekleştirildiği saptandı. Yapılan ilk incelemede ulaşılan bilgilere göre Malatya yönünden Elazığ’a gelen bomba yüklü kapalı kasa minibüs, Çayda Çıra Kavşağı’na ana yoldan saparak, 25 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmek istedi. Yayaların kullandığı kaldırım yolunda bir kaç metre ilerleyen bomba yüklü araçtaki intihar eylemcisi, duvar seviyesi ile hemen hemen eşit olan bahçeye girip burada bombayı patlatmaya çalıştı, ancak aracın duvar ve korkuluklara çarpmasıyla birlikte bahçeye giremeden duvarın dış tarafında patlayıcı yüklü minibüsü infilak ettirdi.

Haberin Devamı

Patlamanın olduğu yerde yaklaşık 5 metre derinliğinde ve 10 metre çapında bir çukur oluştu. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü’nün ön cephesi ve yaklaşık 1 kilometre uzaklığa kadar binalarda hasar oluştu. Patlamayla birlikte bahçedeki bazı araçlar yanarken, hem çevrede park halinde olan hem de Malatya yolunda seyir halindeki 100’den fazla araç hasar gördü.

BİNA SİYAH BEZLE KAPATILDI, TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Bombalı araçla saldırının yapıldığı büyük hasar gören Emniyet Müdürlüğü binasına siyah bez ve üzerine Türk bayrağı asıldı. Binanın önünde toplanan vatandaşlar ise ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atarak PKK’yı kınadı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü binası önündeki patlamayla ilgili olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, olayla ilgisi olduğu düşünülen 4 kişinin ise arandığı öğrenildi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Bu arada, patlama anını gösteren güvenlik kamerası görüntüler de ortaya çıktı. Çayda Çıra Kavşağı’ndaki güvenlik kamerasının görüntülerinde, beyaz kapalı kasa minibüsün, araç giriş kapısından değil yayaların kullandığı ara yoldan, Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmeye çalıştığı görüldü.

Minibüsün sağa dönmesinin ardından, Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmeden büyük bir gürültüyle infilak ettiği kameralar tarafından kaydedildi.

Elazığdaki şoke eden patlama şehit ve yaralılar var

ARAÇLAR SAVRULDU, AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı’nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saat 09.20 sıralarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 14’ü ağır olmak üzere 146 kişi yaralandı. Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu.

Haberin Devamı

Patlamanın şiddetiyle bahçede bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar alev alarak yanmaya başladı. Patlamayla birlikte Emniyet Müdürlüğü binasının kapı, pencere ve duvarları yıkılırken, içeride de büyük tahribat oldu.

Bölgeye sevk edilen ambulanslarla kent merkezindeki kamu hastaneleri ile özel hastanelere götürülen yaralılar tedavi altına alındı. Patlamanın etkisiyle Malatya karayolunda ve seyir halindeki onlarca araçlarda büyük tahribatlar oluşurken, orta refüjdeki ağaçların da kökünden söküldüğü gözlendi. Bölgede yanan araçlar söndürülürken polis, olay yerini güvenlik şeridiyle koruma altına aldı.

112 ACİL TELSİZ KONUŞMASI KAMERADA

VALİLİK AÇIKLADI: 3 ŞEHİT, 14’Ü AĞIR 170 YARALI

Elazığ Valiliği, Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlama yazılı açıklama yaptı. Saldırıda 3 polisin şehit olduğu belirtilirken, 14’ü ağır 170 kişinin de yaralandığının belirtildiği Valilik açıklamasında şunlar yer aldı:

"18 Ağustos 2016 tarihinde saat 09.15’te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüze saldırı düzenlenmiştir. Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır. Saldırı neticesinde, 3 emniyet mensubu şehit olmuş, 14’ü ağır 170 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki değişik hastanelerde devam etmektedir. Olayla ilgili soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir."

İŞTE PATLAMA BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER



Elazığdaki şoke eden patlama şehit ve yaralılar var

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

ŞEHİT ACISI MALATYA'YA ULAŞTI

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Yusuf Kenan Mutlu'nun (48) Malatya'daki yakınlarına kederli haber ulaştı. Şehit Mutlu'nun Yeşilyurt İlçesi Tecde Mahallesinde yaşayan kayınpederi Ali Gökgöz'e şehadet haberini yetkililer verdi.Damatlarının şehit olduğunu öğrenen Gökgöz ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.Şehidin babaevinin de bulunduğu Tecde Mahallesi'yle kayınpederinin evine Türk bayrakları asıldı.Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Mutlu’nun 20 yıllık polis olduğu, emekliliğinin gelmesine karşın çocuklarının okuması dolayısıyla emekli olmadığını söyledi. Şehit Mutlu'nun eşi Nahide Mutlu ve 3 çocuğunun Elazığ'da yaşadığı, annesi Zeynep Mutlu'yu bir yıl önce kaybettiği öğrenildi. Şehidin alzaymır hastası babası Tevfik Mutlu’nun da tedavisi nedeniyle Elazığ'da kaldığı belirtildi.