Gündem Ünlü oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti! İşte o kaza anı...

Ünlü oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti! İşte o kaza anı...

30.11.2016 - 07:31 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncu Erdal Tosun dün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Sarıyer Büyükdere Caddesi, İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda kontrolden çıkan araç ünlü oyuncunun arabasının üzerine düştü. Kaza sonucu Erdal Tosun, otomobil içerisinde sıkışarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Erdal Tosun'un ölüm haberi sosyal medyada büyük üzüntü ile karşılandı. Erdal Tosun'un ölüm haberini alan eşi İlknur Tosun, kızı Zeynep Kiraz Tosun ve yakınları hastaneye geldi. Kaza olduğu anda Erdal Tosun'un diyalize girmek üzere trafikte bulunduğu öğrenildi. Tosun, yarın ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ünlü oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti İşte o kaza anı...

Sarıyer, Büyükdere Caddesi, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı önünde meydana gelen trafik kazası iddialara göre şöyle gerçekleşti. Dün sabah saat 06.30 sıralarında Maslak’tan Sarıyer istikametine seyir halinde olan 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybederek orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle takla atan otomobil Sarıyer’den Maslak istikametine seyir halinde olan tiyatrocu Erdal Tosun’un kullandığı 34 UJ 3409 plakalı otomobilin üstüne düşerek yola savruldu. Düşmenin etkisiyle Erdal Tosun’un kullandığı otomobilin tavan kısmı çöktü. Tavanı çöken otomobilin içerisinde Erdal Tosun sıkıştı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri orta refüje çarparak takla atan sürücüyü otomobil içerisinden çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti.

Haberin Devamı

İŞTE O KORKUNÇ KAZA ANI



Ünlü oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti İşte o kaza anı...

Erdal Tosun'un ölüm haberini alan eşi İlknur Tosun, kızı Zeynep Kiraz Tosun ve yakınları hastaneye geldi.

Tiyatrocu Erdal Tosun’u ise sıkıştığı yerden çıkarmak için itfaiye ekipleri uzun uğraş verdi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından Tosun, hurdaya dönen araçtan çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından Tosun’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden Erdal Tosun’un cansız bedeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ERDAL TOSUN'UN BÖBREK NAKLİ BEKLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Sarıyer’de meydana gelen trafik kazasında hayatın kaybeden ünlü oyuncu Erdal Tosun’un böbrek hastası olduğu ve 2014 yılından beri böbrek nakli beklediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sarıyer’de bu Sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü oyuncunun böbrek hastası olduğu öğrenildi. Beşiktaş’ta bir sağlık merkezinde düzenli olarak diyaliz tedavisi gören Tosun’un bu sabah da evinden tedavi için çıktığı belirtildi. Erdal Tosun’un 2014 yılından beri böbrek nakli bekleme listesinde olduğu da ortaya çıktı.

Öte yandan, Erdal Tosun’a çarpan diğer aracın şoförü Nihat Şaki’nin Okmeydanı eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Ünlü oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti İşte o kaza anı...

ÜNLÜ OYUNCU ERDAL TOSUN'UN CENAZESİ HASTANEDEN ALINDI

Sarıyer, Büyükdere Caddesi'nde sabah 06.30 sıralarında meydana gelen kazada hayatını kaybeden oyuncu Erdal Tosun'un cenazesi Kağıthane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcının otopsi işlemlerini tamamlamasının ardından 53 yaşında vefat eden Tosun'un cenazesi, eski eşi İlknur Bekmezci Tosun ve kızı Zeynep Kiraz Tosun tarafından teslim alındı. Hastane morgu önünde gözyaşı döken anne ile kızını, Erdal Tosun'un oyuncu arkadaşları Erkan Can ve Olgun Şimşek sarılarak teselli etmeye çalıştı. Tosun'un cenazesi hastane morgundan alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine götürüldü.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Cenaze töreninin ayrıntıları da belli oldu. Erdal Tosun için ilk tören yarın saat 12.00'de BKM'de gerçekleşecek. Ardından ünlü sanatçı Levent Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

BAKAN AVCI MESAJ YAYIMLADI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sanatçı Erdal Tosun'un vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Avcı, Erdal Tosun'un ailesine ve sanat camiasına baş sağlığı dileğinde bulunarak, "Erdal Tosun, sanatçı bir ailenin evladı olarak genç yaşında gönül verdiği Türk sinema ve tiyatrosunda birçok başarılı çalışmalara imza atmış; canlandırdığı renkli karakterlerle milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır" dedi. Bakan Avcı'nın mesaj, şöyle: "Erdal Tosun, sanatçı bir ailenin evladı olarak genç yaşında gönül verdiği Türk sinema ve tiyatrosunda birçok başarılı çalışmalara imza atmış; canlandırdığı renkli karakterlerle milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır. Merhum Erdal Tosun'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sanatçı Erdal Tosun'un vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Avcı, Erdal Tosun'un ailesine ve sanat camiasına baş sağlığı dileğinde bulunarak, "Erdal Tosun, sanatçı bir ailenin evladı olarak genç yaşında gönül verdiği Türk sinema ve tiyatrosunda birçok başarılı çalışmalara imza atmış; canlandırdığı renkli karakterlerle milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'nın Erdal Tosun için yayımladığı mesaj, şöyle: "Erdal Tosun, sanatçı bir ailenin evladı olarak genç yaşında gönül verdiği Türk sinema ve tiyatrosunda birçok başarılı çalışmalara imza atmış; canlandırdığı renkli karakterlerle milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır. Merhum Erdal Tosun'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

Haberin Devamı


ERDAL TOSUN KİMDİR?

Erdal Tosun, 9 Nisan 1963 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Aslen Balıkesir Burhaniyelidir. Erdal Tosun Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun'un oğludur. Kardeşi Gürdal Tosun da kendisi ve babası gibi bir oyuncuydu.

Ünlü oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti İşte o kaza anı...


1980 yılında Beyoğlu Fındıklı Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında Mine adlı filmle sinemaya başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra Özel Tiyatroyu kurdu.


Ünlü oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti İşte o kaza anı...


Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. Son olarak Murathan Mungan'ın Mezopotamya Üçlemesi adlı oyununda oynadı ve Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden ayrılıp BKM Oyuncuları arasına katıldı. Bunların yanında çeşitli filmlerde ve dizilerde rol aldı. Bunlardan biri olan Rina'da canlandırdığı "Memo" karakteriyle söylediği Hayallerimizi Satmadık ya repliğiyle tanınır.