Dünya Son dakika... Erdoğan Putin ile görüştü

Son dakika... Erdoğan Putin ile görüştü

31.01.2018 - 13:19 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Son dakika... Erdoğan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Putin, Soçi'de düzenlenen Ulusal Diyalog Kongresi, Zeytin Dalı Harekâtı ve İdlib dahil olmak üzere Suriye'yle ilgili gelişmeleri ele aldı.

İki liderin telefon görüşmesinde, Soçi'de yaşanan sorunlara rağmen, neticenin önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekildi. Anayasa Komitesi kurulması hususunda atılan adımın en önemli sonuç olduğuna işaret eden iki lider; kaydedilen gelişmenin, Astana'nın yanısıra Cenevre süreci ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı açısından da bir katma değer niteliği taşıdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 'gerginliği azaltma bölgesi' olan İdlib'de yaşanan güvenlik sorunlarına da değinen iki lider, Türkiye'nin gözlem noktaları oluşturma sürecine ivme kazandırma konusunda da mutabık kaldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, Zeytin Dalı Harekâtı hakkında da bilgi paylaşımında bulundu. Karşılıklı anlayış ve işbirliğinin önemine dikkati çeken iki liderin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türk Akımı projelerine değindikleri görüşmede, ikili ilişkileri her alanda geliştirme kararlılığını da teyit ettikleri bildirildi.