Siyaset Son dakika... Eski bakan İstanbul'da bıçaklanarak öldürüldü!

Son dakika... Eski bakan İstanbul'da bıçaklanarak öldürüldü!

18.04.2018 - 16:09 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Eski Bakanı Ercan Vuralhan, İstanbul'da bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin alacak verecek meselesi sebebiyle yaşandığı iddia edilirken, Yüksel Harababa isimli katil zanlısı gözaltına alındı.

Son dakika... Eski bakan İstanbulda bıçaklanarak öldürüldü

Milli Savunma Eski Bakanı Ercan Vuralhan, Sirkeci'de falçatayla boğazı kesilerek öldürüldü. Olay sonrası saldırgan yakalandı. Olay, Sirkeci'de bulunan bir kafede saat 14.00 sıralarında meydana geldi.

Haberin Devamı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Milli Savunma eski Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan, aralarında alacak verecek meselesi olduğu belirtilen Yüksel Harababa(44) ile kafede buluştu. İddiaya göre, ikili aralarında görüşürken bir süre sonra Vuralhan koruma polisi B.Y.'yi "Özel konuşacağız" diyerek dışarı çıkardı.

Bu sırada, Yüksel Harababa yanında bulundurduğu falçata ile Vuralhan'ın boğazını kesti. Çevredekilerin bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Vuralhan'ı Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Vuralhan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Şüpheli Yüksel Harababa, gözaltına alınarak Fatih Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Harababa daha sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Şüpheli emniyet girişinde basın mensuplarının, 'Neden yaptınız' şeklindeki sorusuna, "Hak etti" şeklinde yanıt verdi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Haberin Devamı

Görgü tanığı İlhan Çevik, "Olayı 30 saniye sonrasında gördüm. Zanlı büyük bir soğukkanlılıkla bıçağını masaya koymuştu. Telefonla ilk önce eşini aradı ve helallik istedi. Sonra bize, '40 ailenin canını yaktı, üzülmeyin' dedi. Sonra memur arkadaşlar geldi, zaten bulunduğu yerde oturuyordu, hiç bir şekilde kaçmadı. Memur arkadaşlar gelince elini kelepçeye uzattı ve teslim oldu. Sonra yaralanan eski bakanmış galiba, onu aldırlar hastaneye götürdüler. Henüz ölmemişti, demek ki yolda ölmüş olabilir." dedi.

Son dakika... Eski bakan İstanbulda bıçaklanarak öldürüldü

5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILMIŞTI

Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan ve arkadaşı Seyit Ahmet Şahinbaş hakkında "yurt dışından fon transferi yapacağız" diyerek 3 kişiyi yaklaşık 63 bin TL dolandırdıkları iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianameye göre, soruşturmada adı geçen Yüksel Karababa, arkadaşları olan Mehmet Bedri Müldür, Timur Vatansever ve Engin Koç'tan 3 gün sonra 4 bin TL olarak ödemek üzere 3 bin 500 TL borç istedi. Para iade edilmeyince 3 kişi Karababa'nın yanına gitti. Ancak Karababa, parayı Mehmet Ercan Vuralhan ve Seyit Ahmet Şahinbaş'a verdiğini söyledi. Vuralhan ve Şahinbaş'ın elinde yurtdışı fonlarını kullanmalarına ilişkin bir kart olduğunu, bu kartı aktif hale getirip 7 milyon euroluk parayı kullanabilmek için 600 euro gerektiğini anlattı. 7 milyon euroyu duyan 3 kişi bu kez Vuralhan ve Şahinbaş'la önce Ataköy A Plus AVM'de ardından Zeytinburnu'nda kafede buluştu. Vuralhan ve Şahinbaş'ın bu kişileri yaklaşık 63 bin TL dolandırdığı iddia edildi.

Haberin Devamı

'BÜYÜKELÇİYİM' DEDİ

Şahinbaş, halen BM'de Mültecilerden Sorumlu Büyükelçi olarak görev yaptığını savunurken, "Büyükelçilik sıfatına istinaden Gana ve Nijerya'dan temin ettiğim fonlar vardı. Fon bedellerinin Türkiye'ye transfer edilmesini düşündüm. Paranın Türkiye'ye havalesi için Maliye bir kısım sıkıntılar çıkarttı. Aşmak için bir miktar paraya ihtiyacım vardı. Müştekilerden aldığım parayı kullandım. Ama yine de Gana ve Nijerya bankalarındaki parayı Türkiye'ye transfer edemedim" diye kendini savundu.

Haberin Devamı

CİNAYETİ BÖYLE ANLATTI

ERCAN VURALHAN KİMDİR?

Mehmet Ercan Vuralhan; 1943 yılında Malatya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Vuralhan, 1987 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi saflarında Ankara’dan milletvekili seçildi. İkinci Özal Hükümeti’nin Milli Savunma Bakanı oldu. Sürekli düşmesiyle gündeme gelen ve 38 şehidin can verdiği Casa uçakları ihalesini açan bakan olarak da biliniyor.

2000 yılında Balıkesir Manyas'ta “5 bin konut yaptıracağım” vaadiyle Kor İnşaat' a su basmanı ihalesi verip, firmadan teminat olarak aldığı 1.4 trilyonluk çekle kayıplara karışan bakan, "Dolandırıcılık" ve "Çek Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından aranırken, Florya Atatürk Deniz Köşkü’ndeki TBMM misafirhanesinde kalan bakan olarak siyasi tarihe geçti.

Polisin tesadüfen Bakırköy'de gözaltına alıp; üzerindeki TBMM kimliğinde isminin "Ercan Vuralhan" olarak geçmesi, tutukluluk kararının ise “Mehmet Ercan Vuralhan” adına olması nedeniyle, serbest bırakılan bakandır.

Haberin Devamı