Gündem Son dakika... Eski futbolcular hakkında FETÖ'den 15'er yıl hapis talebi!

Son dakika... Eski futbolcular hakkında FETÖ'den 15'er yıl hapis talebi!

13.06.2018 - 13:17 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma tamamlanarak eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral,  Zafer Biryol, Ersin Güreler, eski milli kaleci Ömer Çatkıç, İsmail Şengül hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 15 yıla kadar hapisle dava açıldı. Bekir İrtegün ve Uğur Boral itirafçı olarak verdikleri ifadelerinde; Fenerbahçe’de oynadıkları süre içerisinde Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin’in Ali Şenel isimli kişinin yapmış olduğu sohbetlere katıldıklarını anlattılar.

Son dakika... Eski futbolcular hakkında FETÖden 15er yıl hapis talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, eski milli kaleci Ömer Çatkıç, İsmail Şengül, hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede eski futbolcu Bekir İrtegün’ün ifadesi dikkat çekti.

Ömer Çatkıç ve Barış Durmaz sohbetlere gelirdi

İşte İrtegün’ün futbol dünyasına ilişkin verdiği bilgiler:

“2007-2008 FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü olan yapıyla Gaziantep'te tanıştım. Dini açıdan bir şeyler öğrenebileceğimi düşünerek o zaman Gaziantep'te sohbetlere katılıyordum. Bizimle sohbet yapan kişi Ahmet isimli bir şahıs idi. Şahsın o dönem bir okulda müdürlük yaptığını biliyorum. Takım içinde Ömer Çatkıç, Barış Durmaz sohbetlere geliyordu

2009 yılında Fenerbahçe transferinden sonra Ali Şenel isimli bu yapıdan olan birisi aradı. Bir süre sonra, o dönem Fenerbahçe'de oynayan Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran'ın da Ali Şenel ile görüştüğünü öğrendim. Ben de 2009 yılının son aylarında bu kişinin yapmış olduğu sohbetlere diğer futbolcu arkadaşlarımla katılmaya başladım. Fenerbahçe'de futbol oynadığım süre içerisinde hatırladığım kadarıyla Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'da Ali Şenel isimli şahsın yapmış olduğu sohbetlerde görmüşlüğüm vardır”.

Belezoğlu’nun evinde de buluştuk

“Toplantılarımız genelde Anadolu Yakası'nda bu yapıya ait okullarda oluyordu. Hatırladığım kadarıyla Çamlıca'da ev yemekleri yapan bir yerde de buluştuğumuz olmuştu. Ayrıca yine hatırladığım kadarıyla birkaç kez Emre Belözoğlu'nun evinde de buluşmuştuk”.

Uğur Boral: “Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin de sohbetlere gelirdi”

İddianamedeki bir diğer isim eski milli futbolcu Uğur Boral ifadesinde “Gençlerbirliği’nde oynarken yapılan sohbetlere Ümit Bozkurt, Sedat Yeşilkaya, Erkan Özbey, Ali Cansun ve bir ya da iki kez Tunuslu Sammy Gtary isimli futbolcunun da geldiğini söyledi. Boral, 2006 yılında Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra ise Ali Şenel isimli kişi tarafından yapılan sohbetlere Fenerbahçe’den takım arkadaşları olan Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Bekir İrtegün, Emre Belezoğlu, Orhan Şam, Gökhan Gönül isimli kişilerin değişik zamanlarda değişik gruplarla katıldığını anlattı. En çok ise Orhan, Bekir ve Emre’nin ile daha çok sohbetlere gitmişliği olduğunu söyledi.

(Elif ALTIN - GAZETE VATAN)