Dünya Son dakika... Filipinler'de bir deprem daha

Son dakika... Filipinler'de bir deprem daha

23.04.2019 - 09:29 | Son Güncellenme:

Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi, 6.1'lik depremin üzerinden 24 saat geçmeden bu kez 6.3'le sarsıldı.

Son dakika... Filipinlerde bir deprem daha

Filipinler'de yeni bir deprem daha oldu.

Haberin Devamı

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, 6.5 olarak açıkladığı sarsıntının büyüklüğünü daha sonra 6.3'le güncelledi.

Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesindeki depremin merkez üssü, Tutubigan kentine yalnızca 13 kilometre uzaklıkta.

Ülkenin en büyük adası Luzon'da dün yerel saatle 17.11'de gerçekleşen 6.1'lik deprem, 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Gece boyunca devam eden arama çalışmalarında ekipler dokuz kişi enkazdan canlı olarak çıkarıldı. Enkaz altında halen en az 20 insanın bulunduğu bildiriliyor.

Porac kentinde çöken dört katlı bir alışveriş merkezinin enkazında en az 20 insanın bulunduğu bildiriliyor. Ekipler, enkazı kaldırmak için vinçler ve beton kırıcı makinalar kullanıyor. Yetkililer, enkaz altından seslerin geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Merkez üssü Santiago kentine 1 kilometre olan sarsıntıda, başkent Manila'daki binalar da sallanmıştı. Depremin ardından onlarca artçı sarsıntı kaydedildi, başkent Manila'daki bazı oteller ve alışveriş merkezleri tahliye edildi, metro seferleri durduruldu.

Filipinler, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor. Dünyada en fazla depremin meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.