Gündem TSK'dan son dakika açıklaması: Askerleri Esad bombaladı! Şehit ve yaralılar var

TSK'dan son dakika açıklaması: Askerleri Esad bombaladı! Şehit ve yaralılar var

24.11.2016 - 09:15 | Son Güncellenme:

Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Fırat Kalkanı harekatı kapsamında yürütülen El-Bab operasyonu sırasında askerlerimize saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 10 asker ise yaralandı. TSK, askerlerin Suriye rejim güçlerine ait uçaklar tarafından vurulduğunu açıkladı.

TSKdan son dakika açıklaması: Askerleri Esad bombaladı Şehit ve yaralılar var

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta başlattığı sınır ötesi harekât Fırat Kalkanı'ndan bu sabah acı haber geldi. Terör örgütü IŞİD'in elindeki El Bab'ı kuşatan Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle cephede yer alan askerlere, saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 13 asker helikopter ve ambulanslarla Kilis ile Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen askerlerden üçü şehit oldu. Saldırıda yaralanan 10 asker de Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı. Diğer yaralı askerden birinin durumu ağır. Üç ayını dolduran operasyonda, şehit asker sayısı 16'ya çıktı.

Haberin Devamı

TSK AÇIKLADI: ASKELERİ SURİYE REJİM GÜÇLERİ VURDU

Saldırıya ilişkin TSK'dan açıklama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yürütülen operasyonlar kapsamında, Suriye rejim güçlerince saat 03.30 sıralarında hava saldırısı gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği belirtildi. "Hava saldırısında, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır." ifadesine yer verilen açıklamada, yaralı askerlerin, tedavilerinin yapılması amacıyla süratle bölgeden tahliye edildiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN NAAŞI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Suriye'nin Halep kentine bağlı El-Bab bölgesinde rejim güçlerinin hava saldırısında şehit olan 3 askerin naaşı, Türkiye'ye getirildi. Helikopterle Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna sevk edildi. Cenazeler, daha sonra otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

ŞEHİTLER TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANACAK

Suriye rejiminin hava saldırısında şehit olan 3 askerin kimliği belli oldu. Şehitlerin Üsteğmen Zafer Er, Uzman Çavuş Melih Özcan ve Erdal Bolat olduğu belirlendi. Şehitlerin cenazeleri hastanedeki işlemlerinin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Burada yapılacak işlemlerinin ardından şehit askerler Erdal Bolat, Melih Özcan ve Zafer Er'in cenazeleri 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürülecek. Burada yapılacak törenin ardından şehit askerlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanacak.

ŞEHİT ATEŞİ ÜÇ İLE DÜŞTÜ

Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında şehit düşen Üsteğmen Zafer Er'in Ankara'nın Sincan ilçesindeki babaevinde yas var. Şehit Üsteğmen Er'in Osmanlı Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin babası Mustafa Er'in evine Türk bayrakları asıldı. Aile yakınları ve mahalle sakinleri, eve taziye ziyaretinde bulundu. Sincan Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu, mahalle sakinleri de evlerine Türk bayrakları astı. Bekar olan şehit Üsteğmen Er'in iki erkek kardeşinin olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

BAB EVİNE ACI HABER ULAŞTI

El Bab operasyonunda şehit düşen askerlerden piyade uzman çavuş Melih Özcan'ın , Eskişehir'deki baba evine acı haber ulaştı.Evli ve 2 çocuk babası Melih Özcan'ın şehit haberini askeri yetkililer Eskişehir'in Yıldıztepe Mahallesi Yardımcı Sokak'ta oturan babası Mehmet ve annesi Melek Özcan'a bildirdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan Özcan çiftçi, gözyaşına boğuldu. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı, bir ambulans da evin önünde hazır bekletildi.Şehidin babası Mehmet Özcan'ın vali yardımcılarının şoförlüğünü yaptığı, anne Melek Özcan'ın da Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki temizlik şirketinde çalıştığı öğrenildi.

ŞEHİDİN BABA EVİNDE YAS

Haberin Devamı

Şehit olan 25 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın acı haberi memleketi Samsun'un Alaçam İlçesi'nde yakınlarını yasa boğdu. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Döne Bolat evde sinir krizleri geçirdi. Baba Durmuş Bolat ise evinin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit Astsubay Bolat'ın bekar ve 4 kardeş olduğu, 4 ay önce izne geldiği belirtildi. Şehidin baba evinin önünde ambulans bekletildi. Acı haberi duyan yakınları şehit Bolat'ın baba evine gelerek taziyelerde bulurken, şehitin cenazesinin yarın Alaçam Kent Meydanı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

KORGENERAL AKSAKALLI, YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Saldırıda yaralanan ve Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren askerleri Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ziyaret etti. Ziyarette doktorlardan bilgi alan Vali Çataklı ile Korgeneral Aksakallı, yaralı askerlere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaşanan hava saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde, "milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda, Başbakanlıkça geçici yayın yasağı getirilebileceğinin" öngörüldüğü hatırlatıldı. Söz konusu hüküm çerçevesinde Fırat Kalkanı Harekatı sırasında yaşanan hava saldırısına ilişkin resmi açıklamalar dışında haberlere itibar edilmemesi konusunda Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği belirtildi. Yayın yasağının, medya hizmet sağlayıcıların hava saldırısına yönelik haberlerle ilgili olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun’da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uymalarını, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek haberlere, şehit ve yaralılara ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara yayınlarında kesinlikle yer vermemelerini içerdiği bildirildi.

Haberin Devamı

HAREKATTAKİ ŞEHİT SAYISI 16 OLDU

24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında şu ana kadar DEAŞ militanları tarafından Cerablus, Rai ve Bab bölgelerinde yapılan roketli ve havanlı saldırılarda 12 asker şehit oldu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu Fırat Kalkanı harekatında, bu sabaha karşı Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında ise 3 asker şehit oldu. Böylece, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı günden itibaren şehit olan asker sayısı 16'ya yükseldi.


EL BAB'A ASKER VE SİLAH TAKVİYESİ YAPILIYOR

Halep'in kuzeyindeki El Bab, IŞİD için en kritik kentlerden biri. Anadolu Ajansı, dün bölgeden geçtiği haberde örgüte El Bab'da son darbeyi vurmak için cepheye askeri personel, araç ve silah takviyesi yapıldığını bildirmişti. El-Bab ile Al-Azrak arasındaki mevzilerden ağır silahlar ve havan saldırılarıyla gerçekleştirilen kuşatmada, birkaç gün içinde sonuç alınabilir.

MENBİC'E KADAR GİDİLECEK

Geçen hafta yaptığı açıklamada El Bab'ın kısa sürede alınacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Menbic'e kadar ilerleneceğini ilan etmişti.

Erdoğan, "Şu anda biz El Bab’a dayandık. El Bab’ı batıdan kuşattık. Yetmez, biz şimdi oradan Münbiç’e doğru ayrıca yürüyeceğiz. Biz PYD, YPG’nin orayı tamamen boşaltmasını istiyoruz. Çünkü o topraklar bu terör örgütlerinin toprakları değil. Arapların toprakları. Gelsin oraya Araplar yerleşsin" demişti.

Ağustos ayında IŞİD'den kurtarılan Menbic, El Bab'ın kuzeydoğusunda. Kent uzun bir çatışma döneminin ardından IŞİD'den temizlendi ancak Türkiye'nin tüm uyarılarına ve ABD'nin sözlerine rağmen PKK'nın Suriye uzantısı YPG kente yerleşti.

MESAFE 20 KİLOMETREDEN AZ

Fırat Kalkanı Harekâtı'yla yüzlerce kilometrekare toprağın IŞİD ve YPG'den arındırıldığı bölgede, halihazırda Menbic'e kuş uçuşu mesafe 20 kilometreden az.

Menbic'e iki cepheden girilebilir. Kuzeyde Fırat Nehri'nin kıyısından itibaren Arap Hasan Sağir köyüne kadar olan hat uzun süredir ÖSO'nun elinde. Bu hattaki mesafe 20 kilometreden daha az. Batı cephesinde ise El Bab alındıktan sonra Menbic'e en yakın nokta Buzluca Garbiyah köyü ile biraz daha kuzeyde yer alan Yılanlı Köyü. Ankara, YPG'den Fırat Nehri'nin doğusuna geçmesini birçok kez istedi ancak aylardır 'çekildik' açıklamalarına rağmen Menbic'te barınan YPG'liler muhtemel bir harekatta doğuya doğru kaçacak.