Gündem Son Dakika Haberi: Ankara'da patlama, çok sayıda yaralı!

Son Dakika Haberi: Ankara'da patlama, çok sayıda yaralı!

10.10.2015 - 10:25 | Son Güncellenme:

Ankara'dan son dakika haberi... Tandoğan meydanı yakınlarına ard arda meydana gelen patlamalar paniğe neden oldu. Çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Ankara'da yaşanan patlama olayı ile ilgili son dakika haberlerini anında aktaracağız..

Son Dakika Haberi: Ankarada patlama, çok sayıda yaralı

Ankara Tren Garı kavşağında 2 patlama meydana geldiği bildirildi. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor.

Haberin Devamı

Bugün o bölgede KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitingi" yapılacaktı.

Mitinge katılmak için Ankara Tren Garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan grubun toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşanan patlamalarda yaralıların olduğu bilgisi geldi.

Öğlen saatlerinde yapılacak 'Emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlamada toplanma yerinde bulunan çok sayıda kişi yaralandı. Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

TERTİP KOMİTESİ MİTİNGİ SONA ERDİRME KARARI ALDI
Tertip komitesinin kararı: Pankartlarımızı topluyoruz, şube başkanları bölgelerden gelen kişileri arabalarına güvenli bir şekilde ulaştıracak. Yürüyüş kortejinin arkasında olaylar var, polis saldırısı söz konusu. Düzenli bir şekilde alandan ayrılacağız.
IMC TV yayınına bağlanan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi: "Arzu Çerkezoğlu: Miting başlamadan önce kortejler toplanırken patlama oldu. Yaralı arkadaşlarımız var, ambulanslar sevk ettik bölgeye. Yürüyüşümüz devam ediyor. Çok büyük bir kalabalık var. Buna tahammül edemeyenler mitingi terörize etmeye çalıştı."
CANLI BOMBA İDDİASI
Patlamalar, Mitinge katılmak için Ankara Tren Garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan HDP'li grubun toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşandı.
Gelen ilk bilgilere göre patlamaların nedeninin canlı bomba olduğu ileri sürüldü.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu patlamalarda bir kişinin öldüğünü söyledi.
Son dakika haberlerini aktarmaya devam edeceğiz..