Siyaset İstanbul'da tarihi miting, tarihi fotoğraf

İstanbul'da tarihi miting, tarihi fotoğraf

08.08.2016 - 09:23 | Son Güncellenme:

Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli bir süre baş başa sohbet etti. Miting alanına büyük bir coşku içinde çıkan liderler tek tek konuşmalarını yaptı. İşte yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi hakkında merak edilenler haberimizde..

İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf

İstanbul'da tarihi gün... Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde beş milyon insan buluştu.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla Yenikapı Miting Alanı'na geldi. Alan, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlarla tamamen doldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin alana gelişinin ardından "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Mitingde daha sonra Kur'anı-ı Kerim okundu.

Mitingte sırasıyla Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım, İsmail Kahraman ve Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yaptı.

Haberin Devamı

LİDERLER TEK TEK HALKI SELAMLADI

Mitingte konuşmalara geçilmeden önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" katılımcılarını platformdan selamladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılan vatandaşlar, Yenikapı Miting Alanı'nı doldurdu.

Miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak, mitinge gelen vatandaşları selamladı. Platformdan indikten sonra şehit yakınları ve gazilerle sohbet eden Erdoğan, protokoldeki katılımcılarla da tokalaştı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de platforma çıkarak, vatandaşlarla selamlaştı.


İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf


LİDERLERDEN TARİHİ FOTOĞRAF

Yenikapı'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir süre başbaşa sohbet etti ve Anadolu Ajansı bu tarihi anı fotoğrafladı.

Haberin Devamı


İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf



Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Yenikapı'ya gelerek halkı böyle selamladı.

İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf


MHP lideri Devlet Bahçeli miting alanındaki kürsüye çıkan ilk lider oldu. Bahçeli sahnede halkı selamladı.

MHP LİDERİ BAHÇELİ KONUŞTU



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Yenikapı'daki miting alanında kürsüye gelerek halkı selamladı.

İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf

5 MİLYON KİŞİ KATILDI

Türkiye’nin farklı şehirlerinden yoğun katılımın olduğu miting şölen havasında geçerken, yaklaşık 5 milyon vatandaşla rekor düzeyde katılım oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden yoğun katılımın olduğu "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" şölen havasında geçti.

Haberin Devamı


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle havadan yapılan denetimde, metrekareye düşen kişi sayısı analizi sonucunda yaklaşık 5 milyon vatandaşın miting için Yenikapı'ya geldiği ve bu rakamın bugüne kadarki mitingler dikkate alındığında rekor bir katılım anlamına geldiği belirtildi.


Miting öncesinde, miting sırasında ve katılanların dağılımında yaklaşık 25 bin polis görev yaptı. Denizden sahil güvenlik ve deniz polisi botlarla, havadan ise 2 helikopter güvenlik tedbiri aldı. Vatandaşların üstlerinin ve çantalarının aranması için miting alanı ve çevresinde 165 metal dedektörlü kapı ile 22 adet X-Ray cihazı kuruldu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, miting alanında 5 milyon şişe su ve 1 milyon gıda paketi dağıtımı yaptı. Mitingde 2,5 milyon adet sopalı Türk bayrağı, 1 milyon şapka da dağıtıldı. Miting güzergahlarında kurulan su istasyonları ve ikram alanlarında vatandaşlar su ve gıda ihtiyaçlarını giderdi.

İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf

HAVADAN ÇEKİLEN İLK GÖRÜNTÜ

Miting alanına ulaşım için 7 bin otobüs, 203 tekne, 10 vapur ücretsiz hizmet verdi. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ile Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket etti. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edildi ve engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı.

Haberin Devamı

Miting için 2 bin 500 zabıta personeli, 900 temizlik ve 500 program görevlisi çalıştı.

- Miting alanında 1 milyon watt gücünde ses sistemi kuruldu

Miting alanına 1 milyon watt gücünde ses sistemi kuruldu. Bunun, bugüne kadar Türkiye'de kurulan en büyük ses sistemi olduğu bildirildi. Alana kurulan ses sistemiyle 1,5 kilometre mesafeye ses iletimi sağlandı. Miting alanına 300 kişilik ekibin 3 gün süren çalışma sonucu kurduğu ses sisteminin enerji ihtiyacının 54 jeneratörle sağlandığı ve alana 22 led ekranın kurulduğu kaydedildi.

Miting alanında ses ve görüntü aktarmaları vinçler üzerine çekilen çelik halatlarla yapılırken, bu amaçla 6 bin metre halat çekildi. Görüntü aktarma ise 5 bin metre fiber hatla sağlandı.

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni takip etmek isteyen yabancı konuklar ve gazeteciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı uygulaması tarafından "ibb simultane" hizmeti verildi. Başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde, cep telefonları üzerinden online olarak simültane çeviri hizmeti sunuldu. Mitingde 48 kişilik canlı yayın ekibi görev aldı.

Miting alanı ve çevresinde 102 kara ambulansı, 1 deniz ambulansı, 1 helikopter ambulans ile 728 sağlık personeli hazır bulundu. Miting alanı çevresinde 20 itfaiye aracı da bekletildi.

MİTİNG ALANINDA KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ ANONSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anonscusu Orhan Karakurt, liderlerin bu büyük buluşmada bir arada olacağını hatırlatıp isimlerini anons etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini anons ettiğinde kalabalık içinden bir grubun yuhalamasına tepki gösteren Karakurt," Asla, bugün bütün liderleri bağrımıza basacağız. Gün birlik günü" dedi. Ardından Kılıçdaroğlu'nun ismini yeniden anons etti. Bu kez kalabalıktan alkış sesleri yükseldi. Aynı şekilde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ismi anons edildiğinde de kalabalıktan alkışlar yükseldi.

"TÜRK BAYRAĞI DIŞINDA BAYRAK OLMASIN" ANONSU

Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu. Alandaki görevlilerden kurallara aykırı bayrak ve flamaların toplanması istendi. Arama yapan görevlilere arama noktasından geçişlerde Türk bayrağı dışındaki bayrak flama ve dövizlere izin verilmemesi istendi. Miting alanında Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, hatta özgür Suriye Ordusu'nun bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti.

KALPAKLI ATATÜRK POSTERİ

Miting alanında kürsünün hemen yanına aynı büyüklükte, kalpaklı Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle Türk bayrağı asıldı.

İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf

GÜVENLİK İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ YENİ KAPI AÇIKLARINDA

Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00'den itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf

ERDOĞAN SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPTI

Birlik ve beraberliğimizi en güçlü şekilde göstermek için tüm vatandaşlarımı #TekMilletTekYürek olmaya Yenikapı'ya davet ediyorum.

15 BİN POLİS GÖREV YAPTI

Demokrasi ve Şehitler Mitingi için yoğun güvenlik önlemleri de alındı. 15 bin polisin görev yaptığı alan çevresinde 6 adet arama noktası kuruldu. Mitinge gelen vatandaşlar, polisler tarafından tek tek arandı.

SON DAKİKA: İŞTE KATILAN ÜNLÜLER

Türkiye'nin demokrasiye olan inancının tüm dünyaya gösterileceği şölene katılacak ünlüler arasında Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Kenan İmirzalıoğlu, Yılmaz Erdoğan, Arda Turan, Hande Yener, Ümit Besen, Mustafa Sandal, İpek Acar, İrem Derici, Rafet El, Roman, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Hayko Cepkin, Burcu Güneş, Kibariye, Özgün, Ahmet Özhan, Ziynet Sali, Türkan Şoray gibi yüzlerce isim var.

İstanbulda tarihi miting, tarihi fotoğraf

Yenikapı'da metro istasyonunun duvarlarında darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı.

CHP YÜRÜYÜŞÜ İPTAL ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, yaptığı açıklamada, emniyet yetkililerinin uyarıları doğrultusunda Şişhane'den miting alanına gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüşün iptal edildiğini bildirdi. Miting için geniş bir katılım organizasyonu yaptıklarını belirten Canpolat, "Binlerce partilimiz, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle Yenikapı'da olacak" dedi.

YER KAPABİLMEK İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR

Miting alanına alınmaya başlanan vatandaşlar, kürsüye yakın bölgelerden yer kapabilmek için birbirleriyle yarıştıYenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne vatandaşlar gelmeye başladı. Mitinge saatler olmasına rağmen alana gelen vatandaşlar, kürsüye yakın bölgelerde yer kapabilmek için koşarak alana girdi. Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için girişler başladı. Sabah saatlerinden itibaren miting alanına giden vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirilerek alana giriş yaptı. İçeri giren vatandaşların, sahneye yakın bölgelerden yer bulabilmek için adeta birbiriyle yarıştığı görüldü. Koşarak alana giren vatandaşlar, ön kısımlara doğru ilerledi.