Gündem Son dakika haberleri: ABD Türkiye’den öyle bir şey istedi ki.. Hem de çok acil!

Son dakika haberleri: ABD Türkiye’den öyle bir şey istedi ki.. Hem de çok acil!

19.08.2015 - 15:17 | Son Güncellenme:

Ülkedeki yoğun gündem devam ederken bir son dakika haberi de ABD'den geldi. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter Türkiye ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Carter, Türkiye’den IŞİD’e karşı harekatlara aktif olarak katılmasını istedi. Gelen son dakika haberlerini sizlere anında aktaracağız.

Son dakika haberleri: ABD Türkiye’den öyle bir şey istedi ki.. Hem de çok acil

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye’nin İncirlik Hava Üssü’nü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı koalisyona açarak önemli bir adım attığını söylese de ‘Daha fazlasını bekliyoruz’ mesajını verdi.
Washington’da bir basın toplantısı düzenleyen Carter, “Ankara daha fazlası yapılması gerektiğini dile getiriyor. Oldukça gecikmiş bir yaklaşım çünkü koalisyon bir yıldır mücadele veriyor. Ancak yine de ciddi bir çaba sarfediyorlar. Fakat bu yeterli değil. Daha fazlasını görmeliyiz” dedi.
İncirlik Üssü’nün ABD jetlerine açılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Carter, Türkiye’den IŞİD’e karşı harekatlara aktif olarak da katılmasını istedi.
Carter, “Hava operasyonlarına katılmalılar ve sınır kontrolü konusunda daha fazla çalışmalılar” diye konuştu.
Türkiye-Suriye sınırının denetimi konusunda Türkiye’deki yetkililerle ‘aktif biçimde’ temas halinde olduklarını da ifade eden Carter, “IŞİD lojistik ve savaşçı geçişleri için bu sınırı kullanıyor” dedi.
Teröristleri durduran kahraman!

Kahraman şoför PKK'nın hain saldırısını önledi. Iğdır-Doğubayazıt karayolunda teröristlerin gasbettiği sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yüklü tanker ile Suveren Jandarma Karakoluna saldırı girişiminde bulunuldu. Olası bir faciayı şoförün soğukkanlılığı önledi.

Doğubayazıt'tan Iğdır'a giden sürücüsü ve plakası açıklanmayan LNG yüklü tanker, Korhan Yaylası mevkisinde Iğdır-Doğubayazıt karayolunu kapatan terör örgütü PKK mensupları tarafından durduruldu.

Üzerinde patlayıcı düzeneği bulunan bir terörist, tankere binerek ölümle tehdit ettiği şoförden aracı 5 kilometre mesafedeki Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına sürmesini istedi.

Tehdit üzerine yola çıkan sürücü, Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına yaklaşık 300 metre kala teröristin bir anlık dalgınlığından yararlanarak, el frenini çekip durdurduğu araçtan atladı. Korku ve panik içerisinde jandarma karakoluna doğru koşarak askerleri saldırı girişimine karşı uyaran sürücü, olası bir faciayı önledi. Şoförün kaçmasının ardından üzerindeki patlayıcı düzeneğini araçta bırakıp tankeri takip eden bir pikap ile bölgeden uzaklaşan terörist, tankerdeki düzeneği uzaktan kumandayla patlattı.

Patlamanın etkisiyle sürücü bölümü alev alan araç, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin ve toplumsal olaylara müdahale aracının (TOMA) müdahalesiyle söndürüldü. Alevlerin, içerisinde 16 ton LNG bulunan aracın tank bölümüne sıçramadan kontrol altına alınmasıyla, facianın önüne geçildi. Gazın, kullanılamaz hale gelen araçtan başka tankerlere tahliyesi için çalışma yürütüldü. Teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı.

Bu arada, tankerde yüklü 16 ton LNG'in patlaması halinde geniş bir alanı etkileyeceği, bunun da ölümcül ve çevresel sonuçlara neden olacağı belirtildi.

Son dakika haberleri: ABD Türkiye’den öyle bir şey istedi ki.. Hem de çok acil


FACİAYI ÖNLEMİŞ OLDU

Jandarma karakoluna yaklaşık 300 metre kala tankeri durduran şoför T.M.G., büyük bir faciayı önlemiş oldu. Teröristlerin hava saldırısına karşılık Korhan yaylasına götürdükleri otomobilleri yaktıktan sonra Ağrı Dağı’na doğru kaçtıkları belirlendi.

TERÖRİSTLERİN VURULMA ANI KAMERADA
Van'ın Çatak ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen terörist saldırı ve yaşanan çatışma anları saniye saniye görüntülendi.
Van'ın Çatak ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen terörist saldırı ve yaşanan çatışma anları saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde bir minibüsle gelen bir grup PKK'lıların yolun kenarında pusu kurduğu görülüyor.
Teröristleri fark eden güvenlik güçlerinin, karşılık verdiği ve uzun süren çatışmada PKK'lıların el bombası da kullandıkları görüldü.
Van'ın Çatak ilçesinde Temmuz ayı sonunda PKK'lılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırmıştı. Emniyet güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 2 terörist vuruldu.
Saldırı ve yaşanan çatışma anları saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde bir minibüsle gelen bir grup PKK'lıların yolun kenarında pusu kurduğu görülüyor. Teröristleri fark eden güvenlik güçlerinin, karşılık verdiği ve uzun süren çatışmada PKK'lıların el bombası da kullandıkları görüldü. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sonucu 2 PKK'lının yaralanmasının ardından geldikleri minibüse bindikleri görülüyor...




"Yürüyerek gel Ömer'im"

Siirt'te PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 8 askerden jandarma er 20 yaşındaki Ömer Erüstün'ün cenazesi, uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit oğlunun tabutunu gören anne Nazan Erüstün, "Yürüyerek gel Ömer'im" diyerek gözyaşı döktü.
Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin karayoluna döşedikleri patlayıcıyı dün öğleden sonra askeri aracın geçişi sırasında sonra uzaktan kumandayla infilak ettirmeleri sonucu şehit olan 8 askerden Jandarma er Ömer Erüstün'ün cenazesi, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı Omurtak Kışlası'ndaki törenin ardından uçakla Kahramanmaraş'a getirildi.
Şehit cenazesini havaalanında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlığoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Kurmay Albay Burç Pekin, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kent protokolü ile şehidin ailesi karşıladı.
Şehit er Ömer Erüstün'ün bayrağı sarılı tabutu, askerler tarafından taşınarak cenaze aracına konuldu. Vali Mustafa Hakan Güvençer, şehit babası Ali Erüstün'ün koluna girerek destek olmaya çalıştı, havaalanındaki bazı askerlerin de gözyaşı döktüğü görüldü.
ŞEHİT ANNESİ: YÜRÜYEREK GEL ÖMER'İM
Şehit oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafı uçaktan indirilince gören anne Nazan Erüstün ile kardeşleri sinir krizleri geçirdi. sağlık görevlileri ve askerler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şehit annesi Nazan Erüstün, bir süre baygınlık geçirdi. Andından Nazan Erüstün, "Ömer beni öldürdü. Ben öleydim Ömer'im. Böyle mi gönderdim seni ben? Yürüyerek gel Ömer'im. Oy kuzum. Oy anan öleydi. Ömer duymadı beni" diyerek uzun süre gözyaşı döktü.
6 AYLIK ASKERDİ, 17 GÜN ÖNCE İZİNDEN DÖNMÜŞ
Kahramanmaraş Afşin İlçesi'nden olan ancak ailesi İstanbul'da yaşayan 2'si kız, 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olan şehit jandarma er Ömer Erüstün'ün 6 aylık asker olduğu ve 17 gün önce iznini tamamlayıp birliğine döndüğü öğrenildi. Askerlerin omzunda cenaze aracına taşınan şehit jandarma er Ömer Erüstün'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Afşin İlçesi'ne götürüldü. Şehit er Ömer Erüstün'ün cenazesi yarın Afşin'in Pınarbaşı Mahallesi'nde cuma namazı sonrasında toprağa verilecek.


BU GURUR BANA YETER
Burada protokol üyelerinin destek verdiği şehit babası Halit Turan, oğlunun tabutuna dokunarak, "Bütün Türkiye bunu duysun. Bir evladım vardı, ben bunu şehit verdim. Kendisi bu işe seve seve aşıktı. Allah mekanını cennet etsin, vatan sağolsun. Düşman çatlasın. Bu topluluk, bu gurur bana yetti. Ömrümün sonuna kadar yeter bu gurur bana" dedi. Baba Turan'ın bu sözleri törene katılan vatandaşları gözyaşına döktü, Vali Can baba Turan'ın alnını öptü. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar öğle namazı için Ali Paşa Camisi'ne geçti. Baba Turan ise, oğlunun tabutunun başına koyulan sandalyeye oturarak uzun süre fotoğrafına baktı. Bu esnada şehit Turan'ın yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Öğlen namazı sonrası yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazını İl Müftü yardımcısı Selehattin Şanver kıldırdı. Cenaze namazı sonrası baba Halit Turan, oğlunun tabutuna sarılarak öptü. Silah arkadaşları tarafından taşınan cenaze aracına konuldu. Bu sırada cenazeye katılanler terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Törene katılanların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Yaklaşık 8 ay önce annesi Hanife Turan'ı kaybeden teğmen Turan'ın cenazesi daha sonra doğum yeri olan merkeze bağlı Efe köyüne götürülerek toprağa verildi.

Son dakika haberleri: ABD Türkiye’den öyle bir şey istedi ki.. Hem de çok acil



HAKKARİ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI!
Bitlis'in Hizan İlçesi’nde dün yapılan ’öz yönetim’ açıklaması ile ilgili bir kişi tutuklandı.
Öte yandan Hakkari’de, geçen hafta yapılan sözde ’öz yönetim’ açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Hakkari Belediye Eş Başkanları DBP’li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi gözaltına alındı.
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Kent Meclisi adına sözde ’özerklik’ açıklaması yapan Muhsin Aksan, polis tarafından gözaltına alındı.
Bitlis Valiliği, dün Hizan ilçesi’nde yapılan ’öz yönetim’ açıklaması ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada bir kişinin tutuklandığı belirtilerek, şöyle denildi: "19.08.2015 günü ilimiz Hizan İlçesinde küçük bir grup bir araya gelmiş, Demokratik Bölgeler Partisi sözde halk meclisi eş başkanı Kader Sönmez tarafından yapılan bir basın açıklaması ile sözde öz yönetim ilan edildiği duyurulmuştur. Anayasa ve yasalara aykırı olarak gerçekleşen bu eylem neticesinde ilgililer hakkında yasal takibat başlatılmış ve bu kapsamda emniyet güçlerimiz tarafından yapılan operasyon sonucu Kader Sönmez isimli şahıs ikametinden alınarak Hizan Cumhuriyet Başsavcılığınca sevk edildiği Mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
HAKKARI BELEDİYE EŞ BAŞKANI DA İFADE VERİYOR
Hakkari’de, geçen hafta yapılan sözde ’öz yönetim’ açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Hakkari Belediye Eş Başkanları DBP’li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi gözaltına alındı.
Hakkari’de 6 gün önce Kent Meclisi tarafından DBP il binası önünde sözde ’öz yönetim’ açıklaması yapıldı. Bu açıklamanın ardından da Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 3 gün önce yapılan operasyonlarda Binevş Kadın Merkezi Kordinatörü Hamide Özer ile Kurdi- Der eski Şube Başkanı Vasfi Ak gözaltına alındı.
Bugün de Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, ifade vermek için avukatlarıyla birlikte Hakkari Adliyesine geldi. Savcılıktaki ifadenin ardından Eş Başkanlar Hatipoğlu ve Çiftçi, Adliye önüne gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınıp, Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
NUSAYBİN'DEDE GÖZALTI VAR
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Kent Meclisi adına sözde ’özerklik’ açıklaması yapan Muhsin Aksan, polis tarafından gözaltına alındı.
Nusaybin’de 9 Ağustos günü Kent Meclisi adına özerlik açıklaması yapıldı. Açıklamaya okuyan Muhsin Aksan, "Nusaybin halkı olarak 30 yıldır direndik bugün de direnmeye ve onurlu bir yaşamı kurmaya hazırız. Tüm bu nedenlerle devletin kurumlarının Nusaybin’de hiç bir meşruluğu kalmamıştır. Biz de bu kurumları tanımayacağız. Kendi yaşamımızı, demokratik temelde inşa edip demokratik öz yönetimimizi oluşturarak direnişle yaşamımızı savunacağız. Nusaybin halkı olarak tüm bu saldırılara bu temelde cevap olacağımızı ifade ediyoruz" demişti.
Aksan, bugün polisin evine düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Muhsin Aksan, soruşturmasının yürütüleceği Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
ŞEHİT TEĞMEN TURAN'I 10 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
Diyarbakır'ın Lice ve Hani İlçeleri kırsalında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Teğmen Hubeyib Turan, memleketi Tokat'ta yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.
YÜREKLER YANDI

Çözüm sürecini sona erdiren terör örgütü PKK’nın kanlı terör eylemleri dün tırmanışa geçti. Türkiye dün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki saldırının ardından Ceylanpınar’da iki polisin şehit edilmesiyle girilen süreçte en çok şehit verdiği günü yaşadı. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki gün yaşanan çatışmalarda biri teğmen dört asker şehit düşerken dün öğlen saatlerinde Siirt’in Pervari ilçesinde devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında menfez altına yerleştirdikleri bombayı patlatan PKK’lı teröristler sekiz askeri şehit etti.

Haberin Devamı

PKK’lı teröristler Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürüten askeri aracın geçişi sırasında menfez altına tuzakladıkları bombayı, dün öğleden sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden sekizi şehit düştü.



BABASI KONUŞTU
Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan 6 aylık er Ömer Erüstün'ün (20) babası Ali Erüstün, oğluyla en son dün telefonda konuştuklarını anlattı.
Acılı baba, Evladımızı vatanımız, bayrağımız için şehit verdik. 7 tane daha şehit arkadaşı var. Allah onlara da rahmet eylesin. 8 şehit verdik. Ben sadece kendi evladımı saymıyorum. Allah’ından bulsunlar, daha ne diyeyim ben Yanımda esnaflık yapıyordu. Tertemiz, pırıl pırıl bir gençti. Askerliği seviyordu. 'Gideceğim baba' dedi. Ben dedim, 'Okulu dışarıdan bitir oğlum.' Gitti işte...
''ÇOK BÜYÜK ŞEYLER OLACAKMIŞ BABA''
Şehitliğine gitmiş. 16 gün evvel izne geldi. En son dün akşam görüştüm. 'Baba' dedi 2 gün evvel, ''Büyük bir istihbarat var, buraya çok büyük şeyler yapacaklarmış'' dedi. ''Dikkat et’ dedim, 'Göreve gider gelirken arkadaşlarınızla şakalaşmayın, eliniz silahta olsun, uyanık olun’ dedim. Pusu kuracaklarını nereden bilecektik?'' Ailesi, Şehit Er Ömer Erüstün’ün cuma günü memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde düzenlenecek törenle toprağa verileceğini açıkladı.


TELEFONA KİMSE YANIT VEREMEDİ
7 silah arkadaşıyla şehit düşen er Recep Beycur'un cep telefonuna gelen "Annem arıyor" yazılı aramaya kimse yanıt veremedi.
Terör örgütünün pusu kurması sonucu şehit düşen Beycur'un cebindeki telefon, cenazesi Siirt Devlet Hastanesi morguna getirildiği sırada çaldı. Anne Seyran Beycur tarafından arandığı saptanan şehidin elden ele dolaşan telefonuna kimse bakamadı. Annenin şehit oğluna ısrarla ulaşmaya çalışması yürekleri dağladı. Hastane çalışanı Veysel Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit annesinin telefonla oğluna ulaşmayı denediği sırada gasilhanede duygusal anların yaşandığını belirtti.
'ANNEM YAZISINI GÖRÜNCE...'
"Komutan telefonu çıkarınca 'annem' diye bir isim çıktı. 'Annem' 2-3 kez aradı ama komutan meşgule aldı. Orada duygulu anlar yaşandı" diyen Akkoyun, telefon çaldığında içeride 4 kişi olduklarını ve herkesin o an bir birine bakarak duygusal anlar yaşadığını söyledi. "Sözün bittiği anı" yaşadıklarını anlatan Akkoyun, şöyle konuştu: "Oradaki insanların hakikaten diyebilecek hiçbir şeyi yoktu. Çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Orada bulunan savcı da olsun, asker de olsun hiçbiri telefona bakamadı. Komutan daha fazla dayanamayarak telefonu tümüyle kapattığını gördük. Çünkü cevap veremediğini gördük. Kimse de cevap veremeyecekti. Çünkü arayan annesiydi."
Akkoyun, şunları kaydetti:
"Aslında o aramada annenin çocuğuna nasıl sahip çıktığını ve ne duygularla aradığını insan anlıyor. Kim bilir annesi hangi umutlarla aramıştı şehidimizi. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın."

Haberin Devamı

KIZINA YAZDIĞI MEKTUP AĞLATTI

Haberin Devamı

Şehit askerlerden Burdurlu Uzman Jandarma Çavuş Hakan Aktürk’ün annesi Aysel Aktürk, oğlunun şehit düştüğünü Siirt’ten telefonla arayan gelini Meftune Aktürk’ün haber vermesi üzerine öğrendi. Şehit haberinin ardından gözyaşlarına boğulan anne Aktürk, cep telefonuyla kızı Canan Çakır’a haber verdi. Ağabeyinin şehit düştüğünü kent merkezindeki Gazi Caddesi’nde yürürken öğrenen Canan Çakır, sinir krizi geçirdi. Yere yığılan Çakır, yanındaki arkadaşı tarafından taksiye bindirilerek evine götürüldü. Anne Aysel Aktürk ve kızı Canan Çakır’ı eve gelen yakınları teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

CANIM KIZIM...

Evli ve 2 çocuk babası 16 yıllık Uzman Çavuş Hakan Aktürk, TEOG sınavının ardından Adana’daki bir Fen Lisesi’ni kazanan kızı 14 yaşındaki Aysel Aktürk’ün başarısını, sosyal paylaşım sitesinden 'Canım kızım Baba’nın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah cc. gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şükürler olsun. Şu an bile ayrıyız. Devamında hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım’ yazarak paylaşmıştı. Şehidin kızının yaz tatili için Adana’daki anneannesinin evinde olduğu, 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk ve eşi Meftune Aktürk’ün ise Siirt’te oldukları belirtildi. Şehidin babası Ahmet Aktürk’ün ise 10 yıl önce vefat ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

BURSA'YA DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ... KISA DÖNEM ASKERDİ

Kalleş saldırıda şehit düşen 26 yaşındaki jandarma er Bahadır Aydın'ın ailesine şehadet haberi verildi. Bir grup askeri yetkili, şehidin annesi Emine Zülfiye ve babası Muhsin Aydın'ın, merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi Haber Caddesi'ndeki evine geldi. Oğullarının şehadet haberini askeri yetkililerden öğrenen aile, büyük üzüntü yaşadı. Olayı öğrenerek eve gelen ve birbirlerine sarılıp ağlayan ailenin akrabaları ile komşularına, sağlık ekibi müdahale etti. Trakya Üniversitesi mezunu Bahadır Aydın'ın kısa dönem olarak silah altına alındığı ve terhisine iki ay kaldığı öğrenildi.

ANKARA'YA DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

8 askerden biri olan 40 yaşındaki Barış Akın’ın Ankara Keçiören’deki evine ateş düştü. Ankara Garnizon Komutanlığı’ndan 2 albay tarafından şehidin Keçiören Fatih Caddesi’ndeki evine gelinerek eşi İnci Akın’a acı haber ulaştırıldı. Hemşire olarak görev yapan İnci Akın eşinin şehit olduğu haberini alınca 4 yaşındaki çocuğu Elif Yağmur Akın’a sarılarak gözyaşı dökerek şok geçirdi. Ankara’nın Nallıhan İlçesi’ne bağlı Belenalan Köyü’nde oturan baba Ali ve anne Mükerem’e de acılı haber yine askerler tarafından verilerek, yakınlarıyla birlikte oğlunun Keçiören’deki evine yola çıkarıldıkları öğrenildi.

Yakınları ve komşuları şehit Akın’ın evine dev bir Türk bayrağı asarken, yine komşuları da acılı haber sonrası evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astı.

ADANA'DA YAS VAR

Uzman Çavuş 38 yaşındaki Ferdi Gerekli'nin Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki akrabalarının yanında olan şehidin anne ve babasıyla Ceyhan'daki kardeşlerine acı haberi komutanlar verdi. Şehit Ferdi Gerekli'nin Ceyhan İlçesi'nin İstiklal Mahallesi'ndeki kuaför ağabeyi Kadir ile kız kardeşi Nazan'a şehit haberini Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli verdi. Ağabeyi Kadir Gerekli acı haberi alınca göz yaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Nazan Gerekli ise sinir krizi geçirip bayıldı. Nazan Gerekli'ye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.Şehidin babası Adnan ile annesi Aysel Gerekli'nin ise Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki bir akrabalarının yanında olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi. Adnan ve Aysel Gerekli'nin 4 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı ve 6 yıldır da Siirt'te görev yaptığı bildirildi.

10 GÜN ÖNCE İZİNDEN DÖNMÜŞTÜ

Jandarma er 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Derince İlçesi Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi Lale Apartmanda oturan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban Arlı ve Emine Arlı çifti, üç çocuklarından tek erkek evlatları olan Emre Kaan Arlı'nın şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Emre Kaan Arlı'nın 8 ay önce Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’ndaki eğitimini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi. Ağustos ayının başında Kocaeli'ndeki ailesinin yanına izne gelip hasret gideren ve 10 gün önce birliğine teslim olan Emre Kaan Arlı’nın acı haberi üzerine baba ocağı, taziyeye gelen akraba ve yakınlarıyla dolup taştı.

Bugün Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Kocaeli'ne getirilecek olan Emre Kaan Arlı'nın naaşı ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Yeğeninin öldüğünü öğrenince gözyaşlarına boğulan şehit askerin dayısı Yaşar Bulut, "Yeğenim öldü. Yıktılar bizi, yıkıldık. Rahatlasınlar şerefsizler" diye konuştu.



İLÇEDEKİ İŞ MAKİNELERİNE EL KONULDU İDDİASI!

Bitlis Hizan ilçesinde DBP tarafından dün 'öz yönetim' açıklaması yapıldı. İlçede dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Belediye de dahil ilçedeki iş makinelerine kaymakamlık tarafından el konulduğu iddia ediliyor.

Son dönemde YDG-H'liler tarafından sık sık iş makineleriyle hendekler kazılıyor. PKK da ele geçirdiği iş makineleriyle yolları kazıp bomba, mayın yerleştiriyor. Kaymakamlığın bu nedenle karar aldığı iddia ediliyor.

Bitlis’in Hizan ilçesinde DBP, Hizan Demokratik Halk Meclisi, KURDÎ-DER, Demokratik Emek Kongresi (DEMEK), Kadın Meclisi, KJA, MEYADER, DEM-GENÇ, Yerel Yönetimler ve DTK tarafından öz yönetim açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Hizan Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez, "Bizler Kürdistan halkları olarak kendi dilimiz ve kültürümüzle kendimizi öz yerel irademizle yönetmek istiyorsak buna saygı duyulmalı ve desteklenmelidir. Devletin ve meşru olmayan AKP hükümetinin 'Herkes benim emrimde olmalı ve istediğim şekilde hareket etmeli' dayatmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bizler merkezden dayatılan, Ankara'dan topluma uyuşmayan her şeyi yapmak zorunda değiliz. Bizler devletin atadığı vali ve kaymakamlar tarafından yönetilmek istemiyoruz" diye konuştu.

BELEDİYENİN İŞ MAKİNELERİNE EL KONDU

Bu Sabah yapılan operasyonda ise 'öz yönetim' açıklamasını okuyan Sönmez'in gözaltına alındığı iddia ediliyor. Hizan Kaymakamlığı kararıyla ise ilçede bulunan tüm iş makinelerine polis tarafından el konuldu.

Araçların Hizan İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne çekildiği iddia ediliyor.

Son dönemde YDG-H'lilerin ele geçirdikleri iş makineleriyle yolları kazdığı, ara sokaklara hendek açtığı sık sık görülüyor. Kırsal alanda da PKK'lılar ele geçirdikleri iş makineleriyle kolayca asfalt kazıp patlayıcı, mayın yerleştirebiliyor.

11 Ağustos’ta PKK'nın Kavaklı sorumlusu ‘Andok’ kod adlı Barış Tekçe Hakkari'de bir iş makinesi üzerinde, patlayıcı yerleştirmek için yolu kazarken güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilmişti.

Kaymakamlığın bu nedenle bu kararı aldığı iddia ediliyor.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Siirt-Şirvan-Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların menfeze yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi uzaktan kumanda ile patlattığı saldırıda şehit olan 8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü.
Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.