Gündem Son Dakika Haberleri: Iğdır'da 1 Şehit!

Son Dakika Haberleri: Iğdır'da 1 Şehit!

30.08.2015 - 09:24 | Son Güncellenme:

Iğdır'dan son dakika bir şehit haberi geldi. PKK'lı teröristler 'şüpheli iki kişi var' diyerek çağardıkları polis memurunu şehit ettiler. İşte günün gelişmelerini derlediğimiz son dakika haberleri

Son Dakika Haberleri: Iğdırda 1 Şehit

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçe merkezinde PKK'lı teröristler, "Orada şüpheli 2 kişi var" diye haber yollayarak çağırdıkları polis memurunu kaleşnikof marka otomatik tüfekle tarayarak şehit ettiler. Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’nde PKK’lı teröristler, ’Şüpheli 2 kişi var’ diye ihbarda bulunup, gelen polis memuru 45 yaşındaki Olgun Kurbanoğlu’nu otomatik tüfekle tarayarak şehit etti

Olay bugün saat 08.00 sıralarında Karakoyunlu İlçesi’nin Engenekon Mahallesi’nde meydana geldi. Yanına gelen bir çocuğun ’Orada 2 şüpheli var’ dediği yere giden evli ve 3 çocuk babası polis Olgun Kurbanoğlu, Jandarma Karakol Komutanlığı’nın arkasına gitti. Arazide gizlenen PKK’lı teröristler, yanlarına doğru gelen polis memuru Kurbanoğlu’na otomatik tüfekle ateş etti. Ateşe tabancası ile karşılık veren Kurbanoğlu, bir teröristi yaraladı, ancak başından ve göğsünden ağır yaralandı.

Silah sesleri üzerine olay yerine koşan polisler tarafından hemen Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan polis Olgun Kurbanoğlu, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Güvenlik güçleri, Kars’ın Susuz İlçesi nüfusuna kayıtlı polis Kubanoğlu’nu şehit edip kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı. Karakoyunlu İlçesi’nde operasyonlara devam ediliyor.

Haberin Devamı

Kobralar orayı vuruyor
Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde bulunan Damlarcı Üs Bölgesi'ne PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı.

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde Küpeli ile Kilise dağları arasında bulunan Damlarca Üs Bölgesi'ne PKK'lılar bu Sabah saatlerinde PKK'lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle birlikte çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar dağlık alanlara kaçarken, çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor. Atak ve Kobra tipi helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı.

Haberin Devamı

Koza İpek Medya Grubu'na operasyon

Koza İpek Medya Grubu'na bu sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Son dakika haberlerinde ilk sırada yer alan bu gelişme, Grubun bünyesinde bulunan Koza Holding, İpek Üniversitesi, Kanaltürk, Bugün TV ve Akın İpek'in evi de yapılan operasyon kapsamı içinde

İpek Holding'in içinde medya gruplarının da bulunduğu 23 şirketinde arama başlatıldı. Ayrıca, şirketin sahibi Akın İpek'in Ankara İncek’te bulunan evinde de arama yapıldığı belirtiliyor. Koza-İpek Medya Grubu’na yönelik polis operasyonu başlatıldı. Ekipler, holdingin Ankara'daki merkezinde arama yapıyor. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan aramalar, saat 07.00 sıralarında başlatıldı. Habertürk'ün iddiasına göre Akın İpek hakkında gözaltı kararı olduğu ancak İpek'in bir kaç gün önce yurt dışına çıktığı belirtiliyor.

AA: 23 ŞİRKETTE ARAMA YAPILIYOR
Anadolu Ajansı'ndan servis edilen haberde; "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi" denildi. Arama yapılan noktalar arasında Koza Holding, İpek Üniversitesi, Kanaltürk, Bugün TV ve Akın İpek'in evi de bulunuyor. Şirketin bünyesindeki medya organları arasında Millet ve Bugün gazeteleri, Kanaltürk ve Bugün televizyon kanalları ile Kanaltürk Radyo bulunuyor.

Haberin Devamı

AKIN İPEK YURTDIŞINDA
Arama yapılan noktalar arasında Koza Holding, İpek Üniversitesi, Kanaltürk, Bugün TV ve Akın İpek'in evi de bulunuyor. Habertürk'ün iddiasına göre Akın İpek hakkında gözaltı kararı olduğu ancak İpek'in bir kaç gün önce yurt dışına çıktığı belirtiliyor. İpek'in 30 Ağustos itibarıyla yurtdışında olduğu iddia ediliyor. Şirketin bünyesindeki medya organları arasında Millet ve Bugün gazeteleri, Kanaltürk ve Bugün televizyon kanalları ile Kanaltürk Radyo bulunuyor.

İSTANBUL'DAKİ BİNADA HAREKETLİLİK YOK
Koza İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu İstanbul'daki Mecidiyeköy’deki binada ise herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. Ortaklar Caddesi’ndeki binada Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV ve Bugün Gazetesi bulunuyor.

İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA
Operasyon sonrası evinde bulunamadığı ve yurtdışına çıktığı iddia edilen Akın İpek, kendi grubuna ait Kanaltürk'e bir açıklama gönderdi. İpek, "Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler. Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir" dedi.